Mijn aanvraag voor een autoverzekering wordt niet geaccepteerd: wat nu?

U heeft een auto aangeschaft. U heeft de auto keurig op uw naam gezet en nu is het enkel nog een kwestie van een autoverzekering afsluiten voordat u gaat rijden. Ineens komt u voor een vervelende verrassing te staan: de autoverzekering wordt niet geaccepteerd… Dit is erg vervelend. Maar hoe kan dit precies? En wat zijn uw mogelijkheden wanneer een autoverzekering niet geaccepteerd is? Lees vooral verder om meer te weten te komen over dit onderwerp!

Redenen waarom een autoverzekering niet geaccepteerd wordt

Het is goed om te bedenken dat de verzekeraar een risico verzekert. Is dit risico te groot? Dan staat het de verzekeraar vrij om de verzekering niet te accepteren. Hierbij kunnen de volgende zaken onder andere meespelen:

  • Eerder schade gereden. Heeft u een schadeverleden? Dan kan het zijn dat de autoverzekering geweigerd wordt.
  • Strafrechtelijk verleden. De verzekeraar zal altijd vragen naar uw strafrechtelijk verleden. Dit kan reden vormen voor weigering.
  • Melding van RDW dat voertuig onverzekerd op uw naam heeft gestaan. Heeft u een voertuig op uw naam (gehad) zonder verzekering en zonder dat deze geschorst is? Dit is verboden en kan voor de verzekeraar reden zijn om een autoverzekering niet te accepteren.
geen acceptatie autoverzekering

Stel dat een autoverzekering niet geaccepteerd wordt, wat kunt u dan doen? Gelukkig kunt u vaak nog een verzekering afsluiten bij de Vereende Verzekeringen. Zij verzekeren bijzondere risico’s.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Acceptatienormen van de Vereende

De Vereende verzekert risico’s die andere verzekeraars niet durven te verzekeren. De Vereende verzekert vrijwel iedereen. De Vereende bekijkt iedere situatie ‘an sich’. Vervolgens wordt gekeken wat een passende premie is voor de te verzekeren auto/situatie. Logischerwijs zijn de premies voor een verzekering bij de Vereende hoger dan bij reguliere maatschappijen. Meer informatie over een autoverzekering van de Vereende? Bekijk deze pagina.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Alpina staat voor u klaar

Hopelijk weet u door dit artikel beter wat u kunt verwachten bij een niet geaccepteerde autoverzekering. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Aarzel dan absoluut niet om contact op te nemen met ons. Vul ons contactformulier in of bel direct naar 088 – 688 3710. Onze specialisten helpen u goed op weg.

Bereken de premie voor een autoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 02-11-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op