800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat dekt de inboedelverzekering?

Voor schade aan uw spullen in huis door een brand kunt u de inboedelverzekering inschakelen, maar de dekking is veel ruimer dan dat. Ook een brandgaatje in de laminaatvloer en diefstal uit de schuur is meeverzekerd.

De meeste mensen hebben een inboedelverzekering, maar bij schade wordt vaak vergeten om een claim in te dienen op de verzekering. Dat is zonde. U betaalt altijd keurig de premie en als er een keer een schade is, declareer de schade dan wel bij de verzekeraar. Ook als het maar om een gering schadebedrag gaat. Door een schade gaat u namelijk niet meer betalen aan premie zoals bij de autoverzekering wel het geval is.

Wat vergoedt de verzekeraar eigenlijk?

De dekking tegen brand is de belangrijkste dekking, maar bijvoorbeeld ook bij schade door storm, blikseminslag en sommige waterschades keert de verzekeraar uit. De laatste jaren is de allrisk inboedelverzekering populair geworden. In deze verzekering wordt zelfs schade door eigen schuld uitgekeerd. U bent bijvoorbeeld een kast aan het verplaatsen en deze valt voorover en valt door de glazen tafel heen. Zowel de schade aan de tafel en de kast en de inhoud ervan keert de verzekeraar uit. Uiteraard wordt wel eerst het eventuele eigen risico verrekend.

Wat dekt de inboedelverzekering

Wat keert de inboedelverzekering wel uit, maar vergeet u te claimen?

Volgens het Verbond van Verzekeraars betalen Nederlanders gemiddeld €10 per maand voor de inboedelverzekering. Jaarlijks dient 8% van de verzekerden een claim in op de inboedelverzekering. Waarschijnlijk kunnen er veel meer schades ingediend worden, want verzekerden claimen vaak alleen de omvangrijke schades. Na een keukenbrandje dient u de schade wel in, maar wat doet u met een brandgat in de nieuwe bank? Ook met deze schade heeft u recht op een vergoeding van de schade. Als de schade niet herstelbaar is, kunt u zelfs recht hebben op een nieuwe bank. Ook diefstal uit de tuin of een schuur / garage is onder voorwaarden meeverzekerd.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Vooral met de allrisk inboedelverzekering is de dekking ruim

In de polisvoorwaarden van de allrisk inboedelverzekering staat dat alle schades aan uw inboedel verzekerd zijn, tenzij letterlijk uitgesloten. Bijvoorbeeld het opzettelijk veroorzaken van schade aan uw inboedel is niet verzekerd. Hetzelfde geldt voor schade door overstroming en een aardbeving.

Wel verzekerd is bijvoorbeeld het in de wc laten vallen van de telefoon, maar hier moeten we wel gelijk een kanttekening bij plaatsen. Op de allrisk inboedelverzekering werden vaak schades met telefoons en tablets geclaimd. Sommige verzekeraars hebben daarom besloten om het eigen risico sterk te verhogen. Hierdoor is bijvoorbeeld een gescheurd telefoonscherm wel verzekerd, maar door een eigen risico van bijvoorbeeld €150 heeft u niets aan deze dekking in de inboedelverzekering. Of smartphones zijn zelfs volledig uitgesloten.

Alle schades gewoon indienen

Bij schade kunt u het beste gewoon even met de verzekeraar bellen en de situatie uitleggen. Als het niet verzekerd is, hoort u het wel. Vaak zullen verzekeraars u verzoeken om een (digitaal) schade aangifteformulier in te dienen. Op basis hiervan kunnen verzekeraars de schade beter beoordelen.

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op