800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
SEAT verzekering

SEAT verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Staat er een SEAT bij u voor de deur? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een autoverzekering die perfect past bij uw SEAT. In Nederland bent u wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor uw auto. Er zijn echter nog meer dekkingen beschikbaar, die misschien beter bij uw auto en persoonlijke situatie passen. Maar hoe weet u welke dat is? Een autoverzekering kiezen is vaak al lastig genoeg. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken hebben we alle informatie over een SEAT autoverzekering voor u op een rijtje gezet.

Waarom uw SEAT verzekeren?

Een SEAT verzekering kiezen is niet altijd even makkelijk. Er spelen namelijk verschillende factoren een rol. Zo zijn de leeftijd en de dagwaarde van de auto belangrijk voor de hoogte van de premie, maar ook het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Hoe meer schadevrije jaren u heeft opgebouwd, hoe meer korting u krijgt. Zo kunt u besparen op uw SEAT verzekering. Daarnaast moet de dagwaarde van de auto wel in verhouding staat met de dekking die u kiest. In Nederland is het wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor uw auto. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met deze dekking bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Voor een oudere auto loont het meestal niet om een dure allrisk verzekering af te sluiten.

Wat kost een SEAT verzekering?

De kosten voor een SEAT verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Uw leeftijd
 • Uw woonplaats
 • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft
 • De gewenste dekking voor de verzekering

Welke dekking afsluiten voor uw SEAT verzekering?

Vaak vinden mensen het lastig om te bepalen welke verzekering ze nou het beste kunnen afsluiten voor hun auto. Bij het kiezen van een SEAT autoverzekering spelen verschillende factoren een rol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de leeftijd en de dagwaarde van de auto, maar ook aan de opgebouwde schadevrije jaren. Als u meerdere schadevrije jaren heeft opgebouwd, krijgt u flink wat premiekorting. Hierdoor kunt u tegen een vrij lage premie de meest uitgebreide verzekering kiezen. Kijk hierbij wel goed naar uw auto. De premie moet namelijk wel in verhouding staan tot de dagwaarde van uw SEAT. Voor een auto van 12 jaar oud is het bijvoorbeeld vaak niet zinvol om de meest uitgebreide verzekering te kiezen. De dagwaarde van uw auto weegt hierin zwaar mee.

WA

U bent verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Met deze dekking wordt schade die u bij een ander veroorzaakt, gedekt door de verzekeraar. Het schadebedrag kan flink oplopen, zeker als de tegenpartij letselschade heeft en arbeidsongeschikt raakt. De premie voor deze dekking is de basis voor uw autoverzekering.

WA beperkt casco

Wilt u ook de schade aan uw eigen auto vergoed krijgen? Dan kunt u kiezen voor een ruimere dekking, zoals WA beperkt casco en Allrisk. Deze dekkingen zijn uitgebreider, maar daarom ook duurder. Met een WA-Beperkt Casco dekking bent u ook verzekerd tegen o.a. ruitschade en diefstal. Ook schade door bijvoorbeeld brand of storm wordt hiermee gedekt.

Allrisk

Tot slot is er de meest uitgebreide dekking. Met een Allrisk dekking bent u ook verzekerd bij schade aan uw eigen auto, ook door eigen schuld. Deze dekking heeft de hoogste premie, maar is zeker bij nieuwe auto’s vaak een verstandige keuze.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw SEAT verzekering

Een SEAT verzekering afsluiten? Op Alpina.nl is dat al binnen 5 minuten geregeld. U kunt natuurlijk ook alvast een indicatie van de premie berekenen, voordat u de verzekering afsluit. Om u hierbij te helpen, hebben we een kort stappenplan gemaakt.

Stap 1: Voer het kenteken van uw SEAT in

Aan de hand van het kenteken van uw auto weten we al een aantal dingen over het voertuig, zoals het merk, model, bouwjaar en de brandstofsoort. Deze zaken kunnen we dus automatisch voor u invullen. Heeft u het kenteken niet bij de hand? Geen probleem, dan kunt u deze zaken ook handmatig invullen. Voor het berekenen van de premie maakt dit niet uit. Wilt u de autoverzekering direct afsluiten? Dan heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

In het volgende scherm vult u informatie over de regelmatige bestuurder is. De regelmatige bestuurder is de persoon die het meeste in de auto rijdt. In de meeste gevallen is de verzekeringsnemer ook de regelmatige bestuurder, maar niet altijd. Het kan ook zo zijn dat u de verzekering afsluit, maar dat uw partner de regelmatige bestuurder is. Gegevens die u moet invullen zijn leeftijd en woonplaats. Ook het aantal opgebouwde schadevrije jaren is van belang bij het berekenen van de premie.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

De derde stap is het kiezen van een dekking voor uw SEAT verzekering. U heeft de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en Allrisk. Welke dekking u het beste kunt kiezen hangt af van uw persoonlijke wensen, de leeftijd en de dagwaarde van uw auto. U moet in ieder geval minimaal een WA-verzekering afsluiten. Met deze basisdekking bent u verzekerd voor schade die u bij een ander veroorzaakt, maar schade aan uw eigen voertuig is niet gedekt. Hiervoor moet u een uitgebreidere dekking kiezen.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw SEAT verzekering af!

Vervolgens krijgt u een overzicht met alle aanbieders die een passende autoverzekering bieden. De beste verzekering voor uw SEAT vindt u door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan heel gemakkelijk met onze online vergelijkingstool. Na het invullen van het kenteken, enkele persoonsgegevens en de gewenste dekking, krijgt u een handig overzicht van alle verzekeringen die aan uw wensen voldoen. Deze kunt u vervolgens vergelijken op prijs én inhoud. Door goed te vergelijken kunt u besparen op de verzekering voor uw SEAT!

SEAT modellen

SEAT Arona SEAT Leon
SEAT Alhambra SEAT Leon SC
SEAT Ateca SEAT Leon ST
SEAT el-Born SEAT Mii
SEAT Ibiza SEAT Tarraco
SEAT Ibiza ST SEAT Toledo

Direct online een verzekering afsluiten voor uw SEAT via Alpina!

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verzekeraars en verzekering vergelijkers op de markt. Waarom dan uw SEAT autoverzekering afsluiten via Alpina? Bij Alpina hebben we al meer dan 50 jaar ervaring met het vergelijken en afsluiten van autoverzekeringen. Bij ons kunt u de beste autoverzekering voor uw situatie vergelijken. Bovendien hebben onze verzekeringsspecialisten verstand van zaken en kunnen ze u helpen met elke vragen. Heeft u een keuze gemaakt voor een autoverzekering voor uw SEAT? Dan kunt u direct de autoverzekering afsluiten. Waarom afsluiten bij Alpina?

 • De beste prijs en voorwaarden
 • Direct online afsluiten
 • Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Bovendien wordt uw aanvraag direct beoordeeld en gaat in wanneer u wilt. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op