800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Nissan verzekering auto stuur

Nissan verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Rijdt u in een Nissan en bent u op zoek naar een passende autoverzekering? Op Alpina.nl vertellen we u alles over het afsluiten van een verzekering voor uw Nissan. Binnen een paar minuten heeft u al een vergelijking gemaakt van verschillende aanbieders. Zo sluit u de beste én goedkoopste verzekering voor uw Nissan af. Bovendien is het afsluiten binnen 5 minuten geregeld en kunt u direct de weg op.

Waarom uw Nissan verzekeren?

In Nederland is het afsluiten van een autoverzekering verplicht. Elke voertuigbezitter moet minimaal een WA verzekering afsluiten. Met een WA verzekering bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Het gaat hier wel om enkel aansprakelijkheidsschades. Wanneer u voor een WA verzekering gaat, is schade aan uw eigen Nissan niet meeverzekerd. U kiest zelf welke soorten schades u verzekerd. Natuurlijk gaat u graag met een veilig gevoel de weg op. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Daarom kan het fijn zijn om uw Nissan uitgebreider te verzekeren. Hieronder lichten we toe welke dekkingen u kunt kiezen voor een Nissan verzekering.

Wat kost een Nissan verzekering?

De kosten voor een Nissan verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Aan de hand van deze factoren bepaald de autoverzekeraar de hoogte van de premie. Dit zijn:

 • Uw leeftijd
 • Uw woonplaats
 • De gewenste dekking
 • Eventuele aanvullende dekkingen
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren

Welke dekking afsluiten voor uw Nissan verzekering?

Bij het afsluiten van een verzekering voor uw Nissan kunt u kiezen uit drie verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en Allrisk.

WA

Zoals gezegd is het in Nederland verplicht om iedere auto minimaal WA te verzekeren. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze dekking dekt schade die u met uw Nissan bij een ander veroorzaakt. Met enkel een WA dekking is schade aan uw eigen auto niet gedekt. Een WA dekking wordt dan ook vaak gekozen voor oudere auto’s vanaf 10 jaar. Heeft u toch liever wat meer zekerheid? Dan kunt u ook een uitgebreidere dekking afsluiten, zoals WA beperkt casco of Allrisk.

WA beperkt casco

De beperkt casco is een aanvulling op de verplichte WA autoverzekering. Het is een samenstelling van twee verzekeringsvormen, namelijk de WA en de beperkt casco. Het WA gedeelte biedt dekking voor schade waar de bestuurder van de auto aansprakelijk voor is. Het beperkt casco gedeelte vergoedt schade door een aantal in de polisvoorwaarden opgesomde schadeoorzaken. De exacte dekking kan per verzekeraar op onderdelen verschillen, maar in grote lijnen komt het neer op een vergoeding voor de volgende oorzaken:

Allrisk

Tot slot is er de Allrisk dekking. Deze staat ook wel bekend als WA volledig casco. Met een Allrisk dekking krijgt u ook schade aan uw eigen Nissan vergoed wanneer de schade uw eigen schuld is. Voor een Allrisk autoverzekering betaald u uiteraard de meeste premie, maar hiermee zijn dan ook alle schades gedekt. Zeker bij hele nieuwe auto’s of auto’s met een hoge dagwaarde is een Allrisk verzekering een verstandige keuze.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Nissan verzekering

Vraagt u zich af wat u straks aan premie gaat betalen voor uw Nissan verzekering? Op Alpina.nl kunt u gemakkelijk de premie voor uw autoverzekering berekenen. Om u op weg te helpen, hebben we een stappenplan gemaakt waarmee u eenvoudig het aanbod van autoverzekeraars met elkaar kan vergelijken.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Nissan in

Voor het berekenen van de premie hebben wij een aantal gegevens over uw auto nodig, zoals het merk, model, bouwjaar en de brandstofsoort. Aan de hand van het kenteken kunnen we deze gegevens al voor u invullen. Als u het kenteken niet uit uw hoofd weet en niet bij de hand heeft, kunt u deze gegevens natuurlijk ook handmatig invullen. Voor het berekenen van de premie maakt dit geen verschil. Wilt u de autoverzekering gaan afsluiten? Dan hebben we wel het kenteken van de auto nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Daarnaast hebben we ook een aantal gegevens van de regelmatige bestuurder nodig. U bent de regelmatige bestuurder wanneer u het meeste in de auto rijdt. Rijdt uw partner vaker in de auto? Dan is hij of zij de regelmatige bestuurder. Ook als u de eigenaar van de auto bent, kan het zijn dat uw partner de regelmatige bestuurder is. Stel dat u een auto koopt, maar dat uw partner er het meeste in gaat rijden. U bent de eigenaar van de auto, maar bij de verzekeraar geeft u op dat uw partner de regelmatige bestuurder van de auto is. Een voorwaarde hiervoor is vaak wel dat uw partner op hetzelfde adres moet wonen. Geef wel altijd eerlijk aan bij de verzekeraar wie de regelmatige bestuurder is.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Vervolgens kiest u een dekking voor uw Nissan verzekering. Hierbij spelen de leeftijd en dagwaarde van uw Nissan een belangrijke rol. Bovendien kunt u direct aanvullende dekkingen kiezen. . Denk bijvoorbeeld aan een ongevallen-inzittendenverzekering of een schade-inzittendenverzekering, om passagiers ook te verzekeren bij ongeval en schade. Ook een no-claimbeschermer, juridische hulp, pechhulp, een verhaalrechtsbijstandverzekering en een rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen zijn aanvullend af te sluiten. U kunt uw Nissan verzekering dus helemaal naar eigen wens samenstellen. Natuurlijk geldt wel dat hoe meer aanvullende verzekeringen u afsluit, hoe hoger de premie uitvalt. Kijk ook waar u elders al ]verzekerd bent. Heeft u een los pechhulp lidmaatschap? Dan hoeft u dit niet nogmaals mee te verzekeren.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Nissan verzekering af!

De beste verzekering voor uw Nissan vindt u door aanbieders met elkaar te vergelijken. Na het invullen van alle benodigde gegevens krijgt u van ons een overzicht van alle autoverzekeraars met een passende verzekering. Deze kunt u vervolgens vergelijken op prijs én inhoud. Door goed te vergelijken kunt u besparen op uw autoverzekering.

Nissan modellen

Nissan Ariya Nissan Navara
Nissan GT-R Nissan Pulsar
Nissan Juke Nissan Qashqai
Nissan LEAF Nissan X-Trail
Nissan Micra Nissan 370Z
Nissan Murano Nissan 370Z Roadster

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Nissan via Alpina!

Als u de juiste autoverzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs. Bij ons kunt u uw auto binnen 5 minuten verzekeren. U kiest zelf uw dekkingen en betaalt dus nooit te veel. Bovendien heeft u altijd 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van de autoverzekering. Dat betekent dat u zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen kosteloos kunt annuleren.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een Nissan verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op