800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Autoverzekering duurder
Home Blog misverstanden

Onjuistheden over de autoverzekering

24 sep 2018
3 min leestijd

Door misverstanden over de autoverzekering laten veel Nederlanders geld liggen. Een aantal onjuistheden die u veel geld kunnen kosten willen wij weerleggen.

Bepaalde onwaarheden over de autoverzekering kunnen u flink geld kosten. Bijvoorbeeld het trouw zijn aan de verzekeraar om de verkeerde redenen. Ook over het wel of niet claimen op de autoverzekering bestaan veel misverstanden. De volgende onjuistheden moet u voorkomen.

De autoverzekering wordt duurder – overstappen is zinloos!

De afgelopen jaren zijn de premies voor de autoverzekering gestegen. Het feit dat alle verzekeraars premieverhogingen doorvoeren, wil nog niet zeggen dat de premieverschillen niet groot zijn. Er zijn goedkope verzekeraars die de premie maar beperkt verhoogd hebben. Andere dure verzekeraars hebben de premie juist sterk verhoogd. Hierdoor worden de premieverschillen tussen verzekeraars juist groter. Vergelijk de premies dus en trek daarna pas de conclusie of overstappen wel of geen zin heeft.

Alleen schades van een paar duizend euro kunt u claimen

Door het claimen van bepaalde schades verliest u schadevrije jaren. Hierdoor kan de premie van de autoverzekering flink stijgen, maar zeker niet altijd. Bijvoorbeeld ruitbreuk, stormschade en schade door diefstal gaan niet ten laste van de opgebouwde schadevrije jaren. Schade door een aanrijding wel, maar niet als de schade te verhalen is op de veroorzaker van de schade. Ook als de schade invloed heeft op de schadevrije jaren kan het claimen van een schade toch vaak uit. Voor de hoogte van de korting maakt het namelijk niet uit of u 15 of 20 schadevrije jaren heeft. In beide gevallen heeft u recht op de maximale korting.

Een autoverzekering kunt u niet zomaar opzeggen

Jaren geleden was een autoverzekering alleen maar op te zeggen per een bepaalde datum. Soms waren het zelfs contracten waar u meerdere jaren aan vast zat. Dat komt u tegenwoordig eigenlijk niet meer tegen. Het zijn vrijwel allemaal contracten voor één jaar. Nadat de verzekering één jaar gelopen heeft, is de verzekering dagelijks opzegbaar. Bij het verkopen van uw auto kunt u altijd onder de autoverzekering uit.

Met pakketkorting bent u goedkoper uit

Sommige verzekeraars geven een pakketkorting als u meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar heeft. Een korting wekt de illusie van voordeel, maar een korting zegt niets over de hoogte van de premie. Met een korting op een hoge premie kunt u nog steeds te duur uit zijn. En vaak blijkt dat ook wel bij het vergelijken. Let niet op de hoogte van de korting, maar op de te betalen premie.

Alleen door het vergelijken kunt u er achter komen of u teveel betaalt voor  uw verzekering. Dus vergelijk en bereken uw besparing.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op