800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Uitvaartverzekering kosten-crematie-niet-verzekerd

Wat kost een crematie als je niet verzekerd bent?

Niet iedereen heeft een uitvaartverzekering afgesloten.  Maar wat als één van je naasten overlijdt en diegene is niet verzekerd? Wie betaalt dan de uitvaart? Stel uw dierbare overledene wil gecremeerd worden. Grote kans dat u als nabestaande voor de kosten opdraait. Wat kost een crematie als je niet verzekerd bent?

Overleden en niet verzekerd; wie betaalt de kosten?

Er zijn mensen die geen uitvaartverzekering hebben afgesloten. Wat er gebeurt als iemand overlijdt die niet verzekerd is, verschilt per geval. Wellicht heeft iemand hier zelf geld voor gespaard of is er een ander potje in de overlijdensrisicoverzekering of uitvaartkoopsompolis bijvoorbeeld. Als uw dierbare geen uitvaartverzekering of geen spaarpotje heeft, zal de uitvaart betaald moeten worden door de echtgenoot, kinderen of erfgenamen. Een uitvaart kost als snel tussen de € 7.000-€ 10.000. Niet iedereen kan dit zomaar missen. Bovendien kan het voor de nabestaanden een hoop stress met zich meebrengen.

Alle kosten van een crematie op een rijtje

Of je kiest voor en begrafenis of crematie is heel persoonlijk.  Over het algemeen is cremeren vaak goedkoper dan begraven. Vaak wordt er bij een begrafenis gekozen voor een dure kist, die je bij een crematie niet hebt. Toch kost een gemiddelde crematie 6500 euro. Best een flink bedrag dat niet iedereen kan missen. Dit bedrag wordt op de nabestaanden verhaald als de overledene niet verzekerd is. Een uitvaartverzekering hoeft niet duur te zijn. Hoeveel premie u betaald hangt natuurlijk wel af van uw wensen en van de leeftijd op het moment van afsluiten.

Voor iedere uitvaart zijn een aantal basiskosten voor zowel een begrafenis als een crematie. In de basiskosten zijn de diensten van de uitvaartverzorger opgenomen, de verzorging van de overledene, de kist en opbaring in het rouwcentrum. Basiskosten liggen gemiddeld tussen de 2.200 en 3.000 euro, maar er zijn plaatselijk grote prijsverschillen. Bij een crematie komen er ook nog allerlei kosten bij. Denk bijvoorbeeld aan een urn, rouwkaarten, rouwadvertentie,  rouwvervoer of volgauto’s.

Een uitvaartverzekering een goed idee?

Het is niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Heeft u zelf voldoende geld bij elkaar gespaard om een crematie te kunnen betalen? Dan kunt u er voor kiezen om geen uitvaartverzekering te nemen. Wanneer u geen spaarpotje heeft voor uw nabestaanden, is het wel slim om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zo laat u uw nabestaanden niet achter met hoge rekeningen. In eerste instantie zijn zijn degenen die aansprakelijk worden gesteld voor het betalen van uw crematie. Wilt u weten wat de premie van uw verzekering is? Via onderstaande link kunt u gemakkelijk berekenen wat u betaald voor een uitvaartverzekering.

Wat moet er allemaal geregeld worden bij een overlijden?

Wanneer een dierbare overlijdt komt er veel op u af. Er moet veel worden geregeld en het is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Wij hebben wat zaken voor u op een rij gezet waar u aan moet denken. Lees hier meer over wat te regelen bij overlijden.

Lees ook:

Checklijst overlijden pdf

Wat is de beste uitvaartverzekering

 

Wilt u een afspraak voor advies op maat?

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op