800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Hoe sluit ik een motorverzekering online af?

Tegenwoordig kunt u alles omtrent uw verzekeringen online regelen. Ook het afsluiten van een motorverzekering kan online. Wel zo makkelijk, want dan kunt u direct aanbieders vergelijken. Door te vergelijken kunt u weer besparen op uw motorverzekering. Op Alpina.nl vertellen we u hoe u in een paar simpele stappen online een motorverzekering kunt afsluiten.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

motorverzekering online

In 5 stappen een motorverzekering online afsluiten

Op Alpina.nl kunt u in 5 stappen eenvoudig uw motorverzekering online afsluiten. Door uw gegevens in te vullen in onze online vergelijkingstool kunt u direct uw premie berekenen. Bij een motorverzekering is de hoogte van de premie afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type, het gewicht en het aantal cc van uw motor. Ook uw leeftijd, woonplaats en schadevrije jaren zijn van invloed op de premie. Met deze gegevens kunnen de we aanbieders vinden die het beste bij uw persoonlijke situatie aansluiten.

Motorverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Stap 1: Voer uw kenteken, postcode, geboortedatum en schadevrije jaren in

De eerste stap bij het online afsluiten van een motorverzekering is het invullen van een aantal persoonsgegevens en gegevens over uw motor. Met het kenteken kunnen we al een aantal gegevens over uw motor achterhalen. Daarnaast hebben we uw postcode, huisnummer en geboortedatum nodig, omdat dit allemaal premiebepalende factoren zijn. Ook vult het aantal schadevrije jaren in dat u heeft opgebouwd. Weet u niet hoeveel opgebouwde schadevrije jaren u heeft? Geen zorgen, aan de hand van een aantal korte vragen kunnen we een schatting voor u maken.

Stap 2: Kies de gewenste dekking voor uw motor

Bij het afsluiten van een motorverzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen. Het afsluiten van een WA dekking is verplicht in Nederland. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt met uw motor. Schade aan uw eigen motor is hiermee niet verzekerd. Daarvoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten, zoals bijvoorbeeld de WA + beperkt casco. Hiermee is uw motor verzekerd bij diefstal en brandschade. Gaat u voor de meest uitgebreide verzekering? Dan kunt u een Allrisk motorverzekering afsluiten. Hiermee is schade aan uw eigen motor, bijvoorbeeld door een aanrijding, ook meeverzekerd.

Stap 3: Selecteer aanvullende dekkingen

U kunt uw motorverzekering ook aanvullen met extra dekkingen. Denk bijvoorbeeld aan verhaalsrechtsbijstand, motorrijtuigenrechtsbijstand, ongevallen opzittenden en schade opzittenden. U kunt de aanvullende dekkingen gemakkelijk aan- en uitzetten, zodat u direct de invloed op de maandelijkse premie ziet. Zo kunt u uw motorverzekering helemaal naar eigen wens samenstellen.

Stap 4: Vergelijk aanbieders op premie en dekking

U wilt natuurlijk niet alleen de beste motorverzekering, maar bij voorkeur ook de goedkoopste. Deze vindt u door verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit gaat heel eenvoudig met onze online vergelijkingstool. Na het invullen van uw gegevens en het selecteren van een dekking krijgt u een handig overzicht van alle motorverzekeringen die aan uw criteria voldoen. Zo kunt u snel vergelijken op prijs én inhoud. Weet u niet welke dekking u het beste kunt afsluiten? In onze online vergelijker ziet u direct de verschillen in premie tussen de verschillende dekkingen en kunt u ook de polisvoorwaarden bekijken. Door verschillende motorverzekeringen met elkaar te vergelijken kunt u op jaarbasis veel geld besparen.

Stap 5: Sluit online uw motorverzekering af!

Heeft u de juiste motorverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Zodra de aanvraag is afgerond sturen wij deze door naar de verzekeraar.

Sluit direct online een motorverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig online een motorverzekering afsluiten. Ook als blijkt dat het verzekeren van uw motor maatwerk is, bijvoorbeeld als uw motor nog geen kenteken heeft, kunnen we u helpen bij het afsluiten van uw verzekering. Via Geennee.nl kunnen we namelijk een oplossing bieden. U kunt dan altijd terecht bij de Vereende voor uw motorverzekering. Heeft u nog vragen of wilt u liever overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op!

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op