800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Daihatsu verzekering grijze auto

Daihatsu verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Rijdt u in een Daihatsu en bent u op zoek naar een goede verzekering? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres! Op Alpina.nl kunt u eenvoudig verschillende aanbieders met elkaar vergelijken op prijs en kwaliteit. Door goed te vergelijken kunt u jaarlijks veel besparen op uw autoverzekering. Voor elke type Daihatsu vindt u bij ons een passende verzekering.

Waarom uw Daihatsu verzekeren?

Het afsluiten van een autoverzekering is niet alleen verplicht, maar ook noodzakelijk. In Nederland moet u minimaal een WA-autoverzekering afsluiten. Door uw auto WA te verzekeren bent u gedekt bij schade die u bij een ander veroorzaakt. Schade aan uw eigen auto is hiermee niet gedekt, daarvoor moet u een uitgebreidere dekking kiezen. Bij het kiezen van een dekking spelen o.a. de leeftijd en dagwaarde van uw auto een rol. Een goede autoverzekering zorgt ervoor dat u met een veilig gevoel de weg op gaat. U weet dat u bij schade aan of diefstal van uw auto goed verzekerd bent. Bij Alpina helpen we u graag bij het vinden van de beste autoverzekering voor uw Daihatsu.

Wat kost een Daihatsu verzekering?

De kosten van een Daihatsu verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Op basis van deze factoren bepaald een verzekeraar de hoogte van de premie. Op sommige factoren heeft u zelf invloed, zoals de dekking. U bepaalt zelf hoe uitgebreid u uw Daihatsu verzekerd.

De premie wordt bepaald aan de hand van de volgende factoren:

Ook zijn er aan aantal aanvullende dekkingen die u kunt afsluiten, zoals bijvoorbeeld een ongevallen-inzittendenverzekering of een schade-inzittendenverzekering afsluiten, om passagiers ook te verzekeren bij ongeval en schade. Ook een no-claimbeschermer, juridische hulp, pechhulp, een verhaalrechtsbijstandverzekering en een rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen zijn aanvullend af te sluiten bij een Daihatsu verzekering. Hoe meer aanvullende dekkingen u afsluit, hoe hoger de premie.

Welke dekking afsluiten voor uw Daihatsu verzekering?

Bij het afsluiten van een autoverzekering kiest u zelf de dekking. U heeft drie mogelijkheden: WA, WA beperkt casco of Allrisk. We zullen de drie dekkingen hieronder even toelichten.

WA

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit is de basis van uw autoverzekering, want een WA-dekking is verplicht in Nederland. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Omdat schade aan uw eigen auto niet meeverzekerd is met enkel een WA dekking, wordt deze vaak afgesloten voor oudere auto’s.

WA beperkt casco

WA beperkt casco is een aanvulling op de verplichte basisdekking. U bent met deze dekking niet alleen verzekerd bij aansprakelijkheidsschades, maar ook bij de volgende schades:

Allrisk

Allrisk is de meest uitgebreide dekking voor een autoverzekering. De allrisk autoverzekering wordt ook wel de WA volledig cascoverzekering genoemd. Deze verzekering is een aanvulling op de WA verzekering en kent eveneens alle dekkingen van de WA beperkt casco verzekeringen. Daarnaast wordt schade gedekt die u aan het eigen voertuig hebt veroorzaakt.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Daihatsu verzekering

Een Daihatsu verzekering afsluiten is op Alpina.nl binnen 5 minuten geregeld. Voordat u de verzekering afsluit, wilt u natuurlijk weten wat u straks aan premie betaald. Met onze handige online vergelijkingstool kunt u eenvoudig een vergelijking maken tussen de verschillende aanbieders. Om u een handje te helpen, hebben we een stappenplan voor het berekenen van de premie opgesteld.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Daihatsu in

U vult eerst het kenteken van uw Daihatsu in. Aan de hand van het kenteken kunnen we al wat benodigde informatie achterhalen, zoals het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Heeft u het kenteken van uw auto niet bij de hand? Geen probleem, want u kunt de gegevens ook handmatig invullen. Voor het berekenen van de premie maakt dit niets uit. Wilt u de autoverzekering direct afsluiten? Dan heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Vervolgens vult u de gegevens van de regelmatige bestuurder in. De regelmatige bestuur is degene die het vaakst in de auto rijdt. Meestal is de verzekeringsnemer zelf de regelmatige bestuurder, maar het kan ook zo zijn dat u de verzekering afsluit maar uw partner de regelmatige bestuurder is. Op basis van de persoonlijke gegevens van de regelmatige bestuurder wordt de hoogte van de verzekeringspremie bepaald. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de woonplaats en leeftijd van de bestuurder.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Hierna kiest u een dekking voor uw Daihatsu verzekering. Vindt u het lastig om de juiste dekking te kiezen? Kijk dan eens goed naar de leeftijd en dagwaarde van uw auto. Voor nieuwe auto’s met een hoge dagwaarde wordt vaak een uitgebreide dekking gekozen, zoals de Allrisk dekking. Voor hele oude auto’s of auto’s met een lage dagwaarde is het niet nodig om een hele uitgebreide dekking te kiezen. De hoogte van de premie staat dan niet in verhouding tot de dagwaarde van de auto. Weet u niet zeker wat de dagwaarde van uw Daihatsu is? Dan kunt u deze eenvoudig berekenen.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Daihatsu verzekering af!

Na het invullen van alle gegevens krijgt u een overzicht van alle autoverzekeraars met een passende Daihatsu verzekering. Dit aanbod kunt u vervolgens eenvoudig vergelijken op prijs én inhoud. Kijk tijdens het vergelijken niet alleen naar de hoogte van de premie, maar ook naar de dekking en polisvoorwaarden. Zo weet u zeker dat u straks goed verzekerd bent. Heeft u een autoverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs. Omdat u na het afsluiten van de verzekering in de meeste gevallen direct een voorlopige dekking krijgt, kunt u meteen de weg op met uw Daihatsu. Deze voorlopige dekking wordt na het beoordelen van de aanvraag dan omgezet in een definitieve dekking.

Daihatsu modellen

Daihatsu Copen
Daihatsu Cuore
Daihatsu Materia
Daihatsu Sirion
Daihatsu Terios

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Daihatsu via Alpina!

Op Alpina.nl kunt u uw auto binnen 5 minuten verzekeren. U kiest zelf uw dekkingen en betaalt dus nooit te veel. Bovendien heeft u altijd 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van de autoverzekering. Dat betekent dat u zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen kosteloos kunt annuleren.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een Daihatsu verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch te bereiken op 088 – 688 3700. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op