800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
30 vestigingen
autoverzekering-nieuwwaarderegeling
Home De Vereende Autoverzekering geweigerd

Autoverzekering geweigerd

Is je aanvraag voor een autoverzekering geweigerd of je huidige autoverzekering stopgezet? Bijvoorbeeld door je schadeverleden, wanbetaling of een strafblad? Bij de Vereende wordt je nooit geweigerd bij een aanvraag voor een autoverzekering. Zelfs als je ergens anders eerder bent afgewezen.

Bereken je premie bij de Vereende

Online premie indicatie

Snel online een indicatie van de te betalen premie

Betalen via iDEAL

Betaal de 1e premie via iDEAL, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

Een verzekeraar mag een aanvraag voor een autoverzekering weigeren

Een verzekeringsmaatschappij kan zelf beslissen of ze je aanvraag voor een autoverzekering accepteren. Verzekeraars zijn vrij om hun eigen acceptatiecriteria te hanteren. Bijvoorbeeld op basis van je schadeverleden, rijgedrag of betalingshistorie.

Dit doen verzekeraars aan de hand van acceptatievragen die je moet beantwoorden bij een aanvraag. Je bent verplicht deze vragen volledig en eerlijk te beantwoorden. Doe je dit niet? De kans is groot dat je aanvraag voor een autoverzekering wordt geweigerd.

Acceptatiecriteria verschillen tussen verzekeraars

Elke verzekeraar heeft andere regels om je aanvraag te accepteren. Er is geen vaste lijst met eisen waaraan je moet voldoen om een autoverzekering aan te vragen. Het kan gebeuren dat de ene verzekeraar je aanvraag afwijst, terwijl een andere verzekeraar je wel accepteert.

Als je aanvraag wordt afgewezen, moet de verzekeraar uitleg geven op papier. Vraag deze uitleg altijd op zodat je weet waarom je autoverzekering is geweigerd.

Autoverzekering geweigerd? Sluit direct een autoverzekering af bij de Vereende

Via de Vereende kun je altijd een autoverzekering afsluiten. Het maakt niet uit wat de reden is waarom je ergens anders bent afgewezen. Wel ligt de premie aanzienlijk hoger dan bij een reguliere autoverzekering. Deze hogere premie komt vanwege het hogere risico.

Ook heb je vaak een eigen risico bij een WA-verzekering. Dit eigen risico moet samen met de premie vooraf worden betaald. Je betaalt meestal de premie een kwartaal of half jaar vooruit. Daarnaast gelden er vaak nog extra voorwaarden.

Weten wat de premie voor jouw situatie is?

CIS-registratie

Je autoverzekering wordt waarschijnlijk geweigerd omdat je een CIS-registratie hebt. Stichting CIS (Centraal Informatie Systeem) beheert een database waarin verzekeraars informatie delen over schadeclaims, betalingsachterstanden, fraude en andere risicofactoren.

Als je autoverzekering wordt geweigerd, kan dat komen door een registratie in deze database. Verzekeraars gebruiken CIS om de risico’s van nieuwe klanten in te schatten.

10 redenen waarom een autoverzekering geweigerd wordt

Er zijn verschillende reden waarom een verzekeraar jouw aanvraag kan afwijzen. Dit zijn de 10 belangrijkste.

1

Wanbetaling

Sta je geregistreerd als wanbetaler bij een vorige autoverzekering? Dit leidt vaak tot een weigering. Alle verzekeraars kunnen in een databank zien of je al eens geschorst bent geweest vanwege een negatief betalingsverleden.

2

Schadeverleden

Heb je vaker schadeclaims ingediend bij je verzekering? Een verzekeraar ziet je in dat geval als een groter risico. Ze denken namelijk dat je dat in de toekomst weer doet. De verzekeraar kijkt hiervoor in de Roy Data-database. Als de verzekeraar vindt dat het risico te groot is, krijg je geen autoverzekering.

3

Rijden onder invloed

Betrapt op rijden onder invloed? Dan volgt vaak een rijontzegging en beëindigt je verzekeraar je huidige polis. Bij een nieuwe aanvraag wordt je alcoholverleden altijd meegenomen.

4

Jonge bestuurder met een snelle auto

Ben je een jonge bestuurder en rijd je graag in een sportieve, snelle auto? Dan krijg je vaak geen verzekering. Verzekeraars vinden dat weinig rijervaring en een snelle auto samen meer kans op ongelukken geven.

