800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Toyota verzekering

Toyota verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Bent u op zoek naar een autoverzekering voor uw Toyota? Op Alpina.nl kunt u verschillende verzekeringen vergelijken op prijs én inhoud. Welk model Toyota u ook rijdt, wij vinden voor u een passende autoverzekering.

Waarom uw Toyota verzekeren?

Een auto van het merk Toyota is vaak een fijne en betrouwbare auto. Ze hebben de reputatie dat ze lang mee gaan, daarom bent u waarschijnlijk heel zuinig op uw auto. Kijk daarom ook eens naar een goede Toyota verzekering. Met de juiste autoverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over hoge kosten bij schade of diefstal. Bovendien wordt een schade vakkundig afgehandeld, zodat u snel weer de weg op kunt met uw auto. Iedere verzekeraar heeft andere premies en voorwaarden bij een Toyota verzekering. De beste autoverzekering vindt u dan ook door verschillende aanbieders te vergelijken.

Wat kost een Toyota verzekering?

De kosten van een Toyota autoverzekering zijn afhankelijk van meerdere factoren:

 • Uw postcode
 • Uw leeftijd
 • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd
 • De dekking die u kiest

Welke dekking afsluiten voor uw Toyota verzekering?

Er zijn drie verschillende dekkingen voor een Toyota verzekering, namelijk een WA-verzekering, een WA+-verzekering of een allrisk verzekering. We zullen ze hieronder even toelichten.

WA

In Nederland is het verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor uw auto. Zo bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt. Heeft u ook schade aan uw eigen auto? Dat wordt, met alleen een WA-verzekering, niet vergoed door de verzekeraar.

WA beperkt casco

De tweede optie is een WA+-verzekering. Dit wordt ook wel WA + beperkt casco genoemd. Met deze dekking bent u ook verzekerd tegen onder andere brand-, bliksem-, hagel- en ruitschade. Ook diefstal is dan meeverzekerd.

Allrisk

De derde optie is een allrisk verzekering. Dit is de uitgebreidste dekking van de drie. Naast bovenstaande schades bent u ook verzekerd voor schade aan uw auto bij eigen schuld en voor vandalismeschade. Deze dekking wordt vaak gekozen voor nieuwe auto’s of auto’s met een hoge dagwaarde.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Toyota verzekering

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een verzekering voor uw Toyota afsluiten. Binnen enkele minuten kunt u een vergelijking maken van verschillende autoverzekeraars. Heeft u de beste autoverzekering gevonden? Dan kunt u bij ons direct online een autoverzekering voor uw Toyota afsluiten. Zo kunt u snel verzekerd de weg op.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Toyota in

Stap 1 is het invoeren van het kenteken van de auto. Aan de hand van het kenteken kunnen we al een aantal dingen invullen over uw auto, zoals natuurlijk het merk, het bouwjaar en de brandstofsoort. Weet u uw kenteken niet uit uw hoofd en heeft u het niet bij de hand? Dan kunt u deze gegevens ook zelf invullen. Als u de verzekering direct wil afsluiten heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

De tweede stap is het invullen van een aantal gegevens over de regelmatige bestuurder. De regelmatige bestuurder van een auto is de persoon die het beeste in de auto rijdt. In de meeste gevallen is de verzekeringsnemer zelf de regelmatige bestuurder, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u de autoverzekering afsluit, maar dat uw partner de regelmatige bestuurder is. Op basis van de gegevens van de regelmatige bestuurder, zoals de leeftijd en woonplaats, berekent de verzekeraar de premie. Vul deze gegevens daarom altijd naar waarheid in.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Vervolgens kiest u de gewenste dekking voor uw Toyota verzekering. U bent wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw auto af te sluiten. Met een WA autoverzekering bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Schade aan uw eigen auto is echter niet verzekerd met deze dekking. Bij het kiezen van de juiste dekking spelen de leeftijd en de dagwaarde van uw Toyota een grote rol. Voor een nieuwe Toyota met een hoge dagwaarde is het verstandig om een uitgebreidere dekking te kiezen dan voor een oudere Toyota met een lage dagwaarde.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Toyota verzekering af!

Zodra u alle gegevens heeft ingevuld krijgt u een overzicht van alle aanbieders die aansluiten bij uzelf en uw auto.  Op deze pagina kunt u ook heel eenvoudig autoverzekeringen vergelijken op prijs én inhoud. Zo vindt u eenvoudig zowel de beste als goedkoopste verzekering voor uw Toyota. Heeft u de juiste verzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs.

Toyota modellen

Toyota Auris Toyota Land Cruiser
Toyota Avensis Toyota Mirai
Toyota AYGO Toyota Prius
Toyota C-HR Toyota RAV4
Toyota Camry Toyota GR Supra
Toyota Corolla Toyota Verso
Toyota GT86 Toyota Yaris
Toyota Highlander
Toyota Hilux

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Toyota via Alpina!

Op zoek naar een goedkope Toyota autoverzekering? De prijs hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie en wensen. U kunt bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen afsluiten. Hoe meer aanvullende verzekeringen u kiest, hoe hoger de premie. U kunt u een ongevallen-inzittenden verzekering afsluiten, om na een ongeval verzekerd te zijn bij blijvende invaliditeit of overlijden. Of een schade-inzittenden verzekering. Dan bent u verzekerd voor zowel letselschade als schade aan bagage of kleding. U kunt zoveel inzittenden meeverzekeren als er gordels zijn in de auto. Ook kunt u bijvoorbeeld pechhulp of juridische hulp meeverzekeren.

Heeft u besloten welke dekking en aanvullende verzekeringen uw wilt afsluiten? Dan kunt u via onze online tool gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. U vult u kenteken, persoonlijke gegevens en schadevrije jaren in, en krijgt vervolgens een handig overzicht. Zo kunt u gemakkelijk vergelijken op prijs én inhoud. Sluit direct uw verzekering af, dan kunt u veilig de weg op met uw Toyota! Heeft u nog vragen over een autoverzekering? Neem dan vooral contact met ons op!

Bereken direct de premie van een autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op