800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Hyundai verzekering

Hyundai verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Rijdt u in een Hyundai? Dan is het belangrijk dat u weet hoe u uw auto het beste kunt verzekeren. In Nederland bent u verplicht uw Hyundai minimaal te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid. De juiste keuze maken voor een autoverzekering is niet altijd even makkelijk. Wij helpen u daarom graag bij het kiezen van de beste autoverzekering voor uw Hyundai.

Waarom uw Hyundai verzekeren?

In Nederland bent u verplicht uw Hyundai minimaal te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid. Hyundai’s zijn fijne, betrouwbare auto’s. Als u in uw Hyundai stapt, gaat u waarschijnlijk met een veilig gevoel de weg op. Met de juiste Hyundai verzekering weet u zeker dat u goed verzekerd bent bij schade aan of diefstal van uw auto. Op Alpina.nl kunt u eenvoudig verschillende aanbieders vergelijken, om zo de beste verzekering voor uw Hyundai te vinden.

Wat kost een Hyundai verzekering?

De kosten van een Hyundai autoverzekering hangen af van een aantal zaken:

Wat precies de goedkoopste autoverzekering voor uw Hyundai is, is afhankelijk van veel factoren. Op uw leeftijd en uw postcode heeft u weinig invloed. Ook het aantal schadevrije jaren staat nu eenmaal vast, daar kunt u weinig meer aan doen. U kunt wel kijken naar de dekking en eventuele aanvullende verzekeringen die u kiest. Uiteraard is een WA-verzekering het goedkoopst, maar wanneer u een nieuwe, dure Hyundai heeft, is dat misschien niet de beste keuze. Rijdt uw gezin vaak mee in de auto? Dan kunt u overwegen een schade-inzittendenverzekering of een ongevallen-inzittendenverzekering af te sluiten. De hoogte van de premie gaat dan wel omhoog. De uiteindelijke prijs van uw Hyundai autoverzekering is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Welke dekking afsluiten voor uw Hyundai verzekering?

Bij het afsluiten van een verzekering voor uw Hyundai heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA+ (ook wel WA beperkt casco) en Allrisk. Welke dekking het beste geschikt is voor uw Hyundai hangt af van de leeftijd en dagwaarde van uw auto.

WA

Een WA-verzekering is voor alle motorvoertuigen verplicht in Nederland. Rijdt u per ongeluk tegen een andere auto aan? Een WA-verzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent voor eventuele schade die u anderen toebrengt. Wanneer u door eigen toedoen ook schade heeft aan uw eigen Hyundai bent u niet verzekerd. Deze kosten betaald u dus zelf. Een WA-verzekering vormt de basis voor uw Hyundai autoverzekering.

WA beperkt casco

De WA+-verzekering is een aanvulling op de verplichte WA-verzekering. Een WA+-verzekering wordt ook wel WA+ beperkt casco genoemd. Met een WA+ beperkt casco bent verzekerd voor schade door aansprakelijkheid (WA) en schade door ruitbreuk, brand, bliksem, storm, hagel, overstroming en diefstal.  Dergelijke schade aan de auto kan soms flink in de kosten lopen. Met een WA+-verzekering hoeft u zich daar geen zorgen om te maken.

Allrisk

Een allrisk verzekering is de meest complete dekking van de drie. Naast alle bovenstaande vormen van schade, bent u ook verzekerd voor schade door eigen schuld. Daarnaast bent u ook verzekerd voor vandalismeschade.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Hyundai verzekering

Wilt u alvast een indicatie van de maandelijkse verzekeringspremie berekenen? Op Alpina.nl hebben we een handige online vergelijkingstool waarmee u de premie voor een Hyundai kunt berekenen. In slechts 4 stappen kunt u een Hyundai verzekering afsluiten.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Hyundai in

U start met het invullen van het kenteken. Aan de hand van het kenteken kunnen we namelijk al een aantal dingen voor u invullen, zoals het merk, model en bouwjaar van de auto. Ook kunnen we zien wat de brandstofsoort is. Heeft u het kenteken niet bij de hand? Dan kunt u deze gegevens natuurlijk ook handmatig invullen. Als u de autoverzekering direct wilt afsluiten heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Vervolgens vult u de gegevens van de regelmatige bestuurder in. De regelmatige bestuurder is degene die straks het meeste in de auto rijdt. Meestal is de verzekeringsnemer ook de regelmatige bestuurder, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het kan ook zo zijn dat u de autoverzekering afsluit, maar dat uw partner de regelmatige bestuurder is. In dat geval vult u dus de leeftijd en woonplaats van uw partner in. Op basis van deze gegevens wordt de premie straks berekend.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

In de volgende stap kiest u een dekking voor uw Hyundai verzekering. Bij het kiezen van de dekking spelen de leeftijd en dagwaarde van de auto een belangrijke rol. U bent wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten, maar hiermee bent u niet verzekerd bij eigen schade. Als u ook verzekerd wilt zijn bij diefstal en andere schades kunt u een uitgebreidere dekking afsluiten. Vooral voor nieuwe Hyundai’s of Hyundai’s met een hoge dagwaarde wordt een uitgebreide dekking als Allrisk afgesloten.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Hyundai verzekering af!

Als u alle gegevens heeft ingevuld krijgt u direct een overzicht van alle aanbieders van autoverzekeringen. Nu is het zaak dat u de verschillende Hyundai verzekeringen met elkaar vergelijkt op prijs én inhoud. De premies kunnen onderling namelijk sterk verschillen. Heeft u de beste verzekering gevonden? Dan kunt u deze bij ons direct online afsluiten. In de meeste gevallen krijgt u direct voorlopige dekking, waardoor u meteen met uw auto de weg op kunt. Deze voorlopige dekking wordt vervolgens omgezet in een definitieve dekking. Zo is uw autoverzekering in slechts 5 minuten geregeld. Wel zo fijn!

Hyundai modellen

Hyundai Bayon Hyundai IONIQ 5
Hyundai i10 Hyundai ix20
Hyundai i20 Hyundai Kona
Hyundai i30 Hyundai Nexo
Hyundai i40 Hyundai Santa Fe
Hyundai Ioniq Hyundai Tucson

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Hyundai via Alpina!

Bent u op zoek naar de juiste verzekering voor uw Hyundai? Met onze online tool kunt u gemakkelijk verschillende verzekeraars vergelijken om zo de beste verzekering te vinden. U hoeft alleen maar een aantal persoonlijke gegevens, het kenteken, uw schadevrije jaren en de gewenste dekking in te vullen. Vervolgens doet onze vergelijker de rest! U krijgt een overzicht te zien, waarin u de verschillende verzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Zo vindt u gemakkelijk de beste autoverzekering voor uw Hyundai.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een Hyundai verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger. Binnen kantoortijden zullen we uw vraag zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.

Vergelijk direct verschillende autoverzekeringen!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op