800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Land Rover verzekering witte auto

Land Rover verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Heeft u net een Land Rover aangeschaft of bent u van plan om er eentje aan te schaffen? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een passende Land Rover verzekering. Vaak zien mensen het kiezen van een passende autoverzekering als een vervelend, tijdrovend klusje. Voor het vinden van de juiste autoverzekering is het namelijk van belang dat u verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Op Alpina.nl hebben we het vergelijken van autoverzekering gelukkig heel eenvoudig gemaakt.

Waarom uw Land Rover verzekeren?

U bent verplicht om een auto te verzekeren, zodra het kenteken op uw naam staat. Zonder geldige autoverzekering mag u niet in de auto rijden. De verplichte basisdekking noemen we een WA verzekering. Met een WA verzekering bent u gedekt wanneer u schade bij iemand anders veroorzaak met uw auto. Daarnaast is het ook fijn om goed verzekerd te zijn. Land Rovers zijn grote, sportieve auto’s met een luxe uitstraling. Daar bent u waarschijnlijk zuinig op. Daarom kunt u ook eens kijken naar een uitgebreidere dekking voor uw Land Rover verzekering.

Wat kost een Land Rover verzekering?

 • De kosten voor een Land Rover verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:
  • Uw leeftijd
  • Uw woonplaats
  • Het aantal schadevrije jaren
  • De gewenste dekking
  • Eventuele aanvullende dekkingen

Welke dekking afsluiten voor uw Land Rover verzekering?

Bij het afsluiten van een Land Rover verzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en Allrisk. Bij het kiezen van de juiste dekking spelen de leeftijd en dagwaarde van de auto een belangrijk rol. Hoe ouder de auto, hoe lager de dagwaarde. Voor een auto met een lage dagwaarde loont het meestal niet om de meest uitgebreide dekking te kiezen. Heeft u een hele nieuwe Land Rover of een Land Rover met een hoge dagwaarde? Dan is een uitgebreide dekking juist aan te raden.

WA

De basisdekking voor een autoverzekering is WA. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA verzekering bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Schade aan uw eigen auto is met deze dekking niet verzekerd.

WA beperkt casco

Een aanvulling op de verplicht WA verzekering is WA + beperkt casco. Met een WA+-verzekering (ook wel WA + beperkt casco genoemd) bent u ook verzekerd voor onder andere schadde door hagel, storm of brand, ruitbreuk en diefstal. Voor deze dekking betaalt u vaak maar iets meer premie, maar dan bent u wel direct bij een heleboel schades verzekerd.

Allrisk

Tot slot is er de Allrisk verzekering. Dit is de meest uitgebreide dekking die u kunt kiezen voor een Land Rover verzekering. Met deze dekking zijn alle eerdergenoemde schades gedekt én bent u verzekerd voor schade aan uw auto, ook wanneer u deze zelf heeft veroorzaakt.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Land Rover verzekering

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig de premie voor een Land Rover verzekering berekenen. Dit doet u in slechts 4 simpele stappen en binnen 5 minuten.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Land Rover in

Als eerste voert u het kenteken van uw Land Rover in. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal zaken over uw auto achterhalen, zoals het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Heeft u het kenteken van uw auto niet bij de hand? Dan kunt u het vakje ‘Weet ik niet’ onder het kenteken aanvinken en de gevraagd gegevens zelf invullen. Voor het berekenen van de premie maakt dit niets uit. Wilt u een autoverzekering afsluiten? Dan heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Vervolgens vragen we om een aantal gegevens van de regelmatige bestuurder. De regelmatige bestuurder, of de hoofdbestuurder, is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Vaak is de verzekeringsnemer ook de regelmatige bestuurder. Het kan echter ook zo zijn dat de autoverzekering op uw naam wordt afgesloten, maar dat uw partner de regelmatige bestuurder van de auto is. Zolang uw partner op hetzelfde adres woont, is dit geen probleem. U vult dan de leeftijd en woonplaats van uw partner in, want op deze gegevens baseert de verzekeraar de hoogte van de premie.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

In de derde stap kiest u een dekking voor uw Land Rover verzekering. Ook kunt u eventueel aanvullende dekkingen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan en ongevallen-inzittendenverzekering of een schade-inzittendenverzekering afsluiten, om passagiers ook te verzekeren bij ongeval en schade. Ook een no-claimbeschermer, juridische hulp, pechhulp, een verhaalrechtsbijstandverzekering en een rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen zijn aanvullend af te sluiten. Zo kunt u uw Land Rover verzekering helemaal naar eigen wens samenstellen.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Land Rover verzekering af!

Als u alle informatie heeft ingevuld, krijgt u een overzicht van aanbieders met een passende autoverzekering. Nu kunt u gaan vergelijken. Let bij het vergelijken niet alleen op de laagste premie, maar kijk ook goed naar de dekking en polisvoorwaarden. Zo voorkomt u dat u bij schade minder goed verzekerd bent dan u misschien denkt.

Land Rover modellen

Land Rover Defender
Land Rover Discovery
Land Rover Range Rover

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Land Rover via Alpina!

Heeft u na het vergelijken de juiste autoverzekering gevonden? Sluit hem dan direct af! Het afsluiten gaat heel snel en eenvoudig. U heeft hiervoor het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs.

Bij ons kunt u uw auto binnen 5 minuten verzekeren. U kiest zelf uw dekkingen en betaalt dus nooit te veel. Bovendien heeft u altijd 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van de autoverzekering. Dat betekent dat u zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen kosteloos kunt annuleren.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op