800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
vrouw op elektrische fiets

Makkelijk en snel je e­bike verzekeren

Zonder een e-bike verzekering voor je kostbare fiets kun je eigenlijk niet. Je bent er zelf zuinig op, maar door diefstal kun je jouw fiets eenvoudig kwijtraken.

Hoge pakketkorting mogelijk

14 dagen bedenktijd

Binnen 14 dagen kosteloos annuleren

Een breed aanbod

Wij vergelijken veel verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een e-bikeverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je e-bikeverzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura - Expert verzekeringen

Al jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Alles over de e-bikeverzekering

Zonder een e-bike verzekering voor je kostbare fiets kun je eigenlijk niet. Je bent er zelf zuinig op, maar door diefstal kun je jouw fiets eenvoudig kwijtraken. De fiets ga je waarschijnlijk niet terugvinden, dus een elektrische fiets verzekering kun je niet zonder. De premie hoef je het niet voor te laten. Voor een aantal tientjes per jaar sluit je al een verzekering af voor jouw elektrische fiets.

Ook verzekeren tegen beschadigingen

In de eerste plaats ga je jouw elektrische fiets verzekeren tegen het risico van diefstal. Ook de reparatiekosten na een ongeval uitgekeerd krijgen is natuurlijk ideaal. Dat is mogelijk. De premie voor de uitgebreide e-bike verzekering is maar een fractie duurder. Je kunt er zelfs voor kiezen om alleen het risico van het beschadigd raken door een ongeval te verzekeren.

Geen eigen risico verschuldigd bij diefstal

Door te vergelijken op Alpina.nl krijg je niet alleen de goedkoopste e-bike verzekering, wij zorgen ook voor een goede dekking. Wij houden er niet van om bij een claim ook nog een eigen risico in rekening te brengen. Je kunt kiezen voor een elektrische fiets verzekering met een eigen risico, maar het hoeft niet. Wel zo prettig om de schade gewoon uitgekeerd te krijgen, zonder dat de verzekeraar jou nog geld in rekening brengt.

Ook de accessoires meeverzekeren

Accessoires die je op de fiets hebt geplaatst kun je ook meeverzekeren. Op deze manier kun je voorkomen dat je bij diefstal of beschadiging geen uitkering krijgt voor de onderdelen aan de fiets die er standaard niet op zaten.

Let goed op de eisen die aan de sloten gesteld worden

Goede sloten verkleinen de kans op diefstal van jouw fiets. Kwalitatief goede sloten eisen verzekeraars ook voor de e-bike verzekering. Verzekeraars eisen een ART-goedgekeurd slot. Het gaat hierbij vaak om sloten die minimaal vallen onder categorie 2. De rijwielhandelaar kan jou aan de juiste sloten helpen. Zij weten wat verzekeraars eisen bij een verzekering van een elektrische fiets. Bij diefstal van de elektrische fiets moet je twee sleuteltjes kunnen overleggen. Op deze manier controleren ze of de fiets echt op slot stond. Verzekeraars kunnen ook nog andere eisen stellen. Zorg er altijd voor dat je voldoet aan de eisen, anders kan het recht op een uitkering vervallen bij beschadiging of diefstal.

Veelgestelde vragen over de e-bikeverzekering

Waarom een e-bike verzekering?

Een e-bike verzekering is niet verplicht. Voor de snelle e-bike (speed pedelec) ben je wel verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt dekking tegen door aan anderen aangerichte schade. Maar een verzekering voor je gewone e-bike afsluiten is zeker wel aan te raden. Ook met de beste sloten kun je diefstal niet volledig uitsluiten. Met goede sloten beperk je het risico van diefstal, maar uitsluiten kan niet. Je moet er niet aan denken dat jouw onverzekerde e-bike wordt gestolen toch?

Waar is de premie van de e-bike verzekering van afhankelijk?

Een belangrijke premiebepalende factor is de waarde van de e-bike. Bij een nieuwe fiets gaat het om de cataloguswaarde (waar de fiets als nieuw voor wordt verkocht). Bij een tweedehands fiets wordt voor de verzekering gevraagd om het aankoopbedrag. Naarmate de waarde hoger is, stijgt ook de premie voor de elektrische fiets verzekering. Maar de verzekering voor de e-bike blijft ook voor de duurdere fietsen goed betaalbaar.

Wat moet ik doen bij diefstal van de fiets?

Jouw elektrische fiets verzekeren doe je hoofdzakelijk omdat de kans op diefstal naar verhouding groot is. Na diefstal doe je gelijk aangifte bij de politie. Doe dat zo snel mogelijk. Neem vervolgens ook direct contact op met de verzekeraar. Volg de instructies van de verzekeraar op. Zij zullen vragen om de sleutels van de sloten en ze kunnen jou vragen om een document te ondertekenen waarin je het eigendom van de e-bike overdraagt aan de verzekeraar. Op deze manier willen ze zich ervan verzekeren dat je niet de uitkering ontvangt terwijl je ook de fiets nog weer terug krijgt.

Benieuwd wat jij verschuldigd bent aan premie? Vergelijk e-bike verzekeringen binnen een paar minuten.

mensen op kantoor

Verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij.

Heeft iemand schade bij u veroorzaakt, maar heeft u geen dekking op uw eigen polis? 112schade.nl kan u volledig kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade op de tegenpartij.

Naar 112schade.nl website

Bereken online de premie voor een E bike verzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op