Paardentrailerverzekering: direct uw paardentrailer verzekeren!

Sluit direct een verzekering af voor uw paardentrailer via Alpina!

Kan ik een paardentrailer verzekeren met een aanhangwagenverzekering?

Om uw paardentrailer te verzekeren tegen schade en diefstal kunt u een aanhangwagenverzekering afsluiten. Via alpina.nl kunt u gemakkelijk de verschillende verzekeraars vergelijken. Let hierbij ook op de voorwaarden. Deze kunnen per maatschappij verschillen. Zo is het niet bij elke verzekeringsmaatschappij gedekt als het paard zelf de trailer beschadigt. Heeft u een passende verzekering gevonden dan kunt deze desgewenst direct online afsluiten.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een paardentrailer?

Om in een auto met daarachter een paardentrailer te mogen rijden, heeft u meestal rijbewijs BE nodig. Dit hangt af van het gewicht van de trailer en het paard. Alleen rijbewijs B is dan niet genoeg. Gaat u wel de weg op met een paardentrailer zonder rijbewijs BE dan vervalt de dekking van de auto- en paardentrailerverzekering. U rijdt dan namelijk rond zonder geldig rijbewijs en u riskeert daarnaast ook een boete. Controleer dus voordat u met een paardentrailer de weg op gaat welk rijbewijs vereist is.

Wat is er verzekerd met een aanhangwagenverzekering?

Per verzekeringsmaatschappij kan het verschillen wat er onder de dekking van de aanhangwagenverzekering valt. Voor een paardentrailer sluit u een aanhangwagenverzekering af waarbij u aangeeft dat het om een paardentrailer gaat. Onder de dekking valt meestal:

  • Diefstal
  • Brand
  • Schade door eigen schuld
  • Vandalisme
  • Natuurgeweld

De specifieke dekkingen die gelden, verschillen per verzekeraar en kunt u terugvinden in de desbetreffende polisvoorwaarden.

Sluit direct een verzekering af voor uw paardentrailer via Alpina!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 05-10-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op