800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
wat keert verzekering uit na diefstal
Home Blog Laatste nieuws rondom wonen Wat keert de verzekeraar uit na diefstal?

Wat keert de verzekeraar uit na diefstal?

28 jul 2020
3 min leestijd

Inbraak en diefstal zijn gevaren waar u uw huis, inboedel en auto tegen kunt verzekeren. In dit artikel leest u hoe u zich kunt verzekeren tegen diefstal, en wanneer u recht heeft op een vergoeding in verschillende situaties.

Hoe is uw inboedel verzekerd tegen inbraak?

Gestolen spullen die niet vastgenageld zitten aan het huis kunnen gevorderd worden op de inboedelverzekering. In veel gevallen hoeft er geen sprake te zijn van braaksporen. Ook bij insluiping (bijvoorbeeld via een open slaapkamerraam) biedt de verzekeraar meestal dekking, maar dat moet wel uit de polisvoorwaarden blijken. Voor geld, verzamelingen en andere waardevolle spullen heeft de inboedelverzekering een beperking in de voorwaarden opgenomen. Deze waardevolle spullen moeten apart worden verzekerd. Buitenhuis is uw inboedel, zoals bijvoorbeeld een laptop die u bij u draagt, vaak alleen verzekerd met een extra buitenhuisdekking onder uw inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar zeker aan te raden.

Wat kunt u bij inbraak vorderen op de opstalverzekering?

Bij een inbraak zijn het huis of onderdelen van het huis soms ook flink beschadigd. Deze kosten draagt de verzekeraar waar de opstalverzekering loopt, ook als het een onsuccesvolle poging tot inbraak is. Met onderdelen worden bezittingen bedoeld die vastzitten aan het huis, zoals de keuken, ingebouwde kasten en ramen. Een opstalverzekering is vaak verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Huurders van een huis kunnen deze schadeclaim neerleggen bij de verhuurder.

Verzekering afsluiten? Bekijk ze hier!

Wanneer is inbraak in de auto verzekerd?

Afhankelijk van de gekozen verzekeringsvorm van de autoverzekering is ook diefstal van de auto verzekerd. Met de WA autoverzekering krijg je deze schade niet uitgekeerd, maar met de WA + volledig casco of de WA + beperkt casco wel. Voor de diefstal van spullen uit de auto is de dekking van de autoverzekering vaak maar beperkt tot spullen die tot de auto behoren, zoals een ingebouwde navigatie. Extra accessoires, zoals bijvoorbeeld dure velgen, moeten er vaak los bijverzekerd worden wilt u deze vergoed krijgen bij diefstal. De inboedelverzekering geeft ook maar een beperkte dekking voor spullen gestolen uit de auto. Zo is een mobiele telefoon bijvoorbeeld vaak niet verzekerd wanneer deze in de auto ligt en van buitenaf zichtbaar is. Daarom geldt: niets erin, niets eruit.

Voordeelpakket met korting

U kunt bovenstaande verzekeringen individueel afsluiten via onze website, of ze allemaal in één voordeelpakket afsluiten. Zo kunt u profiteren van de pakket korting en heeft u één aanspreekpunt voor al uw verzekeringen.  Mocht u geïnteresseerd zijn of maar meer informatie willen over ons voordeelpakket, dan staan onze medewerkers u graag telefonisch te woord op 088-688 37 00 ( ma-vr van 08.00-18.00 uur)

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op