800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
paardentrailerverzekering

Paardentrailerverzekering

Sluit direct een verzekering af voor uw paardentrailer via Alpina!

paardentrailerverzekering

Is het verzekeren van een paardentrailer verplicht?

Om uw paard op een zo veilig mogelijke manier over een grotere afstand te vervoeren, is een paardentrailer een uitkomst. In principe is het in Nederland niet verplicht om een paardentrailer apart te verzekeren. Indien de paardentrailer gekoppeld is aan de auto, valt de trailer onder de WA-autoverzekering. Met een WA-verzekering wordt schade die u veroorzaakt met de paardentrailer aan anderen vergoed. Schade aan uw eigen paardentrailer valt niet onder de dekking van een autoverzekering en wordt dan ook niet vergoed. In dit geval maakt het geen verschil of u een WA-, beperkt-casco- of allriskverzekering heeft. Alleen schade aan (voertuigen van) anderen wordt vergoed.

Mocht de paardentrailer onverhoopt beschadigd raken en wilt u niet zelf opdraaien voor de kosten, dan is het verstandig om de paardentrailer te verzekeren. Dit kan met een aanhangwagenverzekering. Het bedrag om schade aan een paardentrailer te laten vervangen, kan namelijk zeer hoog zijn, zeker wanneer het om een nieuwe trailer gaat.

Paardentrailerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kan ik een paardentrailer verzekeren met een aanhangwagenverzekering?

Om uw paardentrailer te verzekeren tegen schade en diefstal kunt u een aanhangwagenverzekering afsluiten. Via alpina.nl kunt u gemakkelijk de verschillende verzekeraars vergelijken. Let hierbij ook op de voorwaarden. Deze kunnen per maatschappij verschillen. Zo is het niet bij elke verzekeringsmaatschappij gedekt als het paard zelf de trailer beschadigt. Heeft u een passende verzekering gevonden dan kunt deze desgewenst direct online afsluiten.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een paardentrailer?

Om in een auto met daarachter een paardentrailer te mogen rijden, heeft u meestal rijbewijs BE nodig. Dit hangt af van het gewicht van de trailer en het paard. Alleen rijbewijs B is dan niet genoeg. Gaat u wel de weg op met een paardentrailer zonder rijbewijs BE dan vervalt de dekking van de auto- en paardentrailerverzekering. U rijdt dan namelijk rond zonder geldig rijbewijs en u riskeert daarnaast ook een boete. Controleer dus voordat u met een paardentrailer de weg op gaat welk rijbewijs vereist is.

Wat is er verzekerd met een aanhangwagenverzekering?

Per verzekeringsmaatschappij kan het verschillen wat er onder de dekking van de aanhangwagenverzekering valt. Voor een paardentrailer sluit u een aanhangwagenverzekering af waarbij u aangeeft dat het om een paardentrailer gaat. Onder de dekking valt meestal:

  • Diefstal
  • Brand
  • Schade door eigen schuld
  • Vandalisme
  • Natuurgeweld

De specifieke dekkingen die gelden, verschillen per verzekeraar en kunt u terugvinden in de desbetreffende polisvoorwaarden.

Sluit direct een verzekering af voor uw paardentrailer via Alpina!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op