800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
inboedelverzekering afsluiten

Moet ik offertes opvragen voor de inboedelverzekering?

10 sep 2018
3 min leestijd

Bij het kiezen van een inboedelverzekering gaat u niet voor de eerste de beste optie. Is het nodig om offertes op te vragen bij meerdere verzekeraars of kan het ook handiger?

Bij een verbouwing van uw huis laat u meerdere aannemers een offerte maken. Dat loont, want de verschillen zijn vaak groot. Zo gaat het ook met het verzekeren. U kunt voor een inboedelverzekering contact opnemen met de verzekeraar waar u ook andere polissen heeft. Beter kunt u meerdere verzekeraars met elkaar vergelijken. Dat kan zeer eenvoudig! U hoeft niet bij meerdere verzekeraars offertes op te vragen.

Hoe vergelijkt u meerdere inboedelverzekeringen?

In het verleden was het een kwestie van meerdere verzekeraars bellen en offertes opvragen. Of u ging naar het lokale verzekeringskantoor om een verzekeringsadviseur de vergelijking te laten maken. Tegenwoordig doet u dat natuurlijk gewoon online. Binnen een paar minuten heeft u de premies en de voorwaarden van verschillende verzekeraars in beeld bij het online vergelijken. In vier stappen leggen wij uit hoe u online de inboedelverzekering vergelijkt.

Voer uw postcode, huisnummer en gezinssamenstelling in

De hoogte van de premie is onder andere afhankelijk van in welk deel van Nederland u woont. Bijvoorbeeld in grote steden is de kans op schade door bijvoorbeeld een inbraak gemiddeld groter. Aan de hand van de gezinssamenstelling kunnen verzekeraars zich een beeld vormen van de waarde van de te verzekeren inboedel. Een alleenstaande heeft namelijk minder inboedel in vergelijking met een gezin met kinderen.

Wat wilt u verzekeren?

U kunt de inboedelverzekering combineren met andere verzekeringen. Vaak wordt de inboedelverzekering gecombineerd met de opstalverzekering (voor huiseigenaren) en de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast kunt u ook nog aanvullend een rechtsbijstandsverzekering en een ongevallenverzekering afsluiten. Door het combineren van meerdere polissen heeft u recht op een pakketkorting. In deze stap ziet u ook al wat de inboedelverzekering en de overige verzekeringen u gaan kosten.

Nadere informatie over het huis opgeven

Er zijn nog omstandigheden die van invloed zijn op het wel of niet kunnen verzekeren van uw inboedel en op de andere dekkingen. Als het huis bijvoorbeeld niet permanent wordt bewoond, is er een grotere kans op inbraak. Ook als de waarde van uw inboedel hoger is dan €125.000, is dat belangrijke informatie bij het afsluiten van een inboedelverzekering. Ook vult u nog een slotvraag in. Deze heeft betrekking op het hebben van een strafblad en of u weleens een verzekering gewijzigd of opgezegd is.

De ontbrekende persoonlijke gegevens invullen

De laatste stap is het invullen van uw persoonlijke gegevens. Na deze stap kunt u de verzekering afsluiten. Ook in deze stap geeft u aan hoe de verzekeraar de premie moet incasseren. Bij betaling per maand, kwartaal of half jaar is automatische incasso verplicht.

Lees ook:

Is een inboedelverzekering verplicht?

Wat moet ik weten over een brandverzekering voor mijn huis?

Kan ik inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen(/WA-verzekeringen) makkelijk vergelijken?

Keert de inboedelverzekering de dagwaarde of de nieuwwaarde uit?

Hoe kan ik een allrisk inboedelverzekering afsluiten?

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op