Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Verzekerd de inboedelverzekering ook stormschade?

U zit in uw woonkamer een film te kijken, terwijl buiten de storm losbarst. Ineens hoort u een gerinkel boven. U besluit toch maar even te kijken. Wat blijkt: de antenneschotel van de buren is losgewaaid door de storm en dwars door uw raam gevlogen. Daarbij stroomt de regen naar binnen en zijn uw bed, gordijnen en wekkerradio geruïneerd.

Stormschade komt in Nederland geregeld voor. Het lijkt dan ook logisch dat uw inboedel hier tegen verzekerd is met de inboedelverzekering. Maar is dit wel zo? En wat is er dan precies verzekerd? Alpina legt het voor u uit.

 

Inboedelverzekering stormschade

Verzekert uw inboedelverzekering ook stormschade?

Een inboedelverzekering is bedoeld om alle spullen in uw woning te dekken tegen een verscheidenheid aan schades. In principe zijn alle spullen verzekerd, die los in uw huis staan. Kunt u ze oppakken en meenemen? Dan vallen ze onder de inboedelverzekering. Zaken als laminaat vallen ook onder de inboedelverzekering, mits het niet vastgelijmd of vastgenageld zit. Als u uw vaste spullen, ook gedekt wilt hebben dan dient u een opstalverzekering af te sluiten.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Een basis inboedelverzekering dekt in ieder geval schade ontstaan door brand en diefstal, afhankelijk van uw verzekeraar. Stormschade kan ook onder de basis verzekering vallen. Weet u niet zeker of stormschade onder uw basis inboedelverzekering valt? Neem dan altijd contact op met uw verzekeraar of raadpleeg de polisvoorwaarden.

Ook als u wel verzekerd bent tegen stormschade, doet u er verstandig aan om de polisvoorwaarden grondig door te nemen. Zo kan het zijn dat bepaalde soorten stormschades niet gedekt zijn. Waterschade valt er vaak wel onder, al kan hagelschade weer buiten de inboedelverzekering stormschade vallen.

De juiste inboedelverzekering tegen stormschade

Het is belangrijk dat uw inboedelverzekering aansluit bij uw inboedel en risico’s. Zo is in Nederland een verzekering tegen stormschade aan te raden. Het stormt hier nu eenmaal regelmatig. U kunt dan beter goed gedekt zijn, dan dat u schades zelf moet betalen.

Modules

Daarom kunt u uw inboedelverzekering aanpassen aan de hand van verschillende modules. U kunt dan bovenop de basis inboedelverzekering aanvullende verzekeringen kiezen.

Waarde

Uw premie wordt bepaald aan de hand van de waarde waarvoor u uw inboedel verzekert. U kunt kiezen uit verschillende hoogtes in waarde om uw inboedel voor te verzekeren. Wilt u niet onderverzekerd zijn? Bereken dan de waarde van uw inboedelverzekering of laat deze berekenen door een professional. Wanneer u onderverzekerd bent, wordt er alleen maar tot het verzekerde bedrag uitbetaald. De rest van de schade dient u zelf te betalen. Let er wel op dat kostbare kunstwerken vaak apart verzekerd moeten worden, doordat deze al snel boven de verzekeringswaarde uitkomen.

Sluit uw inboedelverzekering stormschade af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een inboedelverzekering stormschade af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Wij hebben de juiste dekkingen voor elke situatie. Altijd tegen de scherpste premies. Heeft u nog twijfels of vragen over onze inboedelverzekering stormschade? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken nu online de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op