800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Dacia verzekering auto achterkant

Dacia verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Bent u op zoek naar een goede Dacia verzekering? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Misschien rijdt u al in een Dacia of misschien bent u van plan om binnenkort een Dacia aan te schaffen. Wat uw situatie ook is, om een passende Dacia verzekering te vinden is het belangrijk dat u verschillende autoverzekeraars met elkaar vergelijkt. Dat klinkt misschien als een tijdrovende en vervelende klus, maar op Alpina.nl maakt u al binnen 5 minuten een vergelijking.

Waarom uw Dacia verzekeren?

Na aanschaf van een nieuwe of tweedehands Dacia bent u verplicht om deze ook te verzekeren. Dit moet zodra het kenteken op uw naam wordt gezet. Uw gegevens als eigenaar zijn vanaf dat moment bekend bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Een auto die al op uw naam is overgeschreven, maar bijvoorbeeld nog bij de verkoper staat, moet vanaf het moment van tenaamstelling op uw naam worden verzekerd. De minimale dekking voor een autoverzekering is WA, zodat u verzekerd bent bij schade die u bij een ander veroorzaakt. Uiteraard wilt u schade aan uw auto liever voorkomen, maar een ongeluk zit soms in een klein hoekje. U kunt daarom ook kiezen voor een uitgebreidere Dacia verzekering. Dan stapt u met een veilig gevoel in de auto.

Wat kost een Dacia verzekering?

De kosten van een Dacia verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren:

Als u en uw buurman bij het berekenen van de premie allebei kiezen voor een WA autoverzekering, betekent dat niet direct dat u dezelfde berekening te zien krijgt. Misschien heeft uw buurman meer schadevrije jaren opgebouwd. Of bent u ouder dan uw buurman, waardoor u premie gunstiger uitvalt. De hoogte van de autopremie is van veel factoren afhankelijk, daarom kunt u het beste autoverzekeringen vergelijken om te zien hoe duur uw eigen autoverzekering uitvalt.

Welke dekking afsluiten voor uw Dacia verzekering?

Hoe duur uw Dacia verzekering is, hangt af van een aantal factoren. Een van die factoren is de dekking die u kiest. U kunt kiezen uit een WA, WA+ of allrisk dekking. Maar wat zijn de verschillen tussen deze dekkingen?

WA

Een WA dekking vormt de basis voor uw autoverzekering. U bent namelijk verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en zorgt ervoor dat u verzekerd bent bij schade die u anderen toebrengt. Een WA autoverzekering is de goedkoopste autoverzekering. De dekking is dan wel een stuk beperkter dan bij andere autoverzekeringen, schade aan uw eigen auto moet u zelf betalen. De kosten hiervan kunnen soms flink oplopen. Een WA-verzekering  wordt daarom vaak gekozen voor auto’s van 10 jaar en ouder.

WA beperkt casco

Een WA + beperkt casco is een aanvulling op de verplichte WA autoverzekering. Hiermee bent u uitgebreider verzekerd dan met alleen een WA-verzekering. U bent niet alleen verzekerd voor schade die u bij anderen veroorzaakt, maar ook voor schades veroorzaakt door:

 • Brand
 • Hagel en storm
 • Bliksem
 • Ruitbreuk
 • Diefstal
 • Poging tot diefstal
 • Aanrijding met loslopende dieren

Voor een WA + beperkt casco betaalt u maandelijks iets meer premie, maar dan bent u wel meteen een stuk uitgebreider verzekerd dan met alleen een WA-verzekering. Een WA + beperkt casco wordt vaak gekozen voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud.

