800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Is een inboedelverzekering afsluiten nodig?

Is een inboedelverzekering nodig? Veel mensen vragen zich af of het beter is een inboedelverzekering af te sluiten, of juist te kiezen voor besparing hierop. In dit artikel willen wij u hier meer informatie over geven. Wat is bijvoorbeeld een inboedelverzekering precies? Wat zijn de kosten ongeveer en wat zijn de voordelen?

Wat is een inboedelverzekering?

Sluit u een inboedelverzekering af? Dan dekt u uw inboedel tegen bepaalde vormen van schade. Nu is het zo dat de dekking kan verschillen per aanbieder (bekijk daarom altijd goed de polisvoorwaarden!). In de regel kunt u in ieder geval rekenen op dekking tegen de volgende vormen van schade:

  • Schade door brand
  • Schade door blikseminslag
  • Waterschade
  • Diefstal (schade in de vorm van het verlies van uw spullen)
  • Schade door vandalisme
Inboedelverzekering afsluiten nodig

Brandt uw woning af? Dan kunt u de inboedel in de meeste gevallen vergoed krijgen via de inboedelverzekering. Vanzelfsprekend dient u hierbij geen schuld te hebben.

Belangrijk: de inboedelverzekering dekt enkel roerende zaken in uw woning. Een televisie valt op die manier bijvoorbeeld wel onder een inboedelverzekering; een ingebouwde vaatwasser niet. Hiervoor zou een opstalverzekering bijvoorbeeld weer uitkomst bieden.

Inboedelverzekering vergelijken? Bereken uw premie!

De kosten van een inboedelverzekering

De premie die u betaalt voor een inboedelverzekering zal verschillen van geval tot geval. Dit hangt onder andere af van de grootte van uw woning, en of u bijvoorbeeld een rieten dak heeft. In sommige gevallen wordt de premie ook afhankelijk gesteld van het inkomen. Een logische gedachtegang hierin is dat mensen met een hoog inkomen wellicht duurdere spullen hebben dan mensen met een laag inkomen. En hoewel dit niet altijd zo hoeft te zijn: verzekeraars gaan uit van algemene statistieken bij het beoordelen van risico’s.

Hoe het ook zij, de premie voor een inboedelverzekering is over het algemeen niet erg hoog. Het lukt vaak al om vanaf een paar euro’s dekking te krijgen.

Wat zijn de voordelen van een inboedelverzekering?

Allereerst is het zo dat een inboedelverzekering gemoedsrust teweegbrengt. U betaalt een relatief lage premie, en weet dat schade gedekt is aan al uw (losstaande) spullen binnen de woning. Daarop voortbordurend, is het een voordeel dat de premie bij een inboedelverzekering vrijwel niet in verhouding staat tot hetgeen u krijgt uitgekeerd bij het realiseren van bepaalde schades.

De inboedelverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een inboedelverzekering is een goed idee. Het kost u weinig geld, en de voordelen zijn groot. De schade door brand is bijvoorbeeld enorm en op die manier ontvangt u als troost in ieder geval een flink bedrag terug.

Sluit uw inboedelverzekering af via Alpina

Wilt u een inboedelverzekering afsluiten? Bij Alpina kunt u eenvoudig verschillende inboedelverzekeringen vergelijken. Wij bieden u altijd een goed overzicht met de beste dekking en de beste premies. Heeft u vragen over de inboedelverzekering? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Alpina. Onze verzekeringsspecialisten adviseren u graag over alle mogelijkheden!

Bereken direct de premie voor uw inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op