800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat kan ik nog doen als ik geen autoverzekering meer kan afsluiten?

Wist u dat verzekeraars geen acceptatieplicht hebben? Dan betekent dat ze uw aanvraag voor een autoverzekering ook kunnen afwijzen. Dit doen ze niet zomaar, er moet wel een duidelijk aantoonbare reden voor zijn. Een verzekeraar zal uw aanvraag in verschillende situaties afwijzen, bijvoorbeeld na een rijontzegging, als u een strafblad heeft of als u teveel schades heeft geclaimd. In deze situaties zal u geen autoverzekering bij een reguliere verzekeringsmaatschappij kunnen afsluiten. Uw auto moet echter wel verzekerd zijn. Op Alpina.nl vertellen we u hoe u alsnog een autoverzekering kunt afsluiten.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

geen autoverzekering

Boete geen autoverzekering

In Nederland bent u wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw auto af te sluiten, zodra het kenteken op uw naam staat. Als u geen autoverzekering heeft, mag u dus ook niet met de auto de openbare weg op. Het is natuurlijk vervelend als u geen autoverzekering kan afsluiten, maar het is onverstandig om dan maar alsnog in uw auto te rijden. In een onverzekerde auto rondrijden is namelijk een strafbaar feit. Als u in een onverzekerde auto rijdt, riskeert u een boete van €550. Daar kan nog een boete van €400 van de RDW bovenop komen. Als u schade rijdt met een onverzekerde auto moet u alle kosten bovendien zelf betalen. En als de auto te lang onverzekerd op naam staat, wordt u geregistreerd bij Stichting CIS en zullen veel reguliere verzekeringsmaatschappijen u niet meer accepteren. In dat geval kunt u daar dus geen autoverzekering afsluiten.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Uw auto verzekeren via de Vereende

Een verzekeraar controleert de aanvraag door te kijken of er een registratie staat in de CIS-databank. Stichting CIS houdt alle belangrijke verzekeringsgegevens bij in hun databank. Als u geregistreerd staat bij Stichting CIS is de kans groot dat een reguliere verzekeraar u niet accepteert. U kunt echter altijd nog terecht bij een verzekeringsmaatschappij die speciaal opgericht is voor het verzekeren van bijzondere risico’s. Verzekeringsmaatschappij de Vereende heeft een ruimer acceptatiebeleid waardoor uw aanvraag vrijwel altijd geaccepteerd zal worden.

Acceptatie-eisen de Vereende?

De Vereende is er voor het verzekeren van de bijzondere risico’s, waardoor ze zelf ook een groter risico lopen. Daarom stellen ze wel een aantal acceptatie-eisen voor het afsluiten van een autoverzekering.

  • U moet drie maanden premie voorruit betalen, ook als u kiest voor maandbetaling
  • De verzekering gaat pas in na ontvangst van de eerste premie en een ondertekend aanvraagformulier
  • U betaalt een waarborgsom van €175,00. Deze betaalt u bij het afsluiten van de verzekering. Wanneer er aan het eind van de verzekering geen schade is geweest, krijgt u het volledige bedrag weer teruggestort

Sluit direct een autoverzekering af via Alpina!

Via Alpina kunt u een altijd een autoverzekering afsluiten, ook als u geen autoverzekering krijgt afgesloten bij een reguliere maatschappij. Op Alpina.nl kunt u alvast een indicatie van de premie voor uw verzekering bij de Vereende berekenen. Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken op 030 – 688 37 00 of een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering bij de Vereende!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op