800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Opel verzekering

Opel verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Heeft u een Opel? Of bent u van plan binnenkort een Opel aan te schaffen? Dan wilt u zich misschien eens verdiepen in de verschillende autoverzekeringen. Wij helpen u graag met het vergelijken van de verschillende opties. Bij ons vindt u de best passende autoverzekering voor uw Opel.

Waarom uw Opel verzekeren?

Zoals u waarschijnlijk wel weet bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor uw Opel. Met een WA autoverzekering bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Schade aan uw eigen auto is met deze dekking echter niet verzekerd. Is uw Opel nog heel nieuw, met een hoge dagwaarde? Of kunt u niet zonder uw auto, bijvoorbeeld omdat u hem dagelijks voor werk gebruikt? Dan kan het verstandig zijn om eens te kijken naar een uitgebreidere Opel verzekering. Met een goede autoverzekering kunt u met een gerust hart de weg op.

Wat kost een Opel verzekering?

De kosten van een Opel autoverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals uw leeftijd, uw postcode, de gewenste dekking en het aantal  schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Op basis van deze gegevens wordt de premie berekend.

Wilt u geld besparen op uw autoverzekering? Dat kan door een aantal zaken in overweging te nemen:

 1. De dekking
  Gaat u voor de uitgebreide allrisk verzekering of is een basis WA-dekking voldoende? Om dit te bepalen kunt u kijken naar de dagwaarde van uw auto. Gaat uw Opel al heel wat jaartjes mee? Dan is een dure allrisk verzekering waarschijnlijk niet perse nodig. Bovendien scheelt dat weer in de hoogte van de premie.
 2. Aanvullende verzekeringen
  Kiest u ervoor om aanvullende verzekeringenaf te sluiten? Dan zal de premie ook hoger uitvallen. U kunt bijvoorbeeld een schade-inzittendenverzekering of een ongevallen-inzittendenverzekering afsluiten. Ook kunt u juridische hulp of pechhulp mee verzekeren. U hoeft natuurlijk geen verzekeringen dubbel af te sluiten. Als u al een losse pechhulp verzekering heeft, is het niet nodig dit nogmaals mee te verzekeren bij uw autoverzekering. Daardoor kunt u besparen op de kosten van uw autoverzekering.

Welke dekking afsluiten voor uw Opel verzekering?

Bij het afsluiten van een Opel verzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en Allrisk. Wij lichten alle drie de dekkingen hieronder even toe.

WA

Een WA-verzekering is verplicht in Nederland. Met deze dekking bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt. Schade aan eigen auto is hiermee niet verzekerd. Daarvoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten.

WA beperkt casco

Een WA+-verzekering is een aanvulling op de verplichte WA-verzekering. Met een WA+-verzekering bent u bijvoorbeeld verzekerd voor schade bij anderen, ruitschade, brandschade, stormschade en een botsing met loslopende dieren.

Allrisk

U kunt ook kiezen voor een allrisk verzekering. Met een allrisk verzekering dekt uw verzekeraar ook schade door eigen schuld. Dit is de meest uitgebreide dekking die u kunt afsluiten.

In 4 stappen de premie berekenen voor op Opel verzekering

Het afsluiten van een verzekering voor uw Opel gaat bij Alpina heel gemakkelijk. Binnen enkele minuten kunt u een vergelijking maken tussen verschillende autoverzekeraars. Heeft u de beste autoverzekering gevonden? Dan kunt u bij ons direct een autoverzekering voor uw Opel afsluiten.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Opel in

Met het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over uw Opel achterhalen, zoals bijvoorbeeld het merk, bouwjaar en de brandstofsoort. Deze gegevens zijn belangrijk, omdat ze van invloed zijn op de hoogte van de verzekeringspremie. Ook het merk van uw auto is van invloed op uw autoverzekering. Een verzekeraar kijkt bijvoorbeeld naar het schadeverleden van een automerk. Ze kijken of het type voertuig in het verleden veel ongelukken heeft veroorzaakt. Als dit het geval is, ziet de verzekeraar dit als een verhoogd risico. En een hoger risico betekent een hogere premie.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

De verzekeraar heeft ook een aantal gegevens van de regelmatige bestuurder nodig. De regelmatige bestuurder is degene die het meeste in de auto rijdt. In de meeste gevallen is dit de verzekeringsnemer zelf. Het kan echter ook zo zijn dat u de autoverzekering afsluit, maar dat uw partner de regelmatige bestuurder is. In dat geval vult u dus een aantal gegevens van uw partner in, zoals de leeftijd en woonplaats. De verzekeraar neemt deze gegevens mee in de berekening.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Vervolgens kiest u zelf een dekking voor uw Opel verzekering. Gaat u voor de basis WA-dekking, of heeft u toch liever meer zekerheid en gaat u voor de uitgebreidere WA beperkt casco of Allrisk dekking? Bij het kiezen van de juiste dekking is het belangrijk dat u kijkt naar de leeftijd en dagwaarde van uw auto. Voor een auto met een lage dagwaarde loont het niet altijd om de meest uitgebreidste dekking te kiezen. Toch gaan auto’s vandaag de dag steeds langer mee. Daarom is het belangrijk dat u voor uzelf de juiste overweging maakt.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Opel verzekering af!

Zodra u alle gegevens heeft ingevuld krijgt u een overzicht van alle aanbieders te zien. Hier vindt u alle gegevens over de verzekeringen, inclusief premies en polisvoorwaarden. Zo kunt u gemakkelijk Opel verzekeringen vergelijken. Als u de juiste autoverzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten. Voor het afsluiten heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs.

Opel modellen

Opel Adam Opel Grandland
Opel Astra Opel Insignia
Opel Cascada Opel Karl
Opel Corsa Opel Mokka
Opel Crossland Opel Zafira

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Opel via Alpina!

Via onze online tool kunt u gemakkelijk verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo krijgt u eenvoudig in één overzicht de premies en voorwaarden van verschillende verzekeraars te zien. Uiteraard zoekt u naar de autoverzekering die het beste aansluit bij uw wensen, voor de laagste prijs. Heeft u de juiste autoverzekering voor uw Opel gevonden, dan kunt u deze vervolgens snel en eenvoudig online afsluiten.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een Opel verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt ons natuurlijk ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op