Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Geldt een inboedelverzekering per persoon of per huishouden?

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel ontzettend handig. Wilt u uw spullen in huis gedekt hebben tegen schade? Dan is de inboedelverzekering de verzekering die u nodig heeft. U verzekert er namelijk alle spullen mee die los in uw huis staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw meubels.

Maar sluit u nu een inboedelverzekering puur voor uzelf of voor het hele huishouden af? Denk hier bijvoorbeeld aan een studentenhuis. U heeft hier uw eigen kamer, maar er is wel een gedeeltelijk huishouden. Wat wordt er dan verzekerd met een inboedelverzekering? En is dit anders als u met uw gezin in huis woont? In deze blog legt Alpina Verzekering het voor u uit.

inboedelverzekering_diks_verzekeringen

Wanneer sluit u een inboedelverzekering per persoon af?

U heeft een kamer weten te bemachtigen in een studentenhuis. Op uzelf wonen is een grote verantwoordelijkheid. U moet nu namelijk zelf letten op uw spullen. Huren is op zichzelf al duur genoeg. U hoeft er dan ook niet nog eens de kosten bij van kapotte spullen. Een kapotte laptop of een kapot bed vervangen, kan al snel oplopen tot een paar duizend euro.

Om uzelf tegen dit soort kosten te beschermen kunt u een inboedelverzekering afsluiten. De vraag is alleen of de verzekering voor het gehele studentenhuis geldt of alleen voor u. De meeste verzekeraars zullen in zo een geval een persoonlijke verzekering afsluiten. U heeft namelijk uw eigen kamer waarin u verblijft. Het afsluiten van een persoonlijke verzekering zorgt ook voor minder risico bij de verzekeraar. Zij kunnen op deze manier meer verzekeringen afsluiten, waardoor er minder spullen verzekerd zijn onder één verzekering.

Voor de verdere dekking van het pand sluit de verhuurder een opstalverzekering af. Dit hoeft u bij de huur van een kamer dus niet zelf te doen. Wat betreft de spullen in de gezamenlijke ruimtes kan de verhuurder een inboedelverzekering afsluiten of de hoofdhuurder van het huis.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wanneer sluit u een inboedelverzekering voor uw gehele huishouden af?

U woont met uw gehele gezin in hetzelfde huis. Dan is een inboedelverzekering ook handig om te hebben. In dat geval dekken verzekeraars vaak de gehele inboedel van u en uw gezin. Het maakt dan niet uit wie er van het gezin de schade veroorzaakt. Ze zijn namelijk allemaal verzekerd tegen schade. Ook maakt het vrijwel niet uit welke spullen er schade lijden. Tenzij er uitzonderingen zijn in de polis. Deze uitzonderingen beslaan veelal mobiele telefoons, omdat deze een hoog risico vormen voor de verzekeraar. U kunt mobiele telefoons wel extra bijverzekeren.

Het is echter wel van belang dat iedereen op hetzelfde adres is ingeschreven. Wanneer iemand niet op hetzelfde adres is ingeschreven, is diegene ook niet verzekerd. Tenzij u een verzekering heeft afgesloten die ook de schade dekt, die uw gasten hebben aangebracht.

Als laatste is het handig om te weten dat uw kinderen in de basis meeverzekerd zijn tot 18 jaar. Hierna zult u een aanvullende of aparte inboedelverzekering voor ze moeten afsluiten.

Sluit uw inboedelverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een inboedelverzekering per persoon of voor uw gehele huishouden af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u de beste verzekeringen bieden. Heeft u nog twijfels of vragen over onze inboedelverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken nu online de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op