800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Cabrio verzekering auto

Cabrio verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Voor veel cabrio-bezitters is de zomer waarschijnlijk hun favoriete seizoen. Zodra de zon weer wat vaker gaat schijnen, kan de kap ook weer wat vaker naar beneden. Op een mooie zomerdag is er voor een cabrio-rijder niet fijner dan een tochtje maken in de cabrio, met de wind in de haren en de zon op het gezicht. Heeft u een cabrio? Dan is een goede cabrio verzekering belangrijk. Cabrio’s zijn diefstalgevoeliger dan een reguliere auto, zeker als de auto een softtop heeft. Op Alpina.nl vertellen we u meer over het afsluiten van een autoverzekering voor uw cabrio.

Wat is een cabrio?

Cabrio is een afkorting van het woord cabriolet. Wist u dat de eerste auto’s die gemaakt werden uitsluitend cabriolets waren? Een cabrio is een auto waarvan het dak open kan. Tegenwoordig bestaan er cabrio’s in alle soorten en maten. Zo zijn er cabrio’s met een ‘softtop’ oftewel een stoffen dak. Een cabrio met een ‘hardtop’ heeft een dak dat gemaakt is van harder materiaal. Ook zijn er cabrio’s met een targa-dak. Dit is een dag dat alleen boven de bestuurder en passagiers kan worden verwijderd in plaats van helemaal.

Welke dekking voor een cabrio verzekering?

Er zijn drie mogelijke dekkingen voor een cabrio verzekering: WA, WA beperkt casco en allrisk.

WA

Met een WA verzekering bent u verzekerd bij schade die u anderen toebrengt met uw cabrio. Een WA-verzekering is wettelijk verplicht in Nederland. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en dekt dus aansprakelijkheidsschades. Een WA dekking is de minimale dekking voor uw cabrio verzekering. Met deze dekking bent u echter niet verzekerd voor schade aan uw eigen auto.

WA beperkt casco

Een WA beperkt casco dekking is een aanvulling op de verplichte WA verzekering. Met een WA beperkt casco verzekering is uw cabrio ook verzekerd bij schade door brand, bliksem, hagel, storm, ruitbreuk, loslopende dieren en diefstal. Vaak betaalt u voor een beperkt casco dekking maar iets meer premie, terwijl u wel een stuk uitgebreider verzekerd bent.

Allrisk

De meest uitgebreide dekkingsvorm voor een autoverzekering is allrisk. Het zit al in de naam: met een allrisk verzekering bent u verzekerd tegen alle risico’s. Dat zijn dus alle eerder genoemde schades én schade aan uw eigen auto, ook als de schade uw eigen schuld is. Aangezien een allrisk dekking de meest uitgebreide dekking is, is het ook de duurste. Daarom wordt deze dekking vaak afgesloten voor hele nieuwe auto’s en auto’s met een hoge dagwaarde.

Wat kost een cabrio verzekering?

De kosten van een cabrio verzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren. Aan de hand van deze factoren berekent de verzekeraar de hoogte van de premie.

 • Uw leeftijd
 • Uw postcode
 • De gewenste dekking
 • Uw opgebouwde schadevrije jaren
 • Eventueel aanvullende verzekeringen

U kunt de standaard dekking aanvullen met extra verzekeringen, zoals de ongevallen-inzittendenverzekering of de schade-inzittendenverzekering. Met deze verzekeringen keert de verzekeraar een bedrag uit bij schade aan de inzittenden of de bezittingen van inzittenden als gevolg van een ongeval. Ook is het mogelijk om een rechtsbijstandverzekering of pechhulp aanvullend af te sluiten.

Heb je een goedkope cabrio verzekering?

