Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat verstaat een verzekeraar onder recreatief gebruik?

Bij het afsluiten van een camperverzekering geeft u aan hoe uw camper gebruikt wordt: dagelijks of recreatief. Een verzekeraar maakt hier onderscheid tussen, omdat het risico per type gebruik kan verschillen. Als een camper ook voor woon-werkverkeer wordt gebruikt, is het risico voor de verzekeraar groter en dat heeft invloed op de hoogte van de verzekeringspremie. Gaat u alleen met uw camper op vakantie? Dan gebruikt u hem recreatief. Op Alpina.nl leggen we u uit wat een verzekeraar precies verstaat onder recreatief gebruik en wat dit voor invloed heeft op uw camperverzekering.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

recreatief gebruik

Verschil dagelijks gebruik en recreatief gebruik

Onder recreatief gebruik verstaat een verzekeraar dat u de camper gebruikt voor weekendjes weg, vakanties of eventueel dagtrips. Of dit in Nederland of in het buitenland is, maakt hierbij niet uit. Als u de camper recreatief gebruikt, gebruikt u hem dus echt om mee op reis te gaan. Gebruikt u de camper ook wel eens om thuis boodschappen te doen of voor woon-werkverkeer? Dan valt dit onder dagelijks gebruik. Hoe vaker u een voertuig gebruikt, hoe groter het risico op schade. Daarom rekent een verzekeraar bij dagelijks gebruik van een camper vaak een hogere premie. Ook zijn er enkele verzekeraars die een camper alleen bij recreatief gebruik verzekeren.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Een camperverzekering bij recreatief gebruik

In de meeste gevallen wordt de camper alleen gebruikt om mee op vakantie te gaan. Het is immers het perfecte vakantievoertuig. In dat geval kunt u bij de meeste verzekeraars terecht voor een camperverzekering. Als u start met het zoeken naar de beste camperverzekering kunt u beginnen met camperverzekeringen vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld met onze online vergelijker. U vult een aantal gegevens over uw camper in, zoals het gewicht en de waarde, en kiest de gewenste dekking (WA, WA+ of Allrisk). Vervolgens krijgt u een overzicht met alle aanbieders die bij uw wensen aansluiten. Wij adviseren u om niet alleen naar de laagste premie te kijken, maar ook goed naar de dekking. De dekking is bij een goede camperverzekering namelijk minstens zo belangrijk.

Sluit direct een camperverzekering af via Alpina!

Op Alpina.nl hebben we voor zowel recreatief als dagelijks gebruik de juiste camperverzekering voor u. Als u na het vergelijken een camperverzekering heeft gevonden die aansluit bij uw wensen kunt u deze vervolgens direct online afsluiten.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een camperverzekering of wilt u liever even overleggen met onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 – 688 37 00. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op