800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Jaguar verzekering auto stuur

Jaguar verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Als trotse (toekomstige) eigenaar van een Jaguar is het vinden van de juiste verzekering belangrijk. Een Jaguar is namelijk niet alleen een prachtige, maar ook een dure auto. Bij schade kunnen de reparatiekosten erg hoog uitvallen, om over diefstal nog maar te zwijgen. Op Alpina.nl kunnen u eenvoudig de premie voor een Jaguar verzekering berekenen. Heeft u de juiste autoverzekering gevonden? Dan kunt u deze bij ons direct online afsluiten.

Waarom uw Jaguar verzekeren?

Jaguar staat bekend om hun luxe (sport)modellen. Het is een merk dat veel aanzien krijgt en bovendien door velen bewonderend wordt nagekeken. Uiteraard is een Jaguar niet alleen populair onder autoliefhebbers, maar ook onder dieven. Daarom is een goede autoverzekering belangrijk. Voor het verzekeren van een dure auto als een Jaguar kunt u niet bij elke verzekeraar terecht. Dure auto’s brengen meer risico met zich mee, omdat de kans dat er wordt ingebroken of de auto gestolen wordt groter is dan bij een goedkopere auto. Toch zijn er nog genoeg mogelijkheden voor het afsluiten van een Jaguar verzekering!

Wat kost een Jaguar verzekering?

De kosten voor een Jaguar verzekering zullen iets hoger liggen dan wanneer u bijvoorbeeld een Ford Fiesta verzekert. Als u een dure auto wilt verzekeren kunt u niet bij elke verzekeraar terecht. Vervelend, want juist een dure auto wilt u natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Zoals we eerder al zeiden: hoe duurder de auto, hoe groter het risico voor de verzekeraar is. Dure auto’s zijn namelijk een populair doelwit van criminelen. De kans dat er wordt ingebroken of dat de auto wordt gestolen is bij een dure auto groter dan bij een goedkopere auto. Als een dure auto wordt gestolen is het schadebedrag voor de verzekeraar bovendien heel hoog. Dat is de reden dat veel verzekeraars geen dure auto willen verzekeren. Als een verzekeraar wel een dure auto wil verzekeren, worden hier vaak hoge eisen wat betreft beveiliging aan gesteld. Zo moet er een goed beveiligingssysteem op de auto zitten, meestal SCM-beveiligingsklasse 3, in combinatie met klasse 4 en 5.

De kosten voor een Jaguar verzekering zijn verder afhankelijk van een aantal factoren:

Welke dekking afsluiten voor uw Jaguar verzekering?

Bij het afsluiten van een Jaguar verzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en Allrisk. We zullen elke dekking hieronder even toelichten.

WA

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en vormt de basis voor een autoverzekering. Met een WA dekking bent u verzekerd bij schade die u een ander toebrengt. Deze verzekering is verplicht in Nederland. Schade aan uw eigen auto is met deze dekking niet meeverzekerd. Hiervoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten.

WA beperkt casco

De WA beperkt casco verzekering biedt een ruimere dekking dan de standaard WA-verzekering. Het is eigenlijk een aanvulling op de verplichte basisdekking. Naast schade aangericht aan anderen bent u ook verzekerd voor een aantal andere schades, zoals:

 • Aanrijding met loslopende dieren
 • Hagelschade en stormschade
 • Bliksemschade
 • Brand en ontploffing
 • Ruitbreuk
 • Diefstal en schade door poging tot diefstal

Allrisk

De meest uitgebreide dekking is de Allrisk dekking. Met een Allrisk dekking zijn alle schades gedekt, ook wanneer u deze zelf heeft veroorzaakt. Opzet is uiteraard uitgesloten van dekking. Een Allrisk dekking wordt vaak gekozen voor hele nieuwe auto’s of auto’s met een hoge dagwaarde.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Jaguar verzekering

Het afsluiten van een verzekering voor uw Jaguar gaat bij ons heel eenvoudig. Binnen enkele minuten kunt u een vergelijking maken van verschillende autoverzekeraars. Hierbij ziet u direct de bijbehorende premies. Heeft u de beste autoverzekering gevonden? Dan kunt u bij ons de autoverzekering direct online afsluiten.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Jaguar in

Voor het berekenen van de premie hebben we een aantal gegevens over de auto nodig. Aan de hand van het kenteken van uw Jaguar kunnen we deze gegevens al voor u invullen, zoals het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Heeft u het kenteken niet bij de hand en weet u het niet uit uw hoofd? Dan kunt u de gegevens ook handmatig invullen. Voor het berekenen van de premie maakt dit geen verschil. Bij het afsluiten van de verzekering heeft u wel het kenteken nodig, omdat de verzekering zo gekoppeld wordt aan de auto.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Vervolgens vult u een aantal gegevens over de regelmatige bestuurder in. De regelmatige bestuurder is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Dit kan de verzekeringsnemer zijn, maar ook de partner van de verzekeringsnemer. Dit is geen probleem, zolang u samen op hetzelfde adres woont. De premie voor de autoverzekering wordt afgestemd op de regelmatige bestuurder.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Tot slot selecteert u een dekking voor uw Jaguar verzekering. Bij het kiezen van de juiste dekking spelen de leeftijd en dagwaarde van uw auto een belangrijke rol. Voor een dure auto als een Jaguar wordt vaak een Allrisk autoverzekering afgesloten. Met de allrisk autoverzekering wordt schade vergoed aan uw eigen auto, ongeacht hoe dit is ontstaan (behalve opzet). Voor een Allrisk autoverzekering betaalt u de meeste premie, maar u bent dan wel uitgebreid verzekerd.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Jaguar verzekering af!

Vervolgens krijgt u een overzicht van alle verzekeraars met een passende verzekering voor uw Jaguar. Deze kunt u vergelijken op prijs en inhoud. Door te vergelijken vindt u niet alleen de beste, maar ook de goedkoopste autoverzekering. Zo betaalt u niet te veel voor uw Jaguar verzekering én levert u niet in op de dekking. Een Jaguar is natuurlijk niet zomaar een auto. Over de aanschaf ervan heeft u waarschijnlijk ook langere tijd nagedacht, daar hoort een goede verzekering bij!

Jaguar modellen

Jaguar E-Pace
Jaguar F-Pace
Jaguar F-Type
Jaguar I-Pace
Jaguar XE
Jaguar XF
Jaguar XJ

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Jaguar via Alpina!

Als u een verzekering voor uw Jaguar heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten. Alle gegevens zijn al ingevuld, dus u hoeft de aanvraag alleen nog maar af te ronden. Wij sturen uw aanvraag dan door naar de verzekeraar. Vervolgens krijgt u van de verzekeraar te horen of u wel of geen voorlopige dekking heeft. In de meeste gevallen geeft de verzekeraar gewoon een voorlopige dekking, Dat betekent dat u meteen de weg op kan met uw Jaguar. Na het beoordelen van de aanvraag zet de verzekeraar de voorlopige dekking om in een definitieve dekking.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op