800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Is een aanhanger verzekeren verplicht?

Het verzekeren van een aanhanger is niet verplicht. Een aanhanger is namelijk al meeverzekerd op de autoverzekering van het trekkende voertuig. Op het moment dat u met uw aanhangwagen schade veroorzaakt, wordt dit gedekt door de Wettelijke Aansprakelijkheidsdekking van uw autoverzekering. Deze dekking geldt zolang u met uw aanhanger rijdt, maar ook als deze losraakt. Er is echter ook een speciale aanhangwagenverzekering. Hiermee verzekert u de aanhanger tegen schade door onder andere brand, natuurgeweld, vandalisme en diefstal. Ook als uw aanhangwagen door eigen toedoen beschadigd raakt, is dit verzekerd.

Bereken de premie voor een aanhangwagenverzekering!

aanhanger verzekeren verplicht

Waarom een aanhanger verzekeren?

Het is niet verplicht om uw aanhanger te verzekeren, waarom zou u het dan toch doen? Met de WA-dekking van uw autoverzekering bent u verzekerd voor schade die u met uw aanhanger bij een ander veroorzaakt. Dit zijn dus alleen aansprakelijkheidsschades. Schade aan uw eigen aanhanger is hiermee niet verzekerd. Daarom kunt u overwegen om een aanhangerverzekering af te sluiten. Een aanhangerverzekering heeft een allrisk dekking, waardoor u ook verzekerd bent voor schades waar u geen invloed op heeft, zoals brandschade of diefstal, en schade aan de aanhanger door eigen schuld. Dit is met name aan te raden als u een aanhanger met een hoge dagwaarde heeft of als uw aanhanger onmisbaar is, bijvoorbeeld vanwege uw werk. U kunt ook uw paardentrailer of boottrailer verzekeren met een aanhangwagenverzekering.

Bereken de premie voor een aanhangwagenverzekering!

Welke schade dekt een aanhangwagenverzekering?

Bij de meeste verzekeraars zijn de volgende schades gedekt met een aanhangerverzekering:

  • Schade door inbraak
  • Schade door brand, ontploffing, bliksem of kortsluiting
  • Diefstal van de aanhanger of onderdelen van de aanhanger
  • Schade door storm of hagel
  • Schade door aanrijding

Niet verplicht, wel verstandig: aanhanger verzekering vergelijken

Hoewel het verzekeren van een aanhanger niet verplicht is, heeft de verzekering wel zo zijn voordelen. Als u heeft besloten dat u een aanhangerverzekering wilt afsluiten is het belangrijk dat u van tevoren verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Op Alpina.nl kunt u de premie voor een aanhangerverzekering berekenen en vervolgens direct afsluiten. De kosten van een aanhangwagenverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de waarde van de aanhanger. Met een paar klikken krijgt u al te zien welke verzekeringsmaatschappij voor u het beste aanbod heeft. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Sluit direct een aanhangerverzekering af via Alpina!

U bent niet verplicht om een aanhangerverzekering af te sluiten, maar het is soms wel verstandig. Heeft u nog vragen over het verzekeren van een aanhanger of wilt u even overleggen over de mogelijkheden met een van onze verzekeringsexperts? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag bereiken, van 08.00 tot 18.00 op 088 – 6883700. U kunt ons uw vraag ook via een bericht sturen. Dit kan via e-mail, WhatsApp of Messenger. Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!

Bereken direct de premie van uw aanhangwagenverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op