Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Goedkope overlijdensrisicoverzekering afsluiten oudere

Bij de zoektocht naar een goede overlijdensrisicoverzekering bij een betrouwbare verzekeraar is het belangrijk dat je jezelf een aantal vragen stelt. In de eerste plaats is het natuurlijk zaak om een verzekering te vinden die qua voorwaarden bij jouw voorkeuren past.

Daarbij neem je ook best de kostprijs van de overlijdensrisicoverzekering onder de loep en dan gaat het vooral over de maandelijkse premie. Op die manier wordt het vinden van een goedkope overlijdensrisicoverzekering een stuk gemakkelijker.

Wat bepaalt nu precies de premie van een overlijdensrisicoverzekering en hoe houd je de maandelijkse kostprijs voor die verzekering zo laag mogelijk? Deze vragen krijgen hieronder een antwoord, zodat je snel een goedkope overlijdensrisicoverzekering afsluit.

Premiebepalende factoren bij een overlijdensrisicoverzekering

De hoogte van de premie bij een overlijdensrisicoverzekering hangt van verschillende zaken af. Daarom is het niet bepaald gemakkelijk om er een vast bedrag op te plakken.

Hieronder de belangrijkste premiebepalende factoren:

1. Het verzekerde bedrag

Net zoals dat bij elke verzekering het geval is, zal de premie bij een overlijdensrisicoverzekering voor een groot stuk afhangen van het verzekerde bedrag. Dit is het bedrag dat je nabestaanden ontvangen na je overlijden als vervanging voor een weggevallen inkomen.

Het voordeel van een hoger verzekerd bedrag is dat er meer financiële middelen zijn voor je nabestaanden, maar dan betaal jij gedurende je leven natuurlijk wel wat meer per maand.

2. De looptijd en het verloop van de verzekering

Ook de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering zal meespelen bij het bepalen van de premie. Ten eerste zal die kostprijs beïnvloed worden door de totale duur van het verzekeringscontract. Hoe langer dat contract geldig is, hoe meer risico’s voor de verzekeraar en hoe hoger de maandelijkse premie.

Daarbij bestaan er ook verschillende overlijdensrisicoverzekeringen op basis van het verloop zelf:

In de meeste gevallen blijft de premie voor een overlijdensrisicoverzekering elk jaar gelijk, hoewel bepaalde verzekeraars ook stijgende premies hanteren!

3. De verzekerde personen

Enkele van de belangrijkste premiebetalende factoren bij een overlijdensrisicoverzekering hebben te maken met de verzekerde personen zelf. Hieronder lees je meer:

Het aantal verzekerde personen

Tegenwoordig is het mogelijk om op één overlijdensrisicoverzekering meerdere verzekeringnemers te plaatsen en dat zal natuurlijk een effect hebben op de maandelijkse premie. Zodra een van de verzekerden overlijdt, betaalt de verzekeraar uit.

Er is op dit vlak nogal wat variatie mogelijk, aangezien niet enkel het aantal verzekerde personen, maar ook het verzekerde bedrag per persoon vrij bepaald kunnen worden. Zo stem je je polis precies af op je persoonlijke wensen.

De leeftijd van de verzekeringnemer

Vervolgens hangt de hoogte van de premie voor een overlijdensrisicoverzekering ook af van de leeftijd van de verzekeringnemer. Dit komt doordat verzekeraars beseffen dat het risico op overlijden bij iemand van 65 jaar groter is dan bij een jongere van 18 jaar. Dat risico wordt gecompenseerd door een hogere maandelijkse premie.

Naast het feit dat oudere personen een hogere kans lopen om te overlijden, hebben ze ook vaak meer gezondheidsproblemen, waardoor dat risico nog hoger ligt. Dit vertaalt zich in veel gevallen in een exponentieel toenemende maandelijkse premie voor de overlijdensrisicoverzekering.

De gezondheid van de verzekeringnemer

Dat brengt ons bij de volgende factor: de gezondheid van de verzekeringnemer. De verzekeraar bepaalt de premie gedeeltelijk op basis van een zogenaamde gezondheidsverklaring, die de verzekeringnemer invult bij het afsluiten van de verzekering.

Dit is een soort van vragenlijst met vragen in verband met de gezondheid, chronische aandoeningen, levensstijl en meer. Bij zo’n verklaring wordt vooral aandacht besteed aan het rookgedrag van de verzekeringnemer, aangezien deze gewoonte de kans op vroegtijdig overlijden drastisch verhoogt.

Hoe dan ook zal een slechtere gezondheid een hogere premie met zich meebrengen. Afhankelijk van het oordeel van een medisch adviseur en de verzekeraar kan een overlijdensrisicoverzekering zelfs geweigerd worden.

Het geslacht van de verzekeringnemer

Vroeger was het zo dat het geslacht van de verzekeringnemer mee bepaalde hoe hoog de premie lag. Dit kwam doordat de kans op overlijden bij vrouwen statistisch kleiner was dan bij mannen.

Tegenwoordig wordt dat onderscheid echter niet meer meegenomen in de berekening van de premie bij een overlijdensrisicoverzekering, aangezien men dat beschouwt als een vorm van discriminatie.

Overlijdensrisicoverzekering goedkoop bos rozen

Een goedkope overlijdensrisicoverzekering afsluiten, hoe doe je dat?

Bovenstaande factoren maken duidelijk dat de premie voor een overlijdensrisicoverzekering al snel een stuk hoger kan liggen dan gemiddeld.

Wil je zeker zijn van een lagere maandelijkse kostprijs? Dan is het in de eerste plaats belangrijk om zorg te dragen voor je gezondheid en de overlijdensrisicoverzekering zo vroeg mogelijk af te sluiten!

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!