Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Autoverzekering afgewezen: wat nu?

Een verzekeraar heeft geen acceptatieplicht. Zij mogen uw aanvraag voor een autoverzekering dus ook afwijzen. Dit zullen ze echter niet zomaar doen, er moet wel een gegronde reden zijn. Een verzekeraar controleert de aanvraag door te kijken of er een registratie staat in de CIS-databank. Stichting CIS houdt alle belangrijke verzekeringsgegevens bij in hun databank. Op deze manier proberen verzekeraars te bepalen hoe groot de kans is dat u een schadeclaim indient of de verzekeringspremie niet betaalt. Op grond hiervan zullen ze de aanvraag voor een autoverzekering accepteren of weigeren. Is uw autoverzekering afgewezen? Op Alpina.nl kunt u altijd een autoverzekering afsluiten bij de Vereende, ook als u aanvraag door een reguliere verzekeringsmaatschappij is afgewezen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

autoverzekering afgewezen

Redenen waarom een autoverzekering afgewezen kan worden

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het feit dat een verzekeraar uw aanvraag voor een autoverzekering heeft afgewezen. Wij noemen hieronder de belangrijkste redenen:

Wat doen bij een rijontzegging?

Heeft u een rijontzegging gehad? Dan mag u voor bepaalde tijd geen motorvoertuig meer besturen. U krijgt een rijontzegging als u bijvoorbeeld onder invloed van drugs of alcohol in de auto stapt, meer dan 50 kilometer per uur te hard rijdt, doorrijdt na een ongeluk of voor het rijden met een rijontzegging of een ongeldig rijbewijs. Hoelang de rijontzegging duurt, is afhankelijk van het aantal kilometer per uur dat u te hard heeft gereden of de uitslag van de ademtest. Het gaat ook om de ernst van de overtreding. Ook wanneer uw rijontzegging weer is opgeheven, kan uw autoverzekering geweigerd worden.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Ik heb een strafblad wat nu?

Met een strafblad zal u eerder geweigerd worden voor een autoverzekering, zelfs wanneer uw strafblad niets met uw rijgedrag te maken heeft. Verzekeraars zien iemand met een strafblad namelijk als een verhoogd moreel risico. Hierbij gaan ze ervan uit dat iemand met een strafblad het minder nauw neemt met de verzekeringsregels. Hierdoor is het risico op schade voor hen te hoog en zal een aanvraag voor een autoverzekering vaak afgewezen worden.

Is verzekeringsfraude een ernstig misdrijf?

Verzekeringsfraude is een ernstig misdrijf, dus verzekeraars zijn niet happig om fraudeurs te verzekeren. Vaak denken mensen bij het woord fraude aan grote misdrijven, waarmee veel geld gemoeid is. Het verzwijgen van informatie tijdens een verzekeringsaanvraag is echter ook een vorm van verzekeringsfraude. Als u (belangrijke) informatie achterhoudt voor de verzekeraar en de verzekeraar komt daar achter, dan zal uw verzekering direct beëindigd of geweigerd worden. Doe dit nooit, want verzekeringsfraude kan ernstige gevolgen hebben.

Wat gebeurd er met een wanbetaling?

Als u een autoverzekering afsluit, moet u elke maand de verzekeringspremie betalen. Het kan uiteraard een keer voorkomen dat u te laat bent met betalen. U wordt dan niet direct geregistreerd als wanbetaler, maar krijgt een herinnering van uw verzekeraar, waarna u de premie alsnog kunt betalen. Wanneer u structureel de premie niet betaald, heeft u echter de kans dat uw verzekeraar de verzekering stopzet. De verzekeraar maakt hier vervolgens een melding van bij Stichting CIS. Dit is vervolgens voor alle verzekeraars zichtbaar, waardoor de kans bestaat dat uw autoverzekering afgewezen zal worden.

Jonge bestuurders risico groep?

Een jonge bestuurder met een snelle auto staat ook op de radar van een verzekeraar. Jonge bestuurders worden sowieso gezien als een risico groep. Uit statistieken blijkt dat jonge bestuurders gemiddeld vaker schade rijden dan oudere bestuurders. Dit wordt voornamelijk geweten aan de beperkte rijervaring. Daarom vinden verzekeraars een jonge bestuurder met een sportieve, snelle auto vaak een te groot risico. Kijk daarom altijd voordat u een auto aanschaft even of u hem wel kunt verzekeren. Zo voorkomt u dat u straks uw auto niet kunt verzekeren bij een reguliere maatschappij en dus veel meer premie betaalt bij de Vereende.

Auto lang onverzekerd wat nu?

Een andere reden voor afwijzing is een auto die te lang onverzekerd op naam staat. U bent namelijk wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor uw auto, zodra deze op uw naam staat. Ook als u niet met de auto rijdt, moet deze toch verzekerd zijn. Als uw auto langer dan 14 dagen onverzekerd op naam staat, kan het zijn dat uw autoverzekering afgewezen wordt zodra u deze aanvraagt. Veel verzekeringsmaatschappijen willen namelijk geen auto verzekeren die allang verzekerd had moeten zijn.

Kan ik veel schades melden?

Misschien denkt u: een autoverzekering is er toch zodat u schade kunt claimen bij de verzekeraar? Dat is ook zo, maar als u met grote regelmaat een schadeclaim indient, zal bij een verzekeraar de alarmbellen afgaan. Hierbij kijken ze vooral naar schades waarbij juridische bijstand van belang is, zoals diefstal of ruitschade. Als u vaak een schadeclaim heeft ingediend, gaan ze ervan uit dat u dit in de toekomst ook zult doen. Dat is voor de verzekeraar een reden om uw aanvraag voor een autoverzekering af te wijzen.

Afgewezen voor uw autoverzekering? Sluit direct een autoverzekering af via Alpina bij de Vereende

Is uw aanvraag voor een autoverzekering afgewezen? Dan kunt u een autoverzekering bij de Vereende afsluiten. De Vereende is een verzekeringsmaatschappij voor het verzekeren van bijzondere risico’s. Als reguliere verzekeringsmaatschappijen uw aanvraag afwijzen, zal de Vereende hem in de meeste gevallen wel accepteren. Dit komt door hun ruime acceptatiebeleid. De premie voor een autoverzekering ligt bij de Vereende wel hoger dan bij een reguliere maatschappij. Dit komt doordat ze een groter risico lopen door u te accepteren als verzekeringsnemer. Daar staat dus een hogere premie tegenover. Ook moet u bij het afsluiten van de verzekering de eerste drie maanden aan premie voorruit betalen. U betaalt tevens een waarborgsom, die u na het beëindigen van de verzekering weer terugkrijgt.

Heeft u vragen over het afsluiten van een autoverzekering na een afwijzing? Neem dan zeker even contact met ons op zodat we samen de beste autoverzekering voor u uit kunnen vinden. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via het telefoonnummer 088-688 37 00. Ook kunt u ons een bericht sturen via Whatsapp, Messenger of via de chat.

Sluit direct een autoverzekering af!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op