800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat kost het verzekeren van een aanhanger?

Bent u van plan om een aanhangerverzekering af te sluiten? Dan bent u waarschijnlijk benieuwd wat het verzekeren van een aanhanger precies kost. Op Alpina.nl kunt u alvast online de premie voor uw verzekering berekenen. Zo weet u ongeveer wat u straks per maand kwijt bent aan premie voor uw aanhangerverzekering. De kosten voor het verzekeren van een aanhanger zijn afhankelijk van verschillende factoren. Aan de hand van deze factoren kijkt een verzekeraar hoe groot de kans is dat ze straks een schadevergoeding moeten uitkeren. Hoger het risico, hoe hoger de kosten. Op Alpina.nl leggen we u uit wat het kost om uw aanhanger te verzekeren.

Bereken de premie voor een aanhangwagenverzekering!

wat kost aanhanger verzekeren

Moet je een aanhanger verplicht verzekeren?

Nee, u bent niet verplicht om uw aanhanger te verzekeren. Deze is namelijk al deels meeverzekerd op de verzekering van het trekkende voertuig. Wanneer u met uw aanhanger schade veroorzaakt bij een ander wordt dit gedekt door de WA-dekking van uw autoverzekering. Deze dekking geldt zolang u met uw aanhanger rijdt, maar ook als deze losraakt. U kunt er echter ook voor kiezen om de aanhanger te verzekeren met een speciale aanhangwagenverzekering. Hiermee is uw aanhanger verzekerd bij schade door bijvoorbeeld brand, inbraak, storm of aanrijding en diefstal. Heeft u een aanhanger met een hoge dagwaarde? Dan kan het verstandig zijn om uw aanhanger alsnog te verzekeren.

Bereken de premie voor een aanhangwagenverzekering!

Van welke factoren is de premie afhankelijk?

De kosten van een aanhangerverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren. Bij het berekenen van de premie kijkt de verzekeraar naar:

  • De waarde van de aanhanger
  • Het gewicht van de aanhanger
  • Het eigen risico

Om alvast een goed beeld van de kosten te krijgen kunt u op Alpina.nl online alvast een indicatie van de premie voor uw aanhangerverzekering berekenen. Hiervoor kunt u onze handige online vergelijkingstool gebruiken. Na het invullen van een aantal gegevens krijgt u een indicatie van de maandelijkse premie te zien. Vervolgens kunt u direct online uw aanhanger verzekeren.

Bereken direct de kosten van uw aanhangerverzekering via Alpina

Besparen op de kosten van uw aanhangerverzekering? Dit doet u door van tevoren verzekeringen te vergelijken. Op Alpina.nl kunt u de premie voor een aanhangerverzekering berekenen en vervolgens direct afsluiten. Met een paar klikken krijgt u al te zien welke verzekeringsmaatschappij voor u het beste aanbod heeft. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Als u toch liever even wilt overleggen zitten onze verzekeringsspecialisten voor u klaar. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 – 6883700. U kunt ons ook altijd uw vraag sturen via de chat, WhatsApp of Facebook.

Bereken direct de premie van uw aanhangwagenverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op