800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie
BMW verzekering

Kan ik een autoverzekering voor mijn BMW afsluiten?

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Bereken je premie

Meer info

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Bereken je premie

Meer info

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Bereken je premie

Meer info

Bent u de trotse bezitter van een BMW? Of staat u op het punt een BMW te kopen? Dan zoekt u natuurlijk een passende autoverzekering, zodat u veilig de weg op kan. Op Alpina.nl vindt u de beste autoverzekering voor uw BMW!

Waarom uw BMW verzekeren?

Op zoek naar een goede BMW autoverzekering?  Dan kunt u het beste goed kijken naar uw persoonlijke situatie. Op uw leeftijd en postcode heeft u weinig invloed, maar u kunt wel goed nadenken over het soort dekking dat u kiest. Daarbij kijkt u naar de dagwaarde van de auto. Heeft u een gloednieuwe BMW? Dan is een allrisk verzekering aan te raden. Is uw BMW al wat ouder? Dan kunt u ook kiezen voor een WA-verzekering of een WA + beperkt casco.

Daarnaast zijn er verschillende aanvullende verzekeringen waar u uit kunt kiezen. Hoe meer aanvullende verzekeringen u afsluit, hoe hoger de premie. Zo kunt u een ongevallen-inzittenden verzekering afsluiten, om na een ongeval verzekerd te zijn bij blijvende invaliditeit of overlijden. Of een schade-inzittenden verzekering. Dan bent u verzekerd voor zowel letselschade als schade aan bagage of kleding. U kunt zoveel inzittenden meeverzekeren als er gordels zijn in de auto. Zo kunt u zelf bepalen hoe duur of goedkoop uw BMW autoverzekering uitvalt.

Wat kost een BMW verzekering?

De kosten van een BMW autoverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Uw leeftijd
 • Uw postcode
 • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd
 • De dekking die u kiest

Welke dekking afsluiten voor uw BMW verzekering?

U kunt kiezen uit drie verschillende dekkingen voor uw autoverzekering, namelijk een WA-verzekering, een WA + beperkt casco of een allrisk verzekering.

Ben ik wettelijk verplicht om een WA af te sluiten?

U bent wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt. Schade aan uw eigen BMW is hiermee niet verzekerd.

Welke WA beperkt casco moet ik kiezen?

U kunt ook kiezen voor een WA + beperkt casco dekking. Hiermee bent u ook verzekerd tegen onder andere ruitschade, bliksemschade, hagelschade, brand en diefstal. Een WA + beperkt casco is iets duurder dan een WA-verzekering, maar dan bent u wel beter verzekerd. Reparatiekosten voor schade aan de auto kunnen flink oplopen. Met een WA + beperkt casco kunt u voorkomen dat u zelf voor deze kosten opdraait.

Allrisk verzekeren is dat handig?

Tot slot kunt u kiezen voor de uitgebreidste dekking, namelijk de allrisk verzekering. Met een allrisk verzekering bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen auto. Daarnaast is vandalismeschade ook verzekerd bij een allrisk verzekering.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw BMW verzekering

Om het u makkelijk te maken, hebben we op Alpina.nl een stappenplan gemaakt om alvast een indicatie van de verzekeringspremie te berekenen. Binnen enkele minuten kunt u een vergelijking maken van verschillende autoverzekeraars. Heeft u de beste autoverzekering gevonden? Dan kunt u bij ons direct een autoverzekering voor uw BMW afsluiten.

Stap 1: Voer het kenteken van uw BMW in

Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal zaken over uw BMW voor u invullen, zoals het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Weet u uw kenteken niet uit uw hoofd en heeft u het niet bij de hand? Dan kunt u deze gegevens ook zelf invullen. Als u de verzekering direct wil afsluiten heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Vervolgens vult u de gegevens van de regelmatige bestuurder in. De regelmatige bestuurder van een auto is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Vaak is dit de verzekeringsnemer zelf. Het kan echter ook zo zijn dat u de autoverzekering afsluit, maar dat uw partner de regelmatige bestuurder van de auto is. Voor een verzekeraar is dit geen probleem, zolang u uw partner maar opgeeft als regelmatige bestuurder van de auto. Op basis van die persoonsgegevens wordt namelijk de premie voor de verzekering berekend.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Hierna kiest u een dekking voor uw BMW verzekering. We zijn er eerder al dieper op ingegaan, maar u heeft drie mogelijkheden: Een WA dekking, WA beperkt casco of Allrisk. Bij het kiezen van de juiste dekking is de leeftijd en de dagwaarde van uw auto van belang. Een BMW is natuurlijk een mooie en dure auto. Daarom kunt u ook overwegen om een uitgebreidere dekking te kiezen, zoals de WA beperkt casco of Allrisk dekking. Dan weet u zeker dat u goed verzekerd bent bij schade en diefstal.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw BMW verzekering af!

Aan de hand van de door u ingevulde gegevens kunnen we u een overzicht laten zien van alle autoverzekeraars met een passende BMW verzekering. U kunt de verschillende verzekeringen vervolgens met elkaar vergelijken op prijs én inhoud. Door goed te vergelijken kunt u op jaarbasis veel geld besparen. Als u de beste autoverzekering heeft gevonden kunt u deze bij ons direct online afsluiten. Voor het afsluiten van een autoverzekering heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs.

BMW modellen

BMW 1-serie BMW 6-serie
BMW 2-serie BMW 7-serie
BMW 3-serie BMW 8-serie
BMW 4-serie BMW Z4
BMW 5-serie BMW X
BMW 6-serie BMW i

Direct online een verzekering afsluiten voor uw BMW via Alpina!

Via Alpina.nl kunt u gemakkelijk en snel een autoverzekering voor uw BMW afsluiten. U kunt direct een indicatie premie voor uw autoverzekering berekenen. Zo kunt u de premies vergelijken op prijs en inhoud. U heeft hiervoor alleen het kenteken van uw auto nodig. Nadat u uw persoonlijke gegevens en het aantal schadevrije jaren heeft ingevuld, krijgt u een indicatie van de premie te zien. Heeft u de juiste autoverzekering gevonden? Dan kunt u die meteen afsluiten!

Heeft u nog vragen of wilt u graag dat we met u meekijken? Dat doen we graag! Samen vinden we de autoverzekering die het beste bij uw persoonlijke situatie past. U kunt ons telefonisch bereiken op 088-688 37 00 of een bericht sturen via de chat, WhatsApp of e-mail.

Bereken de premie voor uw autoverzekering

 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op