Wat kan ik nog doen als ik geen autoverzekering meer kan afsluiten?

Wist u dat verzekeraars geen acceptatieplicht hebben? Dan betekent dat ze uw aanvraag voor een autoverzekering ook kunnen afwijzen. Dit doen ze niet zomaar, er moet wel een duidelijk aantoonbare reden voor zijn. Een verzekeraar zal uw aanvraag in verschillende situaties afwijzen, bijvoorbeeld na een rijontzegging, als u een strafblad heeft of als u teveel schades heeft geclaimd. In deze situaties zal u geen autoverzekering bij een reguliere verzekeringsmaatschappij kunnen afsluiten. Uw auto moet echter wel verzekerd zijn. Op Alpina.nl vertellen we u hoe u alsnog een autoverzekering kunt afsluiten.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Uw auto verzekeren via de Vereende

Een verzekeraar controleert de aanvraag door te kijken of er een registratie staat in de CIS-databank. Stichting CIS houdt alle belangrijke verzekeringsgegevens bij in hun databank. Als u geregistreerd staat bij Stichting CIS is de kans groot dat een reguliere verzekeraar u niet accepteert. U kunt echter altijd nog terecht bij een verzekeringsmaatschappij die speciaal opgericht is voor het verzekeren van bijzondere risico’s. Verzekeringsmaatschappij de Vereende heeft een ruimer acceptatiebeleid waardoor uw aanvraag vrijwel altijd geaccepteerd zal worden.

Acceptatie-eisen de Vereende?

De Vereende is er voor het verzekeren van de bijzondere risico’s, waardoor ze zelf ook een groter risico lopen. Daarom stellen ze wel een aantal acceptatie-eisen voor het afsluiten van een autoverzekering.

  • U moet drie maanden premie voorruit betalen, ook als u kiest voor maandbetaling
  • De verzekering gaat pas in na ontvangst van de eerste premie en een ondertekend aanvraagformulier
  • U betaalt een waarborgsom van €175,00. Deze betaalt u bij het afsluiten van de verzekering. Wanneer er aan het eind van de verzekering geen schade is geweest, krijgt u het volledige bedrag weer teruggestort

Sluit direct een autoverzekering af via Alpina!

Via Alpina kunt u een altijd een autoverzekering afsluiten, ook als u geen autoverzekering krijgt afgesloten bij een reguliere maatschappij. Op Alpina.nl kunt u alvast een indicatie van de premie voor uw verzekering bij de Vereende berekenen. Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken op 030 – 688 37 00 of een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering bij de Vereende!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 19-08-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op