800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Weten wat de kosten zijn van een verzekering na royement?

Het kan gebeuren dat u te maken krijgt met royement van uw verzekering en hoewel dit vervelend genoeg is, is het belangrijk om te weten wat de financiële gevolgen hiervan zijn. Wanneer u te maken krijgt met een royement van uw autoverzekering dan kan dit er voor zorgen dat er een aantal redenen zijn die het afsluiten van een nieuwe autoverzekering moeilijk kunnen maken. Is uw verzekering geroyeerd en wilt u weten wat dan precies de kosten zullen zijn voor het afsluiten van een verzekering na royement? Lees dan verder want een royement hoeft niet het einde te zijn, want gelukkig kunt u nog terecht bij verzekeringsmaatschappij de Vereende.

verzekering kosten

Dit is waarom de kosten van een verzekering zo hoog zijn na royement!

Wanneer u na royement een nieuwe verzekering wilt afsluiten dan zult u al snel zien dat de kosten hiervoor een stuk hoger zijn. Maar waar komt dit nu precies door? Een voornaamste reden waar de hogere kosten door veroorzaakt worden is omdat er geen vaste premies zijn voor uw nieuwe verzekering maar omdat de Vereende naar de individuele situaties kijkt en aan de hand daarvan een premie vaststelt. Uw betaal én schadeverleden zullen mede bepalend zijn voor het vaststellen van de hoogte van uw nieuwe premie. Er zijn een aantal kosten waar op voorhand rekening mee gehouden kan worden die bij iedere royement-verzekering terugkomen.

Bereken online de premie voor uw verzekering

Een groter risico, een hogere premie

Net als bij andere verzekeringsmaatschappijen geldt ook bij de Vereende het gezegde, “hoe hoger het risico, hoe hoger de premie”. Wanneer er sprake is van factoren zoals wanbetaling of fraude achten de reguliere verzekeringsmaatschappijen dat het risico voor hen te groot is om te dragen en zullen zij afzien van het verstrekken van een nieuwe verzekering. De Vereende heeft zich op dit gebied echter gespecialiseerd, mede hierdoor vallen de premies ook hoger uitvallen. Waar andere verzekeringsmaatschappijen het niet aandurven staat de Vereende voor u klaar!

Een vooruitbetaling wanneer u per maand betaalt

Bent u voornemens om bij verzekeringsmaatschappij de Vereende een royement-verzekering af te sluiten dan zult u voor de eerste 3 maanden de premie vooruit moeten voldoen. Dit is omdat het kan gebeuren dat wanneer u de verzekering aangaat, de eerste nota al is verzonden naar de huidige verzekeringshouder, deze komt dan niet meer bij u terecht. Dit hoeft u alleen te doen indien u kiest voor een maandbetaling. Kiest u voor een betaling per kwartaal of voor een jaarlijkse betaling dan is dit niet nodig. Na deze drie maanden heeft u uiteraard de mogelijkheid om verder per maand te betalen maar worden er zo misverstanden die grote gevolgen kunnen hebben voorkomen.

Een waarborgsom na royement

Wanneer u schade heeft veroorzaakt of wanneer u te laat bent geweest met het betalen van de premies dan dient u vaak een waarborgsom te betalen. Omdat deze vaak erg hoog is biedt verzekeringsmaatschappij de Vereende de mogelijkheid om deze te verrekenen met de premies. Wanneer u telkens op tijd betaalt, wordt deze waarborgsom bij het beëindigen van de verzekering weer aan u vergoed.

Is uw verzekering geroyeerd? Dan ziet u dus dat de kosten van een nieuwe verzekering een stuk hoger liggen dan voorheen. Wat de werkelijke premie voor een nieuwe verzekering zal zijn hangt dus af van een aantal factoren en is afhankelijke van uw persoonlijke situatie.

Bereken online de premie voor uw verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op