Waar zijn er grote verschillen in de polisvoorwaarden?

Alle verzekeraars voeren op het oog dezelfde verzekeringen. Toch zijn er verschillen. Daarom is het belangrijk om autoverzekeringen niet alleen op premie te vergelijken. Goede polisvoorwaarden kunnen het verschil maken.

Standaard bieden verzekeraars drie verzekeringsvormen aan. Namelijk de WA verzekering voor oudere auto’s vanaf ongeveer 10 jaar oud. De WA beperkt casco verzekering voor auto’s tussen 4 en 10 jaar oud. En de WA-cascoverzekering voor nieuwe auto’s tot 4 jaar oud. De dekkingen van de diverse verzekeraars komen grotendeels overeen, maar er kunnen verschillen in de polisvoorwaarden staan.

Welke verzekeraar biedt de beste dekking?

Helaas kun je niet stellen dat de ene verzekeraar beter is dan de andere. De kwaliteit van de polisvoorwaarden is namelijk een persoonlijke interpretatie. De ene verzekeraar biedt bijvoorbeeld een vervangende auto aan na een ongeval. Een andere verzekeraar heeft weer een interessante nieuwwaarderegeling. Bezitters van een nieuwe auto zouden liever kiezen voor de autoverzekering met de nieuwwaarderegeling. In deze verzekering wordt bij een zware schade de nieuwwaarde van een auto uitgekeerd als het in de eerste drie jaren gebeurt. Een eigenaar van een oudere auto zou liever de autoverzekering kiezen met een vervangende auto bij schade.

Download eventueel de polisvoorwaarden

Heb je specifieke eisen aan de voorwaarden van de autoverzekering? Download dan de voorwaarden. Dit kun je doen door te klikken op de groene “i” die achter de premies staat in onze vergelijkingen. Vind jij het bijvoorbeeld belangrijk hoe de dekking is voor je dure muziekinstallatie in de auto? Dit kun je nalezen in de polisvoorwaarden.

Kies niet voor een te beperkte dekking

Zoals wij eerder in deze blog al aangaven kun je kiezen voor drie verschillende verzekeringsvormen. Als maatstaf hebben wij aangegeven wanneer je kiest voor welke dekkingsvormen. De meeste auto’s van 4 jaar en ouder worden niet meer WA-cascoverzekerd, maar toch kan het wel verstandig zijn. De voorwaarden van een All-risk autoverzekering zijn namelijk veel beter dan de voorwaarden van een WA beperkt casco autoverzekering. Door de diverse verzekeraars te vergelijken kun je jouw auto vaak goedkoop verzekeren met uitgebreide polisvoorwaarden.

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op