Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Valt verhuur woning onder de dekking van een rechtsbijstandverzekering?

Bent u van plan uw woning te gaan verhuren? Dan is het verstandig om even te controleren hoe dat precies zit met uw woonverzekeringen, zoals de opstalverzekering, inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Bij verhuur is het prettig om een rechtsbijstandverzekering te hebben, omdat er gemakkelijk een juridisch conflict kan ontstaan. Bijvoorbeeld als uw huurder niet op tijd de huur betaalt of als hij de woning beschadigd. Het verschilt echter per verzekeraar of verhuur van uw woning gedekt is bij uw rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

rechtsbijstandverzekering verhuur woning

Verhuur en rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is modulair opgebouwd. U heeft de keuze uit verschillende modules, zoals Consument & Wonen, Inkomen, Verkeer en Fiscaal Recht & Vermogen. Of verhuur gedekt is met een rechtsbijstandverzekering, is onder andere afhankelijk van de modules die u afsluit. Als u uw eigen woning verhuurt, valt dit bij de meeste rechtsbijstandsverzekeraars onder de module Consument & Wonen. Gaat het om een recreatiewoning? Dan heeft u hiervoor vaak de module Fiscaal Recht & vermogen nodig. Ook als u één of meer kamers in de woning verhuurt, valt dit onder de dekking. Vaak is hier dan wel een maximumaantal aan verbonden, dit verschilt per verzekeraar.

Het kan ook zijn dat u een aanvullende dekking moet afsluiten om verzekerd te zijn bij verhuur van uw woning. Lees altijd goed de polisvoorwaarden van de verzekering door. Hierin staat altijd precies vermeld welke zaken omtrent verhuur welk en niet onder de dekking van de verzekering vallen en welke modules u nodig heeft.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat is gedekt?

Het verschilt per verzekeraar wat er precies gedekt is bij verhuur van uw woning. U kunt met een rechtsbijstandverzekering in ieder geval aanspraak maken op juridische hulp en advies bij geschillen met uw huurder. Hou wel rekening met de wachttijd van een rechtsbijstandverzekering. Na het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering heeft u namelijk een wachttijd van 3 tot 6 maanden voordat u er een beroep op kunt doen. Ook zijn lopende conflicten uitgesloten van dekking. Bent u van plan in de toekomst uw woning te gaan verhuren? Sluit dan nu alvast een rechtsbijstandverzekering af.

Een privé rechtsbijstandverzekering is voor particulieren. Als u meerdere woningen bezit die u allemaal verhuurt spreken we van zakelijk verhuur en heeft u dus een zakelijke rechtsbijstandverzekering nodig. Ook als u de woning verhuurt als kantoor- of praktijkruimte valt dit vaak niet onder de dekking.

Sluit direct een rechtsbijstandverzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken om zo de verzekering te vinden die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Kijk goed in de polisvoorwaarden hoe u verzekerd bent bij verhuur van de woning. Vervolgens kunt u natuurlijk ook kijken naar de hoogte van de premie. Als u de juiste verzekering heeft gevonden kunt u deze direct online bij ons afsluiten. Nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op!

Bereken direct de premie voor uw privé rechtsbijstandverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op