800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Suzuki verzekering

Suzuki verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Suzuki: het merk met de kleine, betrouwbare en zuinige auto’s. Heeft u een Suzuki voor de deur staan? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een goede autoverzekering voor uw trouwe bolide. Wij helpen u bij het vinden van de beste autoverzekering voor uw Suzuki!

Waarom uw Suzuki verzekeren?

Als bezitter van een auto of een ander gemotoriseerd voertuig bent u verplicht om deze te verzekeren. Dit moet zodra het kenteken van de auto op uw naam staat. U moet minimaal een WA autoverzekering afsluiten voor uw Suzuki. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een uitgebreidere dekking, waarmee schade aan uw eigen Suzuki ook meeverzekerd is. Suzuki’s zijn immers betrouwbare auto’s, die wilt u goed verzekeren. Met de juiste autoverzekering kunt u met een veilig gevoel de weg op.

Wat kost een Suzuki verzekering?

Wilt u weten wat een Suzuki autoverzekering kost? Helaas is er geen antwoord dat voor iedereen van toepassing is. De kosten van een autoverzekering hangen namelijk af van uw leeftijd, postcode, schadevrije jaren en de dekking die u kiest. Op basis van deze gegevens wordt de uiteindelijke premie berekend.

Bij het kiezen van de juiste autoverzekering moet u rekening houden met twee zaken: de dagwaarde van uw auto en uw persoonlijke situatie. U hoeft niet perse de duurste verzekering voor uw Suzuki af te sluiten. Net zoals u niet direct voor de goedkoopste optie moet gaan. De dagwaarde is het bedrag dat een auto waard is op het moment van het bepalen van de waarde. De dagwaarde van uw auto is onder andere afhankelijk van de leeftijd. Bij nieuwe auto’s tot ongeveer 6 jaar wordt er meestal gekozen voor een allrisk verzekering. Is uw auto al wat ouder? Dan kunt u zich afvragen of het het waard is om een allrisk verzekering af te sluiten. Voor auto’s van 10 jaar of ouder wordt er vaak gekozen voor een WA-verzekering.

Welke dekking afsluiten voor uw Suzuki verzekering?

U kunt kiezen voor een WA-verzekering, een WA+-verzekering of een Allrisk verzekering.

WA

Een WA-verzekering is verplicht in Nederland. Met deze dekking bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt. Schade aan eigen auto is hiermee niet verzekerd. Daarvoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten.

WA beperkt casco

Een WA+-verzekering is een aanvulling op de verplichte WA-verzekering. Met een WA+-verzekering bent u bijvoorbeeld verzekerd voor schade bij anderen, ruitschade, brandschade, stormschade en een botsing met loslopende dieren.

Allrisk

U kunt ook kiezen voor een allrisk verzekering. Met een allrisk verzekering dekt uw verzekeraar ook schade door eigen schuld. Dit is de meest uitgebreide dekking die u kunt afsluiten.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Suzuki verzekering

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een verzekering voor uw Suzuki afsluiten. Wij hebben hiervoor een kort stappenplan gemaakt. Hieronder leest u hoe u in 4 stappen een verzekering voor uw Suzuki afsluit.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Suzuki in

De eerste stap is het invoeren van uw kenteken. Door het kenteken in te vullen, weten we al een aantal zaken over uw auto, zoals het merk, model, bouwjaar en de brandstofsoort. Als u het kenteken niet uit u hoofd weet, kunt u deze gegevens ook handmatig invullen. Voor het berekenen van de premie is dit geen probleem. Als u de verzekering direct wil afsluiten heeft u wel het kenteken van de auto nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Voor het berekenen van de premie hebben we ook de gegevens van de regelmatige bestuurder nodig. De regelmatige bestuurder is degene die straks het meeste in de auto rijdt. Vaak bent u, als verzekeringsnemer, zelf de regelmatige bestuurder. Het kan echter ook zo zijn dat u de autoverzekering afsluit, maar dat uw partner de regelmatige bestuurder is. In dat geval vult u dus de gegevens van uw partner in. Dit zijn onder andere de leeftijd en woonplaats.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Vervolgens kiest u een dekking voor uw Suzuki verzekering. Bij het kiezen van de juiste dekking spelen de leeftijd en dagwaarde van de auto een belangrijke rol. Zoals we eerder al zeiden bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Hou er wel rekening mee dat met deze dekking schade aan uw eigen auto niet mee verzekerd is. Met onze online vergelijkingstool kunt u de prijsverschillen tussen de verschillende dekkingen eenvoudig vergelijken. Let echter niet alleen op de prijs, maar ook op de polisvoorwaarden van de verzekering. Zo weet u zeker dat uw Suzuki straks goed verzekerd is.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Suzuki verzekering af!

De laatste stap is het vergelijken van aanbieders. Na het invullen van alle gegevens krijgt u een overzicht van alle autoverzekeraars en hun aanbod. Deze kunt u vervolgens eenvoudig vergelijken op prijs én inhoud. Als u de beste verzekering voor uw Suzuki heeft gevonden kunt u deze bij ons direct online afsluiten. Voor het afsluiten heeft u wel het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code. Deze vindt u op uw kentekenbewijs.

Suzuki modellen

Suzuki Across Suzuki S-Cross
Suzuki Baleno Suzuki Swace
Suzuki Celerio Suzuki Swift
Suzuki Ignis Suzuki Vitara
Suzuki Jimny

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Suzuki via Alpina!

Via Alpina.nl kunt u eenvoudig en snel de premies van verschillende autoverzekeringen vergelijken. Met onze online tool kunt u een indicatie van de autopremie berekenen. Daarmee kunt u autoverzekeringen vergelijken op prijs en inhoud. Zo komt u er achter welke verzekering het beste bij u en uw Suzuki past.

Wij helpen u graag bij het afsluiten van de juiste autoverzekering. Heeft u nog vragen? Of wilt u graag dat er iemand met u meekijkt bij het vergelijken van autoverzekeringen? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8:00 tot 18:00. U kunt ons bellen op 088 -688 37 00 of een berichtje sturen via de chat, WhatsApp of e-mail.

Autoverzekering afsluiten? Bereken direct uw premie!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op