800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Ford verzekering logo

Ford verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Ford Focus of de Ford Fiesta. Heeft u net een Ford gekocht of overweegt u om er een aan te schaffen? Dan helpen wij u bij het vinden van de beste autoverzekering voor uw Ford. Zo kunt u altijd veilig te weg op.

Waarom uw Ford verzekeren?

Wist u dat u verplicht bent om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor uw Ford? WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA autoverzekering bent u verzekerd bij schade die u bij een ander veroorzaakt. Natuurlijk is het altijd fijn om goed verzekerd te zijn. Daarom kunt u ook kiezen voor een uitgebreidere dekking, zodat schade aan of diefstal van uw eigen auto ook meeverzekerd is. De leeftijd en dagwaarde van uw Ford spelen hierbij een belangrijke rol. Met de juiste autoverzekering gaat u met een veilig gevoel de weg op.

Wat kost een Ford verzekering?

De kosten voor een Ford verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

Er kunnen grote verschillen zitten tussen de verschillende autoverzekeringen. De ene verzekering is de ander natuurlijk niet. Daarom is het belangrijk dat u de verschillende verzekeringen goed met elkaar vergelijkt. Zo kunt u op jaarbasis flink wat geld besparen.

Bij het kiezen van de dekking kunt u kijken naar de leeftijd en de dagwaarde van uw auto. Een nieuwe Ford zal een hogere dekking nodig hebben (en dus meer geld kosten) dan een oude Ford. Hetzelfde geldt voor een goedkoop model versus een duur model.

Welke dekking afsluiten voor uw Ford verzekering?

Een Ford verzekering kent drie mogelijke dekkingen: WA, WA beperkt casco en Allrisk. Hieronder lichten we alle drie de dekkingen even toe.

WA

In Nederland bent u verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor uw Ford. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt met uw auto. Het gaat hierbij om schade aan personen, voertuigen en eigendommen van iemand anders. Is uw Ford door uw eigen toedoen beschadigd? Met alleen een WA-verzekering draait u zelf op voor de kosten.

WA beperkt casco

Bent u liever wat uitgebreider verzekerd? Dan kunt u ook kiezen voor een WA+-verzekering. Dit wordt ook wel een WA + beperkt casco genoemd. Het is een aanvulling op de verplichte WA-verzekering. Met deze dekking wordt tevens ruitschade, bliksemschade, hagel- en stormschade en diefstal verzekerd.

Allrisk

De meest uitgebreide dekking is een allrisk verzekering. Met een allrisk autoverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw Ford, ook als de schade uw eigen schuld is.

Naast het bepalen van de juiste dekking, kunt u ook kiezen uit diverse aanvullende verzekeringen:

 • Schade-inzittendenverzekeringen
 • Ongevallen-inzittendenverzekeringen
 • No-claimbeschermer
 • Juridische hulp
 • Pechhulp
 • Verhaalrechtsbijstandverzekering
 • Rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen

Bij het kiezen van aanvullende verzekeringen kunt u het beste goed kijken naar uw persoonlijke situatie. Misschien bent u al verzekerd voor pechhulp, bijvoorbeeld met een losse pechhulp verzekering. Dan is het niet nodig om dat nogmaals mee te verzekeren bij uw autoverzekering. Zo kunt u besparen op de kosten van uw Ford autoverzekering.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Ford verzekering

Op Alpina.nl hebben we het afsluiten van een Ford verzekering heel gemakkelijk gemaakt. In 5 minuten kunt u alvast een indicatie van de premie berekenen. Heeft u de beste verzekering voor uw Ford gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Ford in

Voordat we u een indicatie van de premie kunnen geven, hebben we een aantal gegevens over uw auto nodig. Daarom vragen we u om het kenteken van de auto in te vullen. Aan de hand van het kenteken kunnen we al wat informatie over uw auto achterhalen, zoals het merk en model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Heeft u het kenteken niet bij de hand? Dan kunt u de informatie ook handmatig invullen. Voor het berekenen van de premie maakt dit niet uit. Als u de autoverzekering daadwerkelijk gaat afsluiten heeft u wel het kenteken van de auto nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Naast gegevens over de auto, hebben we ook gegevens van de regelmatige bestuurder nodig. De regelmatige bestuurder is de persoon die het meeste in de auto rijdt. In de meeste gevallen is de verzekeringsnemer ook de regelmatige bestuurder, maar niet altijd. Het kan ook zo zijn dat u de verzekering afsluit, maar dat uw partner de regelmatige bestuurder is. Gegevens die u moet invullen zijn leeftijd en woonplaats. Ook het aantal opgebouwde schadevrije jaren is van belang bij het berekenen van de premie.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Vervolgens kunt u een dekking kiezen voor uw Ford verzekering. U bent verplicht om minimaal een WA-dekking af te sluiten, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een uitgebreidere dekking zoals WA beperkt casco of Allrisk. Weet u niet welke dekking u moet kiezen? Kijk dan eens naar de leeftijd en dagwaarde van de auto. Voor hele nieuwe of dure auto met een hoge dagwaarde wordt vaak een uitgebreide autoverzekering, zoals Allrisk, afgesloten. Is uw Ford al wat ouder met een lage dagwaarde? Dan wordt er meestal gekozen voor WA.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Ford verzekering af!

Na het invullen van alle benodigde gegevens krijgt u een overzicht met alle aanbieders te zien, inclusief bijbehorende premies en polisvoorwaarden. Zo kunt u gemakkelijk Ford verzekeringen vergelijken op prijs én inhoud. Dit kan heel gemakkelijk met onze online vergelijkingstool. Door goed te vergelijken kunt u besparen op de verzekering voor uw Ford!

Ford modellen

Ford Galaxy
Ford B-Max Ford Ka
Ford C-Max Ford Kuga
Ford EcoSport Ford Mondeo
Ford Edge Ford Mustang
Ford Explorer Ford Puma
Ford Fiesta Ford Ranger
Ford Focus Ford Transit

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Ford via Alpina!

Heeft u hulp nodig bij de keuze? Of heeft u toch nog wat vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste autoverzekering voor uw Fiat. U kunt ons telefonisch bereiken via 088 –688 37 00. Stuurt u ons liever een berichtje? Dat kan ook, bijvoorbeeld via de chat, WhatsApp of e-mail.

Vergelijk verschillende autoverzekeringen!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op