800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Honda verzekering auto stuur

Honda verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Honda staat bekend als een van de betrouwbaarste automerken. Bent u een Honda-rijder? Dan wilt u waarschijnlijk een autoverzekering die net zo betrouwbaar is als uw auto. Geen probleem! Op Alpina.nl hebben we een passende autoverzekering voor elk type Honda. U kiest zelf hoe uitgebreid u verzekerd wilt zijn. Zo gaat u met een veilig gevoel de weg op.

Waarom uw Honda verzekeren?

Zonder autoverzekering mag u niet in uw Honda rijden. Het is verplicht om minimaal een autoverzekering met WA dekking af te sluiten, zodat u verzekerd bent bij schade die u bij een ander veroorzaakt. Schade aan uw eigen auto is met de basisdekking echter niet verzekerd. Daarnaast is het natuurlijk ook een fijn gevoel om goed verzekerd te zijn. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Ook bij een kleine schade kunnen de kosten hoog oplopen, zeker als er ook een onderdeel vervangen moet worden. Daarom kan een uitgebreidere Honda verzekering een goed idee zijn.

Wat kost een Honda verzekering?

De kosten voor een Honda verzeker zijn afhankelijk van verschillende factoren. Bij het bepalen van de premie kijkt een verzekeraar naar de volgende zaken:

 • Uw leeftijd
 • Uw woonplaats
 • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft
 • De gewenste dekking

Welke dekking afsluiten voor uw Honda verzekering?

Bij het afsluiten van een Honda verzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en Allrisk.

WA

De verplichte basisdekking noemen we een WA dekking. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met deze dekking bent u verzekerd wanneer u schade bij iemand anders veroorzaakt met uw auto. Uw verzekeraar vergoedt dan de schade van de tegenpartij. Schade aan uw eigen auto is met deze dekking niet verzekerd. Daarom wordt een WA autoverzekering vaak afgesloten voor oudere auto’s met een lage dagwaarde.

WA beperkt casco

U kunt ook kiezen voor een WA beperkt casco verzekering. Dit is een aanvulling op de verplichte basisdekking. Hiermee bent u ook verzekerd tegen schade door diefstal, brand, storm, ruitbreuk en loslopende dieren. Voor deze dekking betaalt u in verhouding vaak maar iets meer premie, maar dan bent u wel een stuk uitgebreider verzekerd.

Allrisk

De meest uitgebreide dekking is de allrisk verzekering. Hiermee bent u niet alleen verzekerd voor alle eerdergenoemde schades, maar ook voor schade aan uw auto door eigen schuld. Een allrisk autoverzekering wordt meestal bij nieuwe auto’s tot ongeveer 6 jaar gekozen.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Honda verzekering

De leeftijd en dagwaarde van uw Honda zijn de belangrijkste factoren bij het bepalen van de juiste dekking. Natuurlijk zijn er ook prijsverschillen tussen de diverse dekkingen. Voordat u een autoverzekering kiest, wilt u wel weten wat u straks aan premie gaat betalen. Daarom hebben wij een eenvoudig stappenplan gemaakt, waarmee u de premie voor uw Honda verzekering kunt berekenen.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Honda in

De eerste stap is het invullen van uw kenteken. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over uw Honda achterhalen, zoals het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Als u het kenteken niet uit uw hoofd weet en niet bij de hand heeft, kunt u deze gegevens natuurlijk ook handmatig invullen. Voor het berekenen van de premie maakt dit geen verschil. Wilt u de autoverzekering gaan afsluiten? Dan hebben we wel het kenteken van de auto nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

De tweede stap is het invullen van gegevens over de regelmatige bestuurder. Iemand is een regelmatige bestuurder wanneer hij of zij het meeste in de auto rijdt. In de meeste gevallen is de verzekeringsnemer zelf de regelmatige bestuurder. Het kan echter ook zo zijn dat u de autoverzekering afsluit, maar dat uw partner de regelmatige bestuurder is. In dat geval vult u dus de persoonsgegevens, zoals de leeftijd en woonplaats, van uw partner in. Op de gegevens van de regelmatige bestuurder wordt namelijk de hoogte van de premie gebaseerd.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Vervolgens kiest u een dekking voor uw Honda verzekering. Ook kunt u hier eventuele aanvullende verzekeringen kiezen. Hoe meer aanvullende verzekeringen u afsluit, hoe hoger de premie. Denk bijvoorbeeld aan een ongevallen-inzittendenverzekering of een schade-inzittendenverzekering, om passagiers ook te verzekeren bij ongeval en schade. Ook een no-claimbeschermer, juridische hulp, pechhulp, een verhaalrechtsbijstandverzekering en een rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen zijn aanvullend af te sluiten. Zo kunt u uw Honda verzekering helemaal naar eigen wens samenstellen.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Honda verzekering af!

De beste verzekering voor uw Honda vindt u door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan gelukkig heel gemakkelijk met onze online vergelijkingstool. Na het invullen van het kenteken, enkele persoonsgegevens en de gewenste dekking, krijgt u een handig overzicht van alle verzekeringen die aan uw wensen voldoen. Deze kunt u vervolgens vergelijken op prijs én inhoud. Door te vergelijken vindt u niet alleen de beste, maar ook de goedkoopste autoverzekering . Misschien kunt u een autoverzekering met dezelfde dekking en voorwaarden bij een andere verzekeraar voor minder geld afsluiten. Door goed te vergelijken kunt u besparen op de verzekering voor uw Honda!

Honda modellen

Honda Civic
Honda Civic Tourer
Honda CR-V
Honda e
Honda HR-V
Honda Jazz
Honda NSX

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Honda via Alpina!

Een Honda verzekering kiezen is niet gemakkelijk. Er spelen namelijk verschillende factoren een rol. Zo zijn de leeftijd en de dagwaarde van de auto belangrijk voor de hoogte van de premie, maar ook het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer korting u krijgt. Op Alpina.nl geven we u graag zoveel mogelijk informatie over een autoverzekering, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Heeft u nog vragen over het afsluiten van de verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! We zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op