800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Renault verzekering

Renault verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Bent u op zoek naar een autoverzekering voor uw Renault? Bij Alpina hebben we een passende verzekering voor elke auto. We vergelijken de beste autoverzekering voor u op prijs en kwaliteit. Zo kunt u niet alleen de beste, maar ook voordeligste autoverzekering afsluiten. Op Alpina.nl vertellen we u alles over een autoverzekering voor uw Renault!

Waarom uw Renault verzekeren?

Renault staat niet alleen bekend om hun mooie, luxe auto’s, maar ook vooral om comfort en rijgemak. Zorgeloos en veilig rijden dus. Met de juiste Renault verzekering kunt u helemaal met een veilig gevoel op weg. Heeft u een nieuwe Renault met een hoge dagwaarde? Dan is het belangrijk dat u een goede autoverzekering afsluit. Met een allrisk dekking bent u verzekerd voor diefstal en alle schades, ook wanneer u deze zelf heeft veroorzaakt. Ook voor een oudere Renault kan het verstandig zijn om een goede verzekering af te sluiten.

Wat kost een Renault verzekering?

De kosten van een Renault autoverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Uw leeftijd
 • Uw postcode
 • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd
 • De dekking die u kiest

Aan de hand van deze factoren berekend de verzekeraar uw autopremie.

Welke dekking afsluiten voor uw Renault verzekering?

U kunt kiezen uit drie verschillende dekkingen voor uw autoverzekering, namelijk een WA-verzekering, een WA + beperkt casco of een allrisk verzekering. Bij het kiezen van de juiste dekking voor uw Renault spelen de leeftijd en de dagwaarde van de auto een belangrijke rol.

WA

U bent wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt. Schade aan uw eigen Renault is hiermee niet verzekerd.

WA beperkt casco

U kunt ook kiezen voor een WA + beperkt casco dekking. Hiermee bent u ook verzekerd tegen onder andere ruitschade, bliksemschade, hagelschade, brand en diefstal. Een WA + beperkt casco is iets duurder dan een WA-verzekering, maar dan bent u wel beter verzekerd. Reparatiekosten voor schade aan de auto kunnen flink oplopen. Met een WA + beperkt casco kunt u voorkomen dat u zelf voor deze kosten opdraait.

Allrisk

Tot slot kunt u kiezen voor de uitgebreidste dekking, namelijk de allrisk verzekering. Met een allrisk verzekering bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen auto. Daarnaast is vandalismeschade ook verzekerd bij een allrisk verzekering.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Renault verzekering

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een verzekering voor uw Renault afsluiten. Met onze handige online vergelijkingstool kunt u binnen enkele minuten een vergelijking maken tussen de verschillende aanbieders. Dit doet u in slechts 4 stappen.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Renault in

U start met invullen van uw kenteken. Aan de hand van het kenteken kunnen we namelijk al een aantal gegevens voor u invullen, zoals het automerk, model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Weet u uw kenteken niet uit uw hoofd en heeft u het niet bij de hand? Dan kunt u deze gegevens ook handmatig invullen. Als u de verzekering direct wil afsluiten heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Vervolgens vult u een aantal gegevens over de regelmatige bestuurder in. De regelmatige bestuurder van een auto is de persoon die het meeste in de auto rijdt. In de meeste gevallen bent u als verzekeringsnemer zelf de regelmatige bestuurder, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw partner de regelmatige bestuurder is, terwijl de autoverzekering op uw naam komt te staan. Dit is geen probleem, zolang u wel alle gegevens van de regelmatige bestuurder naar waarheid invult. Op basis van deze gegevens, zoals de leeftijd en woonplaats van de bestuurder, wordt de premie berekend.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Hierna kiest u de gewenste dekking voor uw Renault verzekering. U heeft de keuze uit WA, WA beperkt casco en allrisk. U moet minimaal een WA Renault verzekering afsluiten, maar hou er wel rekening mee dat schade aan uw eigen auto met deze dekking niet meeverzekerd is. Hiervoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten. Bij het kiezen van de juiste dekking spelen de leeftijd en de dagwaarde van uw Renault een grote rol.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Renault verzekering af!

Zodra alle gegevens zijn ingevuld en u een dekking heeft gekozen, krijgt u een overzicht van alle autoverzekeringen die aansluiten bij uw persoonlijke situatie en wensen. Vervolgens kunt u de verschillende aanbieders heel eenvoudig vergelijken op prijs én inhoud. Heeft u de beste verzekering voor uw Renault gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs.

Renault modellen

Renault Arkana Renault Mégane E-TECH PHEV
Renault Captur Renault Scénic
Renault Captur E-TECH Renault Grand Scénic
Renault Clio Renault Talisman
Renault Clio E-TECH Renault Talisman Estate
Renault Express Renault Traffic
Renault Kadjar Renault Twingo
Renault Kangoo Renault Twingo Z.E.
Renault Master Renault Twizy
Renault Mégane Renault Zoe
Renault Mégane Estate

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Renault via Alpina!

Via Alpina.nl kunt u gemakkelijk en snel een autoverzekering voor uw Renault afsluiten. U kunt direct een indicatie premie voor uw autoverzekering berekenen. Zo kunt u de premies vergelijken op prijs en inhoud. U heeft hiervoor alleen het kenteken van uw auto nodig. Nadat u uw persoonlijke gegevens en het aantal schadevrije jaren heeft ingevuld, krijgt u een indicatie van de premie te zien. Heeft u de juiste autoverzekering gevonden? Dan kunt u die meteen afsluiten!

Heeft u nog vragen of wilt u graag dat we met u meekijken? Dat doen we graag! Samen vinden we de autoverzekering die het beste bij uw persoonlijke situatie past. U kunt ons telefonisch bereiken op 088-688 37 00 of een bericht sturen via de chat, WhatsApp of e-mail.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op