800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Enkele tips om op de inboedelverzekering te besparen

Enkele tips om op de inboedelverzekering zijn belangrijk in deze tijden van crisis. Raken spullen beschadigd of worden deze gestolen, dan is de vergoeding van de verzekeraar namelijk meer dan welkom. Vergelijken van inboedelverzekeringen loont! Er kan zodoende flink bespaard worden op de premie. Hieronder enkele tips om een zo goed mogelijke inboedelverzekering af te sluiten tegen de scherpste premie.

Inboedelverzekering

De consument kan al snel fors geld besparen op de inboedelverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van de NMa (voorloper van de Autoriteit Consument en Markt; ACM). Zo kan een jong gezin ongeveer 40 euro besparen, een alleenstaande 48 euro en een gepensioneerd stel kan zelfs 63 euro op jaarbasis besparen. Hieronder onze tips om te besparen op uw inboedelverzekering zonder uw verzekeringsdekking daarbij
tekort te doen.

Vergelijken van andere inboedelverzekeringen

Kijk en vergelijk. Het loont om de verschillende verzekeringen eens jaarlijks met elkaar te vergelijken. Omdat premies regelmatig
naar boven of beneden worden aangepast door de verzekeraars, kan het heel goed zijn dat de goedkoopste verzekering van vorig jaar het aankomende jaar niet meer zo voordelig is. Op onze website kunt u heel eenvoudig verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken.

Tips besparen inboedelverzekering

Past de dekking?

Kijk eens goed naar de verzekeringsdekking en dan vooral of bepaalde schadegebeurtenissen al dan niet verzekerd zijn, of wellicht niet eens verzekerd hoeven te worden. Zo is de verzekeringsdekking voor schade aan en/of diefstal van tuinmeubilair voor iemand die op de 10e verdieping woont niet noodzakelijk, maar weer wel raadzaam voor bewoners van een huis met een tuin.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Inboedelverzekering in pakket

Het is natuurlijk mogelijk om een inboedelverzekering los af te sluiten, maar het is vaak verstandiger om deze verzekering in een pakket af te sluiten. Bijvoorbeeld in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering en in het geval van huiseigenaren ook een opstalverzekering. Veel verzekeraars geven namelijk pakketkorting.

Beveiliging van uw huis loont

Huizen die beter beveiligd zijn, krijgen vaak ook meer korting op de inboedelverzekering. Is er een Keurmerk Veilig Wonen van de politie en een certificaat Beveiligde Woning afgegeven, dan geeft de verzekeraar mogelijk tien tot twintig procent korting. De toekenning van van dit Keurmerkcertificaat hangt af van onder meer de sloten op ramen en deuren, maar ook rookmelders en buitenverlichting spelen een rol.

Maak foto’s van bezittingen

Het is belangrijk dat een onverhoopt geleden schade zo goed mogelijk bij de verzekeraar in beeld wordt gebracht. Zorg daarom dat van waardevolle bezittingen foto’s gemaakt zijn en bewaar daarnaast ook de aankoopbewijzen.

Via Alpina een inbedoelverzekering

U kunt hier eenvoudig uw inboedelverzekering vergelijken. U ziet direct welke verzekeringsmaatschappij voor u de goedkoopste inboedelverzekering heeft, en u kunt deze desgewenst direct online afsluiten. U kunt per verzekering de polisvoorwaarden inzien en vergelijken. Profiteer via Alpina.nl van unieke kortingen en speciale tarieven.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op