Allrisk

U kunt er ook voor kiezen om uw auto allrisk te verzekeren. Een allrisk dekking is de uitgebreidste dekking, en daarom ook meteen de duurste. Naast alle eerdergenoemde schades bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen auto, ook als de schade uw schuld is. Daarnaast is vandalismeschade ook meeverzekerd bij een allrisk autoverzekering. Een allrisk verzekering wordt vaak gekozen voor hele nieuwe of dure auto’s. Veel auto’s tot 6 jaar worden allrisk verzekerd.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Dacia verzekering

Op zoek naar de beste premie voor uw Dacia verzekering? Op Alpina.nl kunt u binnen 5 minuten de premie voor een autoverzekering berekenen. Hiervoor hebben we alleen een aantal gegevens over de auto en de regelmatige bestuurder nodig. Aan de hand van deze gegevens geven we u een overzicht van alle autoverzekeraars met een passende Dacia verzekering. Premie berekenen? Volg dan onderstaand stappenplan:

Stap 1: Voer het kenteken van uw Dacia in

De eerste stap is het invullen van het kenteken van uw Dacia. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal zaken over de auto voor u invullen, zoals het merk, model, bouwjaar en de brandstofsoort. Heeft u het kenteken niet bij de hand? Geen probleem, in dat geval kunt u de genodigde gegevens zelf invullen. Pas als u de autoverzekering daadwerkelijk gaat afsluiten, hebben we het kenteken van de auto nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

De tweede stap is het invullen van informatie over de regelmatige bestuurder. De regelmatige bestuurder is degene die het meeste in de auto rijdt. Vaak bent u als verzekeringsnemer zelf de regelmatige bestuurder, maar het kan ook zijn dat de autoverzekering op uw naam staat maar dat uw partner de regelmatige bestuurder is. Dit maakt in principe niet uit, zolang u en uw partner maar op het zelfde adres geregistreerd zijn én zolang u de gegevens naar waarheid invult. De verzekeraar bepaald de hoogte van de premie namelijk aan de hand van de gegevens van de regelmatige bestuurder, zoals de leeftijd en woonplaats.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Vervolgens kiest u eend dekking voor uw Dacia verzekering. U heeft de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en Allrisk. Welke dekking u het beste kunt kiezen hangt af van de leeftijd en de dagwaarde van uw Dacia. Voor een oudere Dacia met een lage dagwaarde wordt vaak een minder uitgebreide dekking gekozen dan voor een gloednieuwe Dacia met een hoge dagwaarde. Ook kunt u in deze stap aanvullende dekkingen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan  een ongevallen-inzittendenverzekering, schade-inzittendenverzekering, no-claimbeschermer, juridische hulp, pechhulp, een verhaalrechtsbijstandverzekering of een rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen. Zo kunt u uw Dacia verzekering helemaal naar eigen wens samenstellen.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Mazda verzekering af!

U wilt natuurlijk de beste én de goedkoopste autoverzekering voor uw Dacia afsluiten. Dit doet u door verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar welke aanbieder de laagste premie heeft, maar lees ook goed de voorwaarden. Zo voorkomt u dat u bij schade minder goed verzekerd bent dan u misschien denkt. Een auto is immers geen goedkope aankoop, daar hoort ook een goede verzekering bij. Door rustig te vergelijken vindt u de beste autoverzekering tegen de laagste prijs.

Dacia modellen

Dacia Dokker
Dacia Duster
Dacia Jogger
Dacia Lodgy
Dacia Logan MCV
Dacia Sandero
Dacia Spring

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Dacia via Alpina!

Het direct online afsluiten gaat heel snel en eenvoudig. U heeft hiervoor het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs. Zodra de aanvraag is afgerond sturen wij hem door naar de verzekeraar. De verzekeraar stuurt u vervolgens een e-mail waarin staat of u wel of niet voorlopige dekking heeft. In de meeste gevallen geeft de verzekeraar gewoon een voorlopige dekking, wat betekent dat u direct met uw auto de weg op kan. Vervolgens moet de verzekeraar uw voorlopige dekking omzetten naar een definitieve dekking.

Bij Alpina kunt u direct online een autoverzekering afsluiten. In sommige gevallen is het verzekeren maatwerk. Dit is bijvoorbeeld het geval als uw auto nog geen kenteken heeft. Is uw auto moeilijk te verzekeren, omdat u de auto als lesauto gaat gebruiken? Via Geennee.nl bieden wij de oplossing.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op