Moet ik een ziekteverzuimverzekering voor mijn personeel afsluiten?

Iedere werkgever met eigen personeel in dienst loopt het risico dat een van de werknemers ziek wordt. Wist u dat een zieke werknemer per dag gemiddeld €250 tot €300 kost? Een flink bedrag, zeker als de medewerker langdurig ziek is. Voor iedere werkgever die het financiële risico van ziekteverzuim niet zelf kan of wil dragen is er een ziekteverzuimverzekering. Met een ziekteverzuimverzekering bent u verzekerd als uw personeel ziek wordt.

Vraag direct een offerte aan voor een ziekteverzuimverzekering!

Is een ziekteverzuimverzekering voor personeel verplicht?

Een ziekteverzuimverzekering is geen verplichte verzekering. U bent dus niet wettelijk verplicht om een verzuimverzekering af te sluiten. Het is uw eigen keuze. Wel is het verstandig om een ziekteverzuimverzuimverzekering voor uw personeel te overwegen. Een zieke werknemer kost gemiddeld namelijk €250 per dag. Het grootste bedrag is het doorbetalen van het loon. In Nederland bent u als werkgever verplicht om de eerste 2 jaar het loon van uw zieke werknemer door te betalen. Dit moet minimaal 70% van het brutoloon zijn, maar in veel CAO’s is vastgelegd dat u het eerste jaar 100% van het loon moet doorbetalen.

Wat kost het ziekteverzuim van personeel?

Veel werkgevers weten niet goed wat een zieke werknemer aan kosten met zich mee brengt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een zieke werknemer anderhalf keer meer kost dan de meeste organisaties denken.

Het Centraal Planbureau heeft een voorbeeld gemaakt van de kostenposten per dag voor een zieke werknemer. Hierbij zijn ze uitgegaan van een gemiddeld jaarinkomen in Nederland van €36.500.

Bron: Centraal Planbureau
Kosten per dag
Doorbetaling van het loon€153
Kosten vervangend personeel€146
Verlies productie€43
Kosten arbodienstverlening€60
Verzuimbegeleiding€7,50
Totale kosten€410

Sluit direct een ziekteverzuimverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een offerte voor een ziekteverzuimverzekering aanvragen. Hiervoor kunt u onze handige online tool gebruiken. Na het invullen van enkele gegevens over uw personeel kunt u de aanvraag versturen. In de offerte vindt u een overzicht van de verschillende verzekeringen. Zo kunt u zelf het aanbod vergelijken en de beste ziekteverzuimverzekering voor uw personeel afsluiten.

Heeft u nog vragen over een ziekteverzuimverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 0800 – 688 37 12. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Vraag direct een offerte aan voor een ziekteverzuimverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op