800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
audi verzekering

Audi verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Staat er een Audi bij u voor de deur? Dan wilt u natuurlijk wel dat deze goed verzekerd is. In Nederland bent u wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor uw auto. Er zijn echter nog meer dekkingen beschikbaar. Wij helpen u graag bij het afsluiten van de beste verzekering voor uw Audi!

Waarom uw Audi verzekeren?

Een Audi is geen goedkope auto, ook niet als u hem tweedehands koopt. Daarom is het belangrijk dat u uw Audi goed verzekert. U bent verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten, maar voor een Audi kiest men vaak een uitgebreidere dekking. Zo bent u altijd verzekerd bij schade aan of diefstal van de auto. Een Audi is namelijk een populaire auto, ook bij een dieven. Een goede autoverzekering is dus belangrijk bij een Audi,

Wat kost een verzekering voor uw Audi?

De kosten voor een Audi verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Aan de hand van deze factoren berekent een verzekeraar de premie voor uw autoverzekering. Dat zijn bijvoorbeeld:

 • De gewenste dekking
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • Uw leeftijd
 • Uw woonplaats

Welke dekking afsluiten voor uw Audi verzekering?

Een autoverzekering kent 3 mogelijke dekkingen: WA, WA beperkt casco en Allrisk.

WA

U bent wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor uw Audi. Met een WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade die u anderen toebrengt, bijvoorbeeld bij een aanrijding of parkeerongeluk. Schade aan uw eigen auto wordt met een WA-verzekering niet vergoed. In dit geval moet u eventuele reparatiekosten aan uw Audi zelf betalen.

WA beperkt casco

U kunt ook kiezen voor een WA+ verzekering. Deze dekking wordt ook wel WA + beperkt casco genoemd. Met een WA+ verzekering bent u ook verzekerd voor o.a. ruitschade en diefstal.

Allrisk

De uitgebreidste dekking is de allrisk verzekering. Met deze verzekering bent u, naast al het bovenstaande, ook verzekerd bij schade aan uw eigen auto. Voor deze dekking betaalt u uiteraard ook de hoogste premie, maar dan is uw Audi wel volledig verzekerd.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Audi verzekering

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een verzekering voor uw Audi afsluiten. Binnen enkele minuten kunt u een vergelijking maken van verschillende autoverzekeraars. Heeft u de beste autoverzekering gevonden? Dan kunt u bij ons direct een autoverzekering voor uw Audi afsluiten.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Audi in

De eerste stap is het invoeren van uw kenteken. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal dingen achterhalen over uw Audi, zoals het bouwjaar en de brandstofsoort. Weet u uw kenteken niet uit uw hoofd en heeft u het niet bij de hand? Dan kunt u deze gegevens ook zelf invullen. Als u de verzekering direct wil afsluiten heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

De tweede stap is het invullen van een aantal gegevens over de regelmatige bestuurder. De regelmatige bestuurder van een auto is de persoon die het beeste in de auto rijdt. In de meeste gevallen is de verzekeringsnemer zelf de regelmatige bestuurder, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u de autoverzekering afsluit, maar dat uw partner de regelmatige bestuurder is. Op basis van de gegevens van de regelmatige bestuurder, zoals de leeftijd en woonplaats, berekent de verzekeraar de premie. Vul deze gegevens daarom altijd naar waarheid in.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Vervolgens kiest u de dekking voor uw Audi verzekering. In Nederland is het verplicht om minimaal een WA-verzekering voor een motorvoertuig af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Bij het kiezen van de juiste dekking is de leeftijd en de dagwaarde van uw Audi van belang.  Een Audi is natuurlijk en mooie en dure auto. Daarom kunt u ook overwegen om een uitgebreidere dekking te kiezen, zoals de WA beperkt casco of Allrisk dekking.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Audi verzekering af!

Na het invullen van alle gegevens krijgt u een overzicht van alle aanbieders die aansluiten bij uw persoonlijk situatie en wensen. Vervolgens kunt u premies én voorwaarden vergelijken, zodat u zowel de beste als de goedkoopste autoverzekering voor uw Audi vindt. Heeft u de juiste verzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs.

Audi modellen

Audi A1 Audi A8
Audi A3 Audi S-serie
Audi A4 Audi Q3
Audi A5 Audi Q5
Audi A6 Audi Q7
Audi A7 Audi TT

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Audi via Alpina

Op Alpina.nl kunt u binnen 5 minuten een Audi verzekering afsluiten. Bovendien informeren we u direct over de verschillende aanvullende verzekeringen die u kunt afsluiten, zoals bijvoorbeeld een ongevallen-inzittendenverzekering of een schade-inzittendenverzekering, om passagiers ook te verzekeren bij ongeval en schade. Ook een no-claimbeschermer, juridische hulp, pechhulp, een verhaalrechtsbijstandverzekering en een rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen zijn aanvullend af te sluiten. Zo kunt u uw Audi verzekering helemaal naar eigen wens samenstellen

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een verzekering voor uw Audi? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bellen op telefoonnummer 088 – 688 3700. Het is ook mogelijk om uw vragen te stellen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Vergelijk de verschillende autoverzekeringen!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op