800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Peugeot verzekering logo

Peugeot verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Heeft u een Peugeot voor de deur staan? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een goede autoverzekering. Voor de juiste Peugeot verzekering bent u bij ons aan het goede adres. Op Alpina.nl vergelijkt u eenvoudig autoverzekering op prijs én kwaliteit. Zo is uw Peugeot al binnen 5 minuten verzekerd!

Waarom uw Peugeot verzekeren?

Het is fijn om met een veilig gevoel de weg op te gaan. Een goede autoverzekering draagt hier aan bij. U kiest zelf hoe goed u verzekerd bent. De basis WA dekking is verplicht, maar u kunt uiteraard ook kiezen voor een uitgebreidere dekking zoals WA beperkt casco of Allrisk. Daarnaast kunt u ook aantal aanvullende verzekeringen voor uw Peugeot afsluiten. Zo kunt u onder andere kiezen uit een schade-inzittendenverzekeringongevallen-inzittendenverzekering, een no-claimbeschermer, juridische hulp, pechhulp, een verhaalrechtsbijstandverzekering of een rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen. Zo kunt u uw Peugeot verzekering helemaal zelf samenstellen!

Wat kost een Peugeot verzekering?

De kosten van een Peugeot verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

 • Uw leeftijd en woonplaats
 • Uw opgebouwde schadevrije jaren
 • De gewenste dekking voor de verzekering

Wilt u alvast weten wat uw Peugeot verzekering per maand kost? Maak dan direct een vergelijking op onze website. U ziet dan direct wat de goedkoopste optie is. Hieronder ziet u in ons stappenplan precies hoe u de premie kunt berekenen.

Welke dekking afsluiten voor uw Peugeot verzekering?

Tijdens het afsluiten van een Peugeot verzekering geeft u aan welke dekking u wilt hebben voor de verzekering. Er zijn drie soorten: WA, WA beperkt casco en Allrisk. Is uw Peugeot al wat ouder? Dan is een WA-verzekering vaak al voldoende. Is uw Peugeot vrij nieuw, met nog een hoge dagwaarde? Dan is een uitgebreidere dekking zoals WA+ of Allrisk verstandiger. Kijk bij het maken van uw keuze naar de leeftijd en dagwaarde van uw auto. Hieronder lichten we de drie dekkingen nog even toe.

WA

Een WA verzekering is verplicht voor iedere autobezitter. Deze dekking wordt vaak gekozen voor auto’s van 10 jaar of ouder, maar ook voor deze auto’s kan het soms beter zijn om een uitgebreidere dekking te kiezen. Een WA-autoverzekering biedt alleen dekking bij aansprakelijkheidsschades. De verzekeraar vergoedt dus schades aangericht aan anderen. Schade aan uw eigen auto wordt niet door uw eigen verzekeraar uitgekeerd.

WA beperkt casco

De WA beperkt casco verzekering is een aanvulling op de verplichte basisdekking. Naast schade aangericht aan anderen bent u ook verzekerd bij andere schades, zoals:

 • Hagelschade en stormschade
 • Bliksemschade
 • Brand en ontploffing
 • Ruitbreuk
 • Diefstal en schade door poging tot diefstal
 • Aanrijding met loslopende dieren

Allrisk

De meeste uitgebreide dekking is de Allrisk dekking. Deze wordt vaak gekozen voor nieuwe auto’s tot ongeveer 6 jaar oud. Bij deze dekking wordt schade aan uw eigen auto door aanrijdingen ook vergoed door uw eigen verzekeraar. Daarnaast is vandalismeschade met de allrisk dekking ook verzekerd.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Peugeot verzekering

Om u een handje te helpen, hebben we een stappenplan voor het berekenen van de premie gemaakt. In slechts een paar minuten kunt u al een vergelijking maken tussen de verschillende autoverzekeraars.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Peugeot in

Stap 1 is het invoeren van het kenteken van uw Peugeot. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal dingen invullen over uw auto, zoals het merk en model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Weet u uw kenteken niet uit uw hoofd en heeft u het even niet bij de hand? Dan kunt u deze gegevens ook zelf invullen. Als u de verzekering direct wil afsluiten heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Stap 2 is het invullen van de gegevens van de regelmatige bestuurder. De regelmatige bestuurder is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Vaak is dit de verzekeringsnemer zelf, maar het kan ook de partner van de verzekeringsnemer zijn. Op basis van de gegevens van de regelmatige bestuurder, zoals de leeftijd en woonplaats, berekent de verzekeraar de premie. Vul deze gegevens daarom altijd naar waarheid in.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Stap 3 is het kiezen van een dekking voor de verzekering. Gaat u enkel voor de basisdekking of kiest u voor de uitgebreidere WA beperkt casco of Allrisk verzekering? Bij het kiezen van de juiste dekking spelen de leeftijd en de dagwaarde van uw Peugeot een grote rol. Voor een nieuwe Peugeot met een hoge dagwaarde is het verstandig om een uitgebreidere dekking te kiezen dan voor een oudere Peugeot met een lage dagwaarde.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Peugeot verzekering af!

Aan de hand van de door u ingevulde gegevens kunnen we u een overzicht laten zien met alle autoverzekeringen die bij uw wensen passen. Zo kunt u eenvoudig autoverzekeringen vergelijken op prijs en kwaliteit. Heeft u de juiste verzekering voor uw Peugeot gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs.

Peugeot modellen

Peugeot 108 Peugeot 5008
Peugeot 208 Peugeot iOn
Peugeot 2008 Peugeot Rifter
Peugeot 308 Peugeot RCZ
Peugeot 3008 Peugeot Partner Tepee
Peugeot 508

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Peugeot via Alpina!

Als u de beste autoverzekering voor uw Peugeot heeft gevonden kunt u hem direct online afsluiten. Zodra uw aanvraag is afgerond sturen wij hem door de verzekeraar. Vervolgens krijgt u van de verzekeraar te horen of u wel of geen voorlopige dekking heeft. In de meeste gevallen geeft de verzekeraar gewoon een voorlopige dekking, Dit houdt in dat u meteen de weg op kan met uw Peugeot. Uiteindelijk zet de verzekeraar de voorlopige dekking in, in een definitieve dekking. In de meeste gevallen gaat dit gelukkig heel snel. Gemiddeld duurt het maar 1 uur voordat verzekeraars een verzekeringsaanvraag beoordelen. Het duurt maximaal 48 uur voordat u een definitieve dekking heeft.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een Peugeot verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch te bereiken op 088 – 688 3700. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op