Een cabrio verzekering is vaak iets duurder dan een autoverzekering voor een reguliere auto. Dit komt grotendeels doordat het risico op diefstal groter is bij een cabrio. Met name een cabrio met een softtop is een aantrekkelijk doelwit onder criminelen. Deze kan immers vrij eenvoudig worden doorgesneden. Hierdoor is het risico of schade of diefstal groter volgens de verzekeraar, wat weer gevolgen heeft voor de premie. Dat betekent echter niet dat u een dure cabrio verzekering hoeft af te sluiten. U kunt nog steeds een goedkope verzekering voor uw cabrio afsluiten. U vindt de goedkoopste cabrio verzekering door aanbieders te vergelijken. Dit doet u eenvoudig met onze online vergelijkingstool. Aan het hand van het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over de auto achterhalen, zoals bijvoorbeeld het merk en model. Vervolgens vult u de gegevens van de regelmatige bestuurder in, kiest de dekking en daarna kunt u starten met vergelijken! Door goed te vergelijken kunt u eenvoudig besparen op de kosten van een cabrio verzekering.

Sluit direct een cabrio verzekering af op Alpina.nl!

Heeft u na het vergelijken de juiste cabrio verzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten! U kunt uw cabrio  binnen 5 minuten verzekeren. U kiest zelf uw dekkingen en eigen risico, en betaalt dus nooit te veel. Uw aanvraag wordt direct beoordeeld en gaat in wanneer u wilt. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een verzekering voor uw cabrio? Neem dan vooral contact met ons op!

Cabrio verzekering vergelijken

Door vooraf te vergelijken kunt u op jaarbasis veel geld besparen. Ook bij een cabrio verzekering. De ene autoverzekering is de andere namelijk niet. Op Alpina.nl kunt u eenvoudig verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken op prijs én inhoud. Aan de hand van het kenteken kunnen alle gegevens van uw cabrio achterhaald worden. Na het invullen van een paar persoonlijke gegevens en het aantal schadevrije jaren, kan het vergelijken beginnen. Is uw auto nu nog verzekerd bij een te dure verzekeraar? Met onze opzegservice kunnen wij de bestaande autoverzekering opzeggen. Kiezen voor een andere autoverzekering kan u honderden euro’s premie per jaar besparen.

Cabrio verzekering afsluiten

Het afsluiten van een cabrio autoverzekering kan eenvoudig online. Hiervoor heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs. Bij ons kunt u uw auto binnen 5 minuten verzekeren. U kiest zelf uw dekkingen en betaalt dus nooit te veel. Bovendien heeft u altijd 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van de autoverzekering. Dat betekent dat u zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen kosteloos kunt annuleren.

Heb je een speciale cabrio verzekering zomer?

Een cabrio is natuurlijk de ultieme voorjaars- en zomerauto. Zodra de zon begint te schijnen zie je steeds meer cabrio’s op de weg, met de kap naar beneden. Natuurlijk kunt u ook in de herfst en winter gewoon in een cabrio rijden, maar misschien bent u een echte mooi weer-rijder. Helaas bestaat er geen cabrio verzekering die u enkel voor de zomer kunt afsluiten. Als u tijdens de herfst- en wintermaanden niet in uw cabrio rijdt, kunt u overwegen om de auto te schorsen. Tijdens de schorsingsperiode hoeft u niet aan de verzekeringsplicht te voldoen. U mag dan echter ook niet in de auto rijden. Zodra u er weer mee wilt gaan rijden moet u de schorsing opheffen en de auto weer verzekeren.

Is en cabrio verzekering duur?

Een autoverzekering voor een cabrio is vaak duurder dan een autoverzekering voor een reguliere auto. Het gaat hier met name om de WA beperkt casco of allrisk dekking. Beide dekkingen vergoeden namelijk diefstal van de auto, en een cabrio is diefstalgevoeliger dan een normale auto. Dit geldt met name voor cabrio’s met een softtop oftewel een stoffen dak. Deze kunnen dieven redelijk eenvoudig open snijden. Daarnaast is een cabrio ook gevoeliger voor schade door bijvoorbeeld storm of regen. Bijvoorbeeld wanneer u wordt overvallen door een flinke regenbui als u net een ritje maakt met de kap open of wanneer de regen door het softdak heendringt.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op