800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Mini verzekering auto neus

Mini verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Bent u de trotse eigenaar van een Mini? Een Mini heeft een karakteristieke uitstraling. Ook niet-autoliefhebbers zullen een Mini direct herkennen. Door hun compacte formaat is een Mini ideaal voor elke situatie en zal het vinden van een parkeerplek niet moeilijk zijn. Bent u op zoek naar een verzekering voor uw Mini? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Op Alpina.nl kunt u eenvoudig verschillende aanbieders met elkaar vergelijken om de beste én goedkoopste Mini verzekering te vinden.

Waarom uw Mini verzekeren?

U bent verplicht om uw Mini minimaal WA te verzekeren. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA dekking bent  verzekerd voor aansprakelijkheidsschades, dus schade die u een ander toebrengt met uw auto. Eigen schade is hiermee niet gedekt. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een uitgebreidere autoverzekering, waarmee schade aan uw eigen Mini ook gedekt is. Door een goede autoverzekering af te sluiten kunt u met een veilig gevoel de weg op.

Wat kost een Mini verzekering?

De kosten van een Mini verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren:

Bij het bepalen van de verzekeringspremie kijkt een verzekeraar dus ook naar uw leeftijd. Uit onderzoek blijkt dat beginnende bestuurders, tot ongeveer 24 jaar, vaker ongelukken veroorzaken dan meer ervaren bestuurders. Ook oudere bestuurders betaler meer voor hun autoverzekering. Dit is met name vanwege medische beperkingen en verminderd zicht. Verzekeraars schatten de kans op schade dan hoger in en stellen daar een hogere premie tegenover.

Ook uw postcode is van invloed op de hoogte van de verzekeringspremie. Als u in de Randstad woont is de kans groot dat u meer premie betaalt dan wanneer u in een klein dorp zou wonen. Uit statistieken blijkt namelijk dat er in de Randstad meet auto-ongelukken gebeuren. Omdat er in een drukke stad meer verkeer op de weg is, is de kans op een ongeluk groter.

Welke dekking afsluiten voor uw Mini verzekering?

Er zijn drie mogelijkheden voor uw Mini verzekering: een WA dekking, WA beperkt casco of Allrisk. Hieronder zullen we elke dekking even voor u toelichten.

WA

U bent verplicht om minimaal een WA dekking af te sluiten. Dit vormt de basis van uw Mini verzekering. Kiest u voor een WA dekking? Dan is schade aan uw eigen auto niet vergoedt, reparatiekosten hiervoor moet u dus zelf betalen. Een WA autoverzekering is de goedkoopste autoverzekering, omdat de dekking het minst uitgebreid is. Deze dekking wordt vaak gekozen voor auto’s van 10 jaar en ouder.

WA beperkt casco

Bent u liever iets uitgebreider verzekerd? Dan is een WA beperkt casco dekking misschien een optie. Hiermee bent u namelijk ook verzekerd voor diverse schades, veroorzaakt door:

Voor een WA + beperkt casco betaalt u elke maand iets meer premie, maar dan bent u wel direct een stuk uitgebreider verzekerd.

Allrisk

Tot slot is er de allrisk dekking. Dit is ook gelijk de duurste dekking voor een autoverzekering. Naast alle eerdergenoemde schades bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen auto, ook als de schade uw schuld is.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Mini verzekering

Voordat u een Mini verzekering afsluit, wilt u natuurlijk wel weten wat u straks aan premie betaald. Op Alpina.nl kunt u binnen 5 minuten de premie voor een Mini verzekering berekenen. Voor elke type Mini hebben wij een passende verzekering!

Stap 1: Voer het kenteken van uw Mini in

Aan de hand van het kenteken van uw Mini kunnen we al wat informatie over de auto voor u invullen, zoals het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Wel zo makkelijk. Als u het kenteken niet bij de hand heeft, kunt u de gegevens als nog zelf invullen. Voor het berekenen van de premie en het vergelijken van aanbieders is dit geen probleem. Als u de autoverzekering direct wilt afsluiten heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

De regelmatige bestuurder is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Een andere term voor regelmatige bestuurder is ook wel hoofdbestuurder. De hoofdbestuurder  is meestal ook de persoon die de autoverzekering afsluit en op wiens naam het kenteken staat. Dit is echter niet altijd zo. Daarom moet u bij het afsluiten van een autoverzekering altijd aangeven wie de hoofdbestuurder is. Op basis van deze gegevens wordt namelijk de hoogte van de premie bepaald.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Vervolgens kiest u een dekking voor uw Mini verzekering. Bij het kiezen van een dekking kunt u kijken naar de leeftijd en dagwaarde van uw auto. Ook kunt u selecteren welke aanvullende verzekeringen u wilt afsluiten. U kunt bijvoorbeeld een ongevallen-inzittendenverzekering of een schade-inzittendenverzekering afsluiten, om passagiers ook te verzekeren bij ongeval en schade. Ook een no-claimbeschermer, juridische hulp, pechhulp, een verhaalrechtsbijstandverzekering en een rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen zijn aanvullend af te sluiten.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Mini verzekering af!

U krijgt nu een overzicht van alle autoverzekeraars met en passende verzekering voor uw Mini. U ziet bovendien direct de bijbehorende premies en polisvoorwaarden, zodat u eenvoudig kunt vergelijken. Als u de juiste autoverzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs. Bij Alpina kunt u uw auto binnen 5 minuten verzekeren. U kiest zelf uw dekkingen en betaalt dus nooit te veel. Bovendien heeft u altijd 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van de autoverzekering.

Mini modellen

MINI 3-deurs
MINI 5-deurs
MINI Cabrio
MINI Clubman
MINI Countryman
MINI Paceman

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Mini via Alpina!

Bij Alpina hebben we al ruim 50 jaar ervaring met het vergelijken en afsluiten van autoverzekeringen. Op Alpina.nl kunt u eenvoudig verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, om zo de beste autoverzekering te vinden. U kunt uw autoverzekering vervolgens gemakkelijk online afsluiten.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een Mini verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch te bereiken op 088 – 688 3700. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op