5

Een rijontzegging of rijverbod

Heb je ooit een rijontzegging of rijverbod gehad? Dan is het vaak moeilijker om een autoverzekering te krijgen. Een rijverbod betekent dat je je niet aan de verkeersregels hebt gehouden, waardoor de kans op ongelukken groter is. Een rijverbod blijft meestal ongeveer 5 jaar geregistreerd.

6

Een strafblad

Heb je een strafblad? Verzekeraars zien je als een verhoogd moreel risico. Ook al heeft jouw strafblad niets met je rijgedrag te maken. Verzekeraars gaan er namelijk van uit dat iemand met een strafblad de regels niet goed naleeft en daardoor sneller schade rijdt.

7

Fraude

Heb je in het verleden verzekeringsfraude gepleegd? Dit staat geregistreerd in de CIS-databank. Onder fraude vallen niet alleen zware misdrijven, maar ook het verzwijgen van informatie tijdens een verzekeringsaanvraag.

Als je bij een aanvraag informatie achterhoudt of verdraait en de verzekeraar ontdekt dit, dan stopt of weigert de verzekeraar je verzekering meteen en word je als fraudeur geregistreerd. Hierdoor wordt het lastig om een nieuwe autoverzekering te krijgen.

8

Onverzekerde auto staat lang op naam

In Nederland is het wettelijk verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten vanaf het moment dat het kenteken van de auto op jouw naam staat. Als je niet met de auto rijdt, moet deze altijd verzekerd zijn. De RDW controleert dit eenvoudig.

Staat je auto te lang onverzekerd op je naam? Je riskeert niet alleen een boete, maar de kans groot dat een verzekeraar jouw aanvraag voor een autoverzekering weigert.

9

Onvoldoende beveiliging van je auto

Bepaalde automerken en dure uitvoeringen zijn diefstalgevoelig. Deze auto’s moet je extra beveiligen met bijvoorbeeld een startonderbreker of alarmsysteem. Is de beveiliging niet volgens de eisen van de verzekeraar? Dit is een reden om jouw autoverzekering te weigeren.

10

Je leeftijd

Je leeftijd kan een reden zijn voor het weigeren van een autoverzekering. Uit onderzoek blijkt dat jongeren en hele oude bestuurders vaker schade veroorzaken. Daardoor is het risico voor de verzekeraar te groot. De verzekeraar rekent een hogere premie of weigert soms zelfs je aanvraag.

Hulp nodig bij het aanvragen van een autoverzekering bij de Vereende?

Neem dan contact met ons op. Onze experts denken graag met je mee.

Veelgestelde vragen over geweigerde autoverzekeringen

Waarom kan een autoverzekering worden geweigerd?

Een autoverzekering kan om verschillende redenen worden geweigerd. Vaak komt dit door een slecht schadeverleden, betalingsproblemen bij eerdere verzekeraars, fraude of een hoog risico door bijvoorbeeld veel schadeclaims. Een rijontzegging of een hoge leeftijd van de bestuurder kunnen meespelen.

Kan ik ergens anders een autoverzekering afsluiten na een weigering?

Ja, na een weigering kun je bij bijvoorbeeld bij de Vereende een autoverzekering afsluiten. Deze verzekeraar is gespecialiseerd in mensen met een verhoogd risico en accepteert je altijd. De kosten liggen wel hoger dan bij een normale verzekering.

Hoe lang blijft een geweigerde autoverzekering geregistreerd?

Als je autoverzekering wordt geweigerd, kan dit worden vastgelegd in het Centraal Informatie Systeem (CIS). Dit is een database waar verzekeraars informatie delen over verzekeringsgeschiedenis en risico’s. Afhankelijk van de reden blijft deze registratie 5 tot 8 jaar staan. Dit kan invloed hebben op je toekomstige verzekeringsaanvragen omdat verzekeraars deze informatie gebruiken bij de beoordeling van je verzekeringsaanvraag.

Hoe voorkom ik dat mijn autoverzekering in de toekomst wordt geweigerd?

Zorg dat je schadevrij rijdt, betaal premies op tijd en wees eerlijk bij de aanvraag van een verzekering.

Autoverzekering geweigerd? Vraag hier een verzekering aan!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via chat, WhatsApp, telefoon of e-mail

Vragen? Neem contact met ons op als je meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

Neem contact op