800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Lexus verzekering auto stuur

Lexus verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Is uw droomauto een Lexus? Vergeet dan niet om ook te kijken naar een goede autoverzekering voor deze luxe auto. Op Alpina.nl geven we u alle informatie over een Lexus verzekering.

Waarom uw Lexus verzekeren?

Een Lexus is een prachtige, luxe auto. Daar hoort een passende verzekering bij. In Nederland is het verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten voor een voertuig. Hiermee bent u verzekerd voor schades die u bij een ander veroorzaakt. Schade aan of diefstal van uw eigen Lexus is echter niet meeverzekerd. Hiervoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten. Ook kunt u kijken naar diverse aanvullende verzekeringen, zoals een ongevallen-inzittendenverzekering of een schade-inzittendenverzekering, om passagiers ook te verzekeren bij ongeval en schade. Of een no-claimbeschermer, juridische hulp, pechhulp, een verhaalrechtsbijstandverzekering of rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen. Zo kunt u uw Lexus verzekering helemaal naar eigen wens samenstellen.

Wat kost een Lexus verzekering?

Wat u gemiddeld kwijt bent aan kosten van een Lexus verzekering hangt af van diverse factoren. Belangrijke premiebepalende factoren zijn:

  • De gekozen dekking
  • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd
  • Uw leeftijd
  • Uw postcode

Welke dekking afsluiten voor uw Lexus verzekering?

Bij het afsluiten van een verzekering voor uw Lexus kiest u zelf een dekking. Het kiezen van de juiste dekking is belangrijk, want dit kan bij schade een groot verschil maken. Bij het kiezen van een dekking spelen de leeftijd en dagwaarde van uw auto een grote rol. Een Lexus is vaak een dure en kostbare auto. Met enkel de basisdekking wordt schade aan uw eigen auto niet gedekt, waardoor u de reparatiekosten zelf moet betalen. Daarom kiest men vaak een uitgebreidere dekking voor een hele nieuwe auto of auto met een hoge dagwaarde.

WA

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid.  Met een WA verzekering bent u verzekerd tegen schade waarvoor u aansprakelijk gesteld kunt worden. Anders gezegd, schade die u toebrengt aan anderen met uw auto of ander voertuig. Bij een ongeval met een auto kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Om slachtoffers van een ongeval te beschermen is het daarom verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn. Deze WA verzekering dekt geen schade aan uw eigen auto en is daarom ook de goedkoopste autoverzekering die je kunt afsluiten. Overigens is de WA-verzekering verplicht voor iedereen die een (motor)voertuig op zijn naam heeft staan.

WA beperkt casco

Met een WA beperkt casco bent u niet alleen gedekt voor aansprakelijkheidsschades, maar ook voor:

 • Aanrijding met loslopende dieren
 • Hagelschade en stormschade
 • Bliksemschade
 • Brand en ontploffing
 • Ruitbreuk
 • Diefstal en schade door poging tot diefstal

De WA beperkt casco is iets duurder dan de WA dekking, maar u bent dan wel direct een stuk uitgebreider verzekerd. Als je de hogere premie afzet tegen de aanvullende dekking, is de WA beperkt casco zeker aan te raden. Vooral nu er steeds vaker extreme weersomstandigheden voorkomen. In een heftige hagelbui met stenen als pingpong ballen kan uw Lexus binnen één minuut veranderen in een poffertjespan. De kosten voor het uitdeuken zijn niet mals. Vaak zijn de herstelkosten hoger dan de dagwaarde van de auto.

Allrisk

De meest uitgebreide dekking is de Allrisk dekking. Met de allrisk autoverzekering wordt schade vergoed aan uw eigen auto, ongeacht hoe dit is ontstaan (behalve opzet). Deze dekking wordt dan ook vaak gekozen voor nieuwe auto’s en auto’s met een hoge dagwaarde. De hoogte van de premie staat dan in verhouding tot de waarde van de auto.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Lexus verzekering

Op Alpina.nl kunt u in slechts 4 stappen de premie voor een Lexus verzekering berekenen. Hiervoor hebben we alleen een aantal persoonsgegevens en gegevens over de auto nodig. U krijgt dan een handig overzicht van alle aanbieders, zodat u deze eenvoudig kunt vergelijken op prijs én kwaliteit.

Stap 1: Vul het kenteken van uw Lexus in

Voor het berekenen van de premie hebben we een aantal gegevens over uw Lexus nodig, zoals het model, het bouwjaar en de brandstofsoort. Door het kenteken van uw auto in te vullen, kunnen we deze informatie al voor u invullen. Mocht u het kenteken niet bij de hand hebben kunt u de gegevens ook handmatig invullen. Gaat u de autoverzekering daadwerkelijk afsluiten? Dan heeft u wel altijd het kenteken van de auto nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Vervolgens vult u de gegevens van de regelmatige bestuurder in. De regelmatige bestuurder van een auto is de persoon die er het meeste in rijdt. Misschien bent u als verzekeringsnemer zelf de regelmatige bestuurder, maar het kan ook zo zijn dat u de autoverzekering afsluit maar dat uw partner de regelmatige bestuurder is. Zolang u samen op hetzelfde adres woont, is dit geen probleem. U vult in dat geval de leeftijd en woonplaats van uw partner in. Vul deze gegevens altijd naar waarheid in, want hierop baseert de verzekeraar de hoogte van de premie.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Zoals gezegd spelen de leeftijd en dagwaarde bij het kiezen van de juiste dekking een belangrijke rol. De dagwaarde is het bedrag dat een auto waard is op het moment van het bepalen van de waarde. Een WA-verzekering wordt vaak gekozen voor auto’s van 10 jaar of ouder, maar ook voor deze auto’s kan het soms beter zijn om een uitgebreidere dekking te kiezen omdat auto’s tegenwoordig steeds langer meegaan. De WA beperkt casco wordt vaak gekozen voor auto’s van 6 tot 10 jaar oud. Voor nieuwe auto’s tot ongeveer 6 jaar oud wordt vaak voor de Allrisk dekking gekozen.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Lexus verzekering af!

U krijgt vervolgens een overzicht van alle aanbieders met een passende Lexus verzekering. Deze kunt u vergelijken op prijs én inhoud. Kijk bij het vergelijken van verzekeringen niet alleen naar de laagste premie, maar ook naar de dekking en voorwaarden. Zo weet u zeker dat u bij schade goed verzekerd bent. Heeft u de juiste Lexus verzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs.

Lexus modellen

Lexus CT Lexus LS
Lexus ES Lexus NX
Lexus GS Lexus RC
Lexus IS Lexus RX
Lexus LC Lexus UX

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Lexus via Alpina!

Een autoverzekering direct online afsluiten heeft verschillende voordelen.

 • U kunt in één oogopslag aanbieders vergelijken, om zo de beste én goedkoopste autoverzekering te vinden
 • Het afsluiten doet u direct online. Het kost u slechts 5 minuten
 • Direct dekking mogelijk, 24/7
 • Niet goed, geld terug! U heeft 14 dagen bedenktijd

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een Lexus verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! We zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger. Onze verzekeringsspecialisten proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op