800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Smart verzekering zwarte auto

Smart verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Bent u op zoek naar een kleine, praktische auto? Dan komt u waarschijnlijk al snel bij een Smart uit. Deze handzame auto’s staan bekend om hun vriendelijke prijs. Bij een voordelige auto hoort natuurlijk een voordelige autoverzekering, maar wel eentje met een goede dekking. Op Alpina.nl vergelijkt u binnen 5 minuten een passende verzekering voor uw Smart!

Waarom uw Smart verzekeren?

Een autoverzekering afsluiten is verplicht in Nederland. U moet namelijk minimaal verzekerd zijn tegen aansprakelijkheidsschades, dus schade die u bij een ander veroorzaakt. U kunt uw Smart natuurlijk ook uitgebreider verzekeren, zodat eigen schade ook meeverzekerd is. Bij ons kunt u eenvoudig een indicatie van de maandelijkse premie berekenen. Het berekenen doet u gewoon op Alpina.nl. Naast het kenteken en enkele persoonsgegevens moet u het aantal opgebouwde schadevrije jaren invullen. Op basis van deze gegevens krijgt u een indicatie van de premie te zien. Kies niet direct voor de goedkoopste autoverzekering, maar kijk ook goed naar de dekking en de polisvoorwaarden. Zo vindt u uiteindelijk een goedkope Smart verzekering met de beste dekking.

Wat kost een Smart verzekering?

De kosten van een Smart verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren:

Welke dekking afsluiten voor uw Smart verzekering?

U kiest zelf de dekking voor uw Smart verzekering. Gaat u voor de basisdekking of bent u liever uitgebreider verzekerd? Bij het afsluiten van een Smart verzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en Allrisk. We zullen de dekkingen hieronder even toelichten.

WA

De basisdekking is WA. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt. U bent verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Een WA-verzekering wordt vaak gekozen voor auto’s die al wat ouder zijn, omdat schade aan eigen auto niet meeverzekerd is.

WA beperkt casco

U kunt ook kiezen voor de uitgebreidere WA beperkt casco dekking. Dit is een aanvulling op de verplichte basisdekking. Naast schade aangericht aan anderen bent u ook verzekerd voor een aantal andere schades, zoals:

 • Aanrijding met loslopende dieren
 • Hagelschade en stormschade
 • Bliksemschade
 • Brand en ontploffing
 • Ruitbreuk
 • Diefstal en schade door poging tot diefstal

Allrisk

Tot slot is er de Allrisk dekking. Dit is de meest uitgebreide en daarom ook duurste dekking, maar hiermee bent u wel volledig verzekerd. U bent niet alleen verzekerd voor alle eerdergenoemde schades, maar ook voor schade aan uw auto door eigen schuld. Een allrisk autoverzekering wordt meestal bij nieuwe auto’s tot ongeveer 6 jaar gekozen.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Smart verzekering

Voordat u een Smart verzekering afsluit, wilt u natuurlijk wel weten wat u straks aan premie betaald. Daarom hebben we een sappenplan opgesteld, zodat u eenvoudig een indicatie van de premie kunt berekenen.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Smart in

Om u een indicatie van de premie te kunnen geven, hebben we een aantal gegevens over de auto nodig. U kunt daarom het kenteken van uw Smart invullen. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over de auto achterhalen, zoals het model, bouwjaar en de brandstofsoort. Als u het kenteken niet bij de hand heeft, kunt u deze gegevens ook handmatig invullen. Voor het afsluiten van de verzekering heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Ook hebben we een aantal gegevens van de regelmatige bestuurder nodig. De regelmatige bestuurder is degene die het meeste in de auto rijdt. De verzekeringsnemer is niet altijd de regelmatige bestuurder. Voor samenwonende partners is dat geen probleem. Het maakt in dat geval niet uit wie de regelmatige bestuurder is van de auto. In andere gevallen maakt het wel uit wie de regelmatige bestuurder van de auto is, bijvoorbeeld bij kinderen. De premie voor de autoverzekering wordt namelijk afgestemd op de regelmatige bestuurder. Jonge bestuurders tot 24 jaar oud betalen een hogere premie voor de autoverzekering.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Vervolgens kiest u een dekking voor uw Smart verzekering. Hierbij kunt u kijken naar de leeftijd en dagwaarde van uw auto een grote rol. Bij schade maakt het een groot verschil welke dekking u heeft gekozen. Heeft u enkel een WA verzekering afgesloten? Dan wordt schade aan uw eigen auto niet vergoed, tenzij deze door iemand anders is veroorzaakt.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Smart verzekering af!

De beste verzekering voor uw Smart vindt u door aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kan gelukkig heel gemakkelijk met onze online vergelijkingstool. Na het invullen van alle informatie krijgt u een handig overzicht van alle verzekeringen die aan uw wensen voldoen. Deze kunt u vervolgens vergelijken op prijs én inhoud. Door te vergelijken vindt u niet alleen de beste, maar ook de goedkoopste autoverzekering. Misschien kunt u een autoverzekering met dezelfde dekking en voorwaarden bij een andere verzekeraar voor minder geld afsluiten. Door goed te vergelijken kunt u besparen op de verzekering voor uw Smart!

Smart modellen

Smart City-Coupe
Smart Crossblade
Smart Forfour
Smart Fortwo
Smart Fortwo Cabrio
Smart Roadster​

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Smart via Alpina!

Heeft u een autoverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Zodra uw aanvraag is afgerond sturen wij hem door de verzekeraar. Vervolgens krijgt u van de verzekeraar te horen of u wel of geen voorlopige dekking heeft. In de meeste gevallen geeft de verzekeraar gewoon een voorlopige dekking. Dat betekent dat u direct de weg op kan met uw auto. Zonder autoverzekering mag u namelijk niet rijden in een auto. Na het beoordelen van de aanvraag zet de verzekeraar deze om in een definitieve dekking. Gemiddeld duurt het maar 1 uur voordat verzekeraars een verzekeringsaanvraag beoordelen. Het duurt maximaal 48 uur voordat u een definitieve dekking heeft.

Heeft u hulp nodig bij het afsluiten van uw autoverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag met al uw vragen.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op