800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Het verzekerd bedrag van de inboedelverzekering

Het verzekerd bedrag van de inboedelverzekering moet nauwkeurig vastgesteld worden. Bij schade wilt u namelijk niet maar een deel uitgekeerd krijgen. Het belang van het juiste verzekerd bedrag moet niet onderschat worden.

De premie van de inboedelverzekering is van veel factoren afhankelijk. Van oudsher is het verzekerd bedrag een belangrijke factor. Bij het verzekeren houden verzekeraars rekening met wat de maximale claim in de verzekering kan zijn. Bij brand kan een huis binnen een paar minuten tot de grond toe afbranden. De inboedel gaat dus volledig verloren in dat geval. Het maakt voor de verzekeraar nogal uit of de inboedel voor €20.000 of voor €50.000 verzekerd is. Bij een te laag verzekerd bedrag in de inboedelverzekering krijgt u maar een deel van de schade uitgekeerd.

 

Hoe kunt u het verzekerd bedrag goed inschatten?

U kunt met een lijstje het hele huis doorlopen om van alles de waarde in te schatten. Dat is een bewerkelijke klus en ook dan blijft het nog steeds een inschatting. Een betere optie is het gebruik maken van de kennis en ervaring van de verzekeraars. Zij kunnen een inschatting maken op basis van onder andere de postcode en de gezinssamenstelling. Het voordeel is dat u niet meer onderverzekerd kunt zijn.

Een verzekerd bedrag opgeven is niet meer van deze tijd

In de moderne inboedelverzekering hoeft u niet te puzzelen om het verzekerd bedrag vast te stellen. Op Alpina.nl bieden wij een vergelijker waarbij we uitgaan van maar enkele gegevens. Wij willen weten wat de gezinssamenstelling is en wat uw postcode en huisnummer zijn. Een aanvullende vraag is nog of het huis een rieten dak heeft. Met deze basisgegevens kunnen wij de premie al berekenen. In de volgende stap kunt u nog een dekking buitenshuis meeverzekeren en smartphones en tablets verzekeren. Dit is voldoende. Wij stellen nog een aantal vragen om te bepalen of u recht heeft op een extra korting en u kunt de inboedelverzekering afsluiten. Ook andere verzekeringen kunt u in de vergelijking meenemen, zoals de opstalverzekering.

Het afsluiten van een inboedelverzekering  is niet moeilijk!

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op