800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Skoda verzekering auto stuur

Skoda verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Bent u op zoek naar een Skoda verzekering? Bij Alpina zorgen wij er graag voor dat uw Skoda op de juiste manier is verzekerd. Met onze handige online vergelijkingstool vergelijkt u binnen 5 minuten de beste autoverzekering voor uw Skoda.

Waarom uw Skoda verzekeren?

Een autoverzekering is verplicht in Nederland. U moet altijd minimaal een WA autoverzekering afsluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Hiermee bent u verzekerd wanneer u per ongeluk schade bij iemand anders veroorzaakt. Uw verzekeraar vergoedt in dat geval de schade aan de tegenpartij. Er zijn echter nog meer mogelijkheden, want met enkel de basisdekking is uw eigen auto niet meeverzekerd.

Wat kost een Skoda verzekering?

Voordat u een Skoda verzekering afsluit, wilt u natuurlijk graag weten wat de kosten zijn. De kosten van een autoverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

 • Uw leeftijd
 • Uw woonplaats
 • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd’
 • De gewenste dekking
 • Eventuele aanvullende dekkingen

Zoals u ziet speelt uw leeftijd ook een rol bij het afsluiten van een autoverzekering. Jongere bestuurder betalen bijvoorbeeld meer voor een autoverzekering, omdat is gebleken dat zij vaker schade veroorzaken. Ook oudere bestuurders, vanaf 65+, betalen vaak meer voor een verzekering.

Welke dekking afsluiten voor uw Skoda verzekering?

Bij het afsluiten van een Skoda verzekering heeft u drie mogelijkheden wat betreft de dekking: WA, WA beperkt casco of Allrisk. Welke dekking u het beste kunt kiezen is afhankelijk van de leeftijd en dagwaarde van uw auto. Voor een hele oude Skoda met een lage dagwaarde loont het niet om de meest uitgebreide dekking af te sluiten. Andersom geldt hetzelfde: voor een gloednieuwe Skoda met een hoge dagwaarde is een WA-verzekering vaak niet voldoende. Hieronder zullen we elke dekking even toelichten.

WA

De basisdekking voor een autoverzekering is WA. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Hiermee zijn alle aansprakelijkheidsschades verzekerd. Schade aan of diefstal van uw eigen Skoda is echter niet meeverzekerd. Hiervoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten.

WA beperkt casco

Heeft u liever iets meer zekerheid? Dan kunt u ook kiezen voor de WA beperkt casco dekking. Met een WA+-verzekering (ook wel WA + beperkt casco genoemd) bent u ook verzekerd voor onder andere schadde door hagel, storm of brand, ruitbreuk en diefstal.

Allrisk

De meest uitgebreide dekking is de Allrisk autoverzekering. Hiermee bent u niet alleen verzekerd voor eerdergenoemde schades, maar ook voor schade aan uw auto bij eigen schuld. Deze dekking heeft de hoogste premie, maar wordt vooral bij nieuwe auto’s altijd aangeraden.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Skoda verzekering

In slechts 4 snelle stappen kunt u op Alpina.nl de premie voor uw Skoda verzekering berekenen. Op basis van uw auto en persoonsgegevens geven we u meerdere passende aanbieders, zodat u een goede overweging kunt maken. Zo kunt u in slechts 5 minuten een autoverzekering afsluiten.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Skoda in

In het eerste scherm voert u het kenteken van uw Skoda in. Aan de hand van het kenteken kunnen we al wat informatie voor u invullen, zoals het merk, model, bouwjaar en de brandstofsoort. Deze gegevens hebben we nodig voor het berekenen van de premie. Heeft u het kenteken niet bij de hand? Dan kunt u deze gegevens ook handmatig invullen. Voor het berekenen van de premie is dit geen probleem. Wilt u de autoverzekering direct afsluiten? Dan heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Vervolgens vragen we u om een aantal persoonsgegevens in te vullen. Het gaat om de gegevens van de regelmatige bestuurder. De regelmatige bestuurder is degene die straks het meeste in de auto rijdt. Vaak is de verzekeringsnemer zelf de regelmatige bestuurder, maar het kan ook zo zijn dat uw partner de regelmatige bestuurder van de auto is. In dat geval vult u de leeftijd en woonplaats van uw partner in. Op basis van deze gegevens berekend de verzekeraar namelijk de premie. Vul deze vragen daarom altijd naar waarheid in.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Vervolgens kiest u een dekking voor uw Skoda verzekering. Wij raden u aan om niet direct de goedkoopste autoverzekering te kiezen, maar eerst goed te kijken naar de leeftijd en dagwaarde van uw auto, en naar uw persoonlijke wensen. Een WA autoverzekering wordt vaak afgesloten voor een wat oudere auto, maar auto’s gaan tegenwoordig steeds langer mee. Hierdoor kan het ook voor een oudere Skoda verstandig zijn om een uitgebreidere dekking te kiezen.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Skoda verzekering af!

Na het doorlopen van de eerste drie stappen krijgt u een overzicht te zien van alle autoverzekeraars met een passende Skoda verzekering. Deze verzekeringen kunt u vervolgens gemakkelijk vergelijken op prijs en kwaliteit. U kunt de verzekering bovendien direct online afsluiten. Hiervoor heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs. Na het afsluiten van de verzekering krijgt u in de meeste gevallen voorlopige dekking. Dat betekent dat u direct met uw auto de weg op kan. De verzekeraar beoordeelt uw aanvraag en zet deze vervolgens om naar een definitieve dekking.

Skoda modellen

Skoda Citigo Skoda Kodiaq
Skoda Coupe Skoda Octavia
Skoda Fabia Skoda Rapid
Skoda Favorit Skoda Roomster
Skoda Felicia Skoda Scala
Skoda Forman Skoda Sedan
Skoda Kamiq Skoda Superb
Skoda Karoq Skoda Yeti​

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Skoda via Alpina!

Heeft u een dekking gekozen? Aanvullende  verzekeringen geselecteerd? Goed vergeleken? Als u de beste autoverzekering voor uw Skoda heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten! Bij ons kunt u uw auto binnen 5 minuten verzekeren. U kiest zelf uw dekkingen en betaalt dus nooit te veel. Bovendien heeft u altijd 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van de autoverzekering. Dat betekent dat u zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen kosteloos kunt annuleren.

Wilt u toch nog overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons bereiken op telefoonnummer 088 -688 37 00. U kunt ons ook een bericht sturen via e-mail, de chat of WhatsApp.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op