Geldt een inboedelverzekering per persoon of per huishouden?

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel ontzettend handig. Wilt u uw spullen in huis gedekt hebben tegen schade? Dan is de inboedelverzekering de verzekering die u nodig heeft. U verzekert er namelijk alle spullen mee die los in uw huis staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw meubels.

Maar sluit u nu een inboedelverzekering puur voor uzelf of voor het hele huishouden af? Denk hier bijvoorbeeld aan een studentenhuis. U heeft hier uw eigen kamer, maar er is wel een gedeeltelijk huishouden. Wat wordt er dan verzekerd met een inboedelverzekering? En is dit anders als u met uw gezin in huis woont? In deze blog legt Alpina Verzekering het voor u uit.

Wanneer sluit u een inboedelverzekering voor uw gehele huishouden af?

U woont met uw gehele gezin in hetzelfde huis. Dan is een inboedelverzekering ook handig om te hebben. In dat geval dekken verzekeraars vaak de gehele inboedel van u en uw gezin. Het maakt dan niet uit wie er van het gezin de schade veroorzaakt. Ze zijn namelijk allemaal verzekerd tegen schade. Ook maakt het vrijwel niet uit welke spullen er schade lijden. Tenzij er uitzonderingen zijn in de polis. Deze uitzonderingen beslaan veelal mobiele telefoons, omdat deze een hoog risico vormen voor de verzekeraar. U kunt mobiele telefoons wel extra bijverzekeren.

Het is echter wel van belang dat iedereen op hetzelfde adres is ingeschreven. Wanneer iemand niet op hetzelfde adres is ingeschreven, is diegene ook niet verzekerd. Tenzij u een verzekering heeft afgesloten die ook de schade dekt, die uw gasten hebben aangebracht.

Als laatste is het handig om te weten dat uw kinderen in de basis meeverzekerd zijn tot 18 jaar. Hierna zult u een aanvullende of aparte inboedelverzekering voor ze moeten afsluiten.

Sluit uw inboedelverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een inboedelverzekering per persoon of voor uw gehele huishouden af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u de beste verzekeringen bieden. Heeft u nog twijfels of vragen over onze inboedelverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken nu online de premie van uw inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 18-06